Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg a családomma...

Hogy értessem meg a családommal, hogy a páromnak nem csak alibi vagyok, hogy "ne derüljön ki, hogy meleg"? 20l

Figyelt kérdés

Külön élek a párommal és két közös baráttal, akik szintén egy párt alkotnak.

Ami azt illeti sosem jöttek be a tipikusan nagyon férfias férfiak, és emiatt pont nem volt rám jellemző az, hogy otthon fiúkról áradozzak, mert többnyire nem volt olyan személy a környezetemben, aki tetszett volna. Egy időben leszbikusnak hittek, de jelentem, ez már nem aktuális. :D Persze voltak kapcsolataim tizenévesen, de nem mondanám hú de komolynak, elvétett próbálkozások, többnyire nem is volt annyira komoly, hogy be legyen mutatva. A mostani páromon kívül csak egy valakit mutattam be.

Na igen, a párom nem szimpatikus a szüleimnek. Holott velem egyidős, teljesen normális életet él, semmi gond nincs a kapcsolatunkban. Viszont a szüleim korosztályának, ezáltal a családtagjaim nagyobb részének melegnek tűnik, és a családom nagyobb része homofób egyébként is. Szóval mindig megkapom, hogy hagyjam már el a párom, nem látom, hogy "bzi" és csak azért kellek, hogy rejtegesse ezt, meg amúgy is milyen undorító egy személy, stb.

Azt a következtetést, hogy meleg abból vonták le, hogy néha sminkel (nem ilyen drag queen jellegűen, inkább sötétebb neutrálisabb színek, kontúrok), figyel a bőrápolásra, hobbi és sport jellegűen rúdtáncol, meg ritkán visel crop topot, vagy körömlakkot. Ez egyébként közösségi oldalakról tűnt fel nekik, tehát azért a "konzervatívabbaknak" is elfogadható volt a nagy bemutatkozó. És tényleg, addig nem is volt gond, amíg valaki meg nem kereste instán és körbe nem mutogatta a családban. Addig halál szimpi fickónak találták.

Most meg minden családi összejövetelen hallgatom, hogy hagyjam már el a párom, mert szerintük meleg. Az meg külön komikus, hogy h a párommal megyek, és mondjuk kimegy a mosdóba, akkor már ott sugdolóznak nekem, hogy nézzem már milyen "nőiesen" megy, meg ilyenek.

A családdal csak nem akarom megszakítani a kapcsolatot, mert egyébként nem rossz arcok, de ez a kötözködés nagyon irritáló, főleg mindenki részéről, a ritkán látott unokatesókat és a nyolcvanéves mamát leszámítva. Azt kéne elérni, hogy akadjanak le arról a témáról, hogy én valami alibi-barátnő vagyok.

Azt meg már meg sem említem, amikor azt hallgatom, hogy az exem, akit be is mutattam mennyivel jobb volt, miért nem veszem fel vele újra a kapcsolatot.

A párommal sem szándékozom szakítani, teljesen jól működik a kapcsolatunk, engem nem zavarnak a szüleim és családom szerint furcsa dolgai, sőt... Az meg azért három év alatt csak feltűnt volna, ha meleg lenne. :D Mármint na, értitek. :D

Szóval mit tegyek, hogy a family leálljon a rögeszméinek a traktálásával?

2022. aug. 8. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
60%
Szóval meleg, értjük.
2022. aug. 8. 13:15
 2/75 anonim ***** válasza:
31%

Le kell építeni a kapcsolatot velük.

Nyilván nem muszáj teljesen, de olyan szintre, hogy érezzék, márpedig a pasit választod helyettük. Aztán vagy észbekapnak és mindenki boldog, vagy nem, de akkor legalább a te életed rendben lesz

2022. aug. 8. 13:17
 3/75 anonim ***** válasza:
74%

Festi magát,rudtancol,crop topot hord,festi a körmét?!🤣

Te csodalkozol hogy melegnek hiszik?

Ugye tudod h ezeket a dolgokat a nők csináljak?!

2022. aug. 8. 13:23
 4/75 A kérdező kommentje:

#1 Nem az. Csak a családom szerint. :D

#2 Nem igazán akarok kapcsolatot leépíteni, ha lehetséges. A családtagjaim nagyobb részét azért szeretem, és van, aki normális. Csak vagy lerázok mindenkit, vagy senkit, mert a többség az pont úgy jár együtt, hogy ha a "bunkót" lerázom, akkor a normálisat is le kell, mert egyszerűen lehetetlen velük külön találkozni. :D

2022. aug. 8. 13:23
 5/75 anonim ***** válasza:
60%

Jó ég, miért lenne meleg, kedves válaszolók? Még az extrém nőies drag queenek közt is vannak heterók. Ő csak meri azt csinálni, amit szeret, horgászás meg súlyemelés helyett :D

Amúgy rohadt nehéz az idősebbekkel szót érteni. Azt hiszik mindent tudnak, attól a sok élettapasztalattól meg évtől. Érvekre nem hallgatnak, mert idősebbek ugyebár. Vannak kivételek, de nem a te rokonaid..

Bocsi, nem tudok segíteni :/ Hasonló cipőben járok, az én anyámnak is hiába magyarázom, hogy a párom nem ilyen meg nem olyan, ahogy képzeli. Csak várni tudsz a beletörődésükbe, ha ennyire makacsok.

2022. aug. 8. 13:30
 6/75 anonim ***** válasza:
58%

Az a helyzet, hogy a szülők általában nem ilyen társat képzelnek el a lányuk mellé.

Ha annyira odavagy érte, próbáld lebeszélni a bzis dolgairól, nem csak a szüleid miatt, hanem azért is , hogy úgy általában ne súgjanak össze

röhögve az emberek a hátatok mögött. Ha meg ez sem zavar, akkor ne foglalkozz senkivel.

2022. aug. 8. 13:36
 7/75 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem a szülők csak ne fantáziálgassanak a gyerekük jövőbeli párjáról.

Ne foglalkozz a véleményükkel, nem nektek kell változni

2022. aug. 8. 13:40
 8/75 anonim ***** válasza:
77%
Én még a rúdtáncot megérteném, hogy ez a mozgásforma bejön neki valamiért és ezt csinálja. Kicsit fura, de oké. De hogy emellett sminkeli magát, meg ilyen nőies dolgai vannak, hááááát... én nem csodálkoznék a helyedben! Oké, ha alapból kicsit nőies, nem tehet róla, de próbáljon meg már férfinak kinézni! Oké, ha nem teszi, ő dolga, de számítson rá, hogy másokból ezzel mit vált ki, és ez teljesen érthető!
2022. aug. 8. 13:41
 9/75 anonim ***** válasza:
25%

#4: Akkor mégis mit vársz? Tenni nem akarsz, de oldódjon meg a probléma? Aki homofób, azt nem fog azért nem az lenni, mert neked nem tetszik ,hogy az...

Le lehet pontozni, de tudatosítani kell, hogy a pasi a fontosabb, ha őt nem fogadják el veled együtt, akkor nem kívánatosak a kapcsolatodban vagy elfogadják, vagy nem. És meg lehet oldani,. Vagy nálatok egy vasárnapi látogatásra a szülőknél összegyűlik mindig száz ember?

Nyilván nem meleg, inkább transz, de ez már más kérdés, a többieknek leginkább...

2022. aug. 8. 13:41
 10/75 anonim ***** válasza:
83%

3 éve együtt vagytok?

Lépjetek szintet a kapcsolatban!

Béreljetek kettesben egy lakást, ill. ha dolgoztok, jegyezzen el, legyen téma a házasság, és hogy hány gyereket akartok, milyen családi életet akartok élni.

Ha a barátod ettől húzódozik, akkor jelentem, a szüleid megérzése jó volt.

Ha viszont ezeket is a kapcsolat természetes folytatásának tekinti, akkor a szüleid számára kőkemény bizonyíték lesz, hogy tévednek. Természetesen nagyon makacs emberek akkor is köthetik az ebet a karóhoz, de van esély rá, hogy megváltozzon a véleményük.

Egyébként amiket elmondtál róla, hogy sminkeli magát, rúdtáncol, lakkozza a körmét, ebből én se szűrnék le egyebet, mint hogy meleg.

Még annyit jegyeznék meg, hogy az emberi lélek nem fekete-fehér. Előfordul olyan is, hogy valaki 10-15 évig házasságban él, gyereke születik, és közben jön rá, hogy meleg. Vagy éppenséggel lehet a párod biszexuális is. Igaz, ettől még élhettek évtizedeken át jó párkapcsolatban.

2022. aug. 8. 13:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!