Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg a családomma...

Hogy értessem meg a családommal, hogy a páromnak nem csak alibi vagyok, hogy "ne derüljön ki, hogy meleg"? 20l

Figyelt kérdés

Külön élek a párommal és két közös baráttal, akik szintén egy párt alkotnak.

Ami azt illeti sosem jöttek be a tipikusan nagyon férfias férfiak, és emiatt pont nem volt rám jellemző az, hogy otthon fiúkról áradozzak, mert többnyire nem volt olyan személy a környezetemben, aki tetszett volna. Egy időben leszbikusnak hittek, de jelentem, ez már nem aktuális. :D Persze voltak kapcsolataim tizenévesen, de nem mondanám hú de komolynak, elvétett próbálkozások, többnyire nem is volt annyira komoly, hogy be legyen mutatva. A mostani páromon kívül csak egy valakit mutattam be.

Na igen, a párom nem szimpatikus a szüleimnek. Holott velem egyidős, teljesen normális életet él, semmi gond nincs a kapcsolatunkban. Viszont a szüleim korosztályának, ezáltal a családtagjaim nagyobb részének melegnek tűnik, és a családom nagyobb része homofób egyébként is. Szóval mindig megkapom, hogy hagyjam már el a párom, nem látom, hogy "bzi" és csak azért kellek, hogy rejtegesse ezt, meg amúgy is milyen undorító egy személy, stb.

Azt a következtetést, hogy meleg abból vonták le, hogy néha sminkel (nem ilyen drag queen jellegűen, inkább sötétebb neutrálisabb színek, kontúrok), figyel a bőrápolásra, hobbi és sport jellegűen rúdtáncol, meg ritkán visel crop topot, vagy körömlakkot. Ez egyébként közösségi oldalakról tűnt fel nekik, tehát azért a "konzervatívabbaknak" is elfogadható volt a nagy bemutatkozó. És tényleg, addig nem is volt gond, amíg valaki meg nem kereste instán és körbe nem mutogatta a családban. Addig halál szimpi fickónak találták.

Most meg minden családi összejövetelen hallgatom, hogy hagyjam már el a párom, mert szerintük meleg. Az meg külön komikus, hogy h a párommal megyek, és mondjuk kimegy a mosdóba, akkor már ott sugdolóznak nekem, hogy nézzem már milyen "nőiesen" megy, meg ilyenek.

A családdal csak nem akarom megszakítani a kapcsolatot, mert egyébként nem rossz arcok, de ez a kötözködés nagyon irritáló, főleg mindenki részéről, a ritkán látott unokatesókat és a nyolcvanéves mamát leszámítva. Azt kéne elérni, hogy akadjanak le arról a témáról, hogy én valami alibi-barátnő vagyok.

Azt meg már meg sem említem, amikor azt hallgatom, hogy az exem, akit be is mutattam mennyivel jobb volt, miért nem veszem fel vele újra a kapcsolatot.

A párommal sem szándékozom szakítani, teljesen jól működik a kapcsolatunk, engem nem zavarnak a szüleim és családom szerint furcsa dolgai, sőt... Az meg azért három év alatt csak feltűnt volna, ha meleg lenne. :D Mármint na, értitek. :D

Szóval mit tegyek, hogy a family leálljon a rögeszméinek a traktálásával?

2022. aug. 8. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
42%

Meleg vagy sem. "3év alatt tuti kiderült volna" Hiszel még a mesékben is?

Pszichopata sorozatgyilkosok élnek hosszú évtizedeket családokban úgy, hogy mindenki azthiszi, hogy egy világi tündér lelke van az emberünknek, közben pedig ez az egész egy színjáték.

Rengeteg olyan meleg van, akiknek valóban csak egy alibi a párkapcsolat, itt sem kizárt. Nagyon sok olyan történet van, ahol sok sok év, évtized után hasal el a sztori.

Keress rá bátran.

Ettől függetlenül senkise fogja tudni, mi az igazság, csak Ő. A leírtak alapján szerintem nincs ember, aki ne tartaná annak. De ha te igy szereted és boldog vagy, akkor kit érdekel ki mit gondol? Légy boldog. Mindenkinek egy élete van, azt kell úgy menedzselnie, hogy neki jó legyen. Nem a családnak kell megfelelned, nekik támogatniuk kell. Ha nem ezt teszik, hanem megfelelést várnak, az már régen rossz.

/Jó, nyilván ha embereket készülsz hentelni, akkor ne támogassanak benne, értsd jól./

2022. aug. 8. 13:57
 12/75 anonim ***** válasza:
69%
Sminkel, rúdtáncol és haspólót hord.... Hát.... Nem a családod az, aki tévedésben él.
2022. aug. 8. 14:00
 13/75 anonim ***** válasza:
74%

Bemutattad oké, de minek odacipelni a családi eseményekre vörös posztónak ezt a figurát? 99%, hogy nem vele fogod leélni az életed, akkor minek kavarni a kedélyeket?

Nálunk van a tágabb családban homoszexuális, de ő nem kertelt, hanem felvállalta az orientációját, így aztán a párját is elfogadtuk és ennek már vagy 10 éve, a fene nem foglalkozik vele, egyenértékű családtag a párja is.

Ha a te párod a külsejében, tendenciáiban nőként adja elő magát, de heterónak hirdetitek, akkor se ő, se te ne csodálkozzatok, ha a család ezt nem veszi be! Senki nem csípi, ha hülyének nézik.

Szóval, neked nem kell vele szakítanod, de ha nem akarsz megjegyzéseket, akkor ebben a formában ne akard letolni a család torkán! Nem kell odavinni és kész!

2022. aug. 8. 14:08
 14/75 anonim ***** válasza:
85%

Nekem is azért nem tart soha sokáig egy kapcsolatom sem, mert egy nyálgép vagyok és szeretem a nyálas dalokat - és úgy általában minden nem férfias dolgot!

Imádom a Backstreet Boysot(kedvenceim), Nsyncet, Westlifeot, Robbie Williamset és hasonló nyálasnak titulált formációkat!

Szeretek sütni/főzni is!

Némi vígasz, hogy szeretem a Green Dayt is és a bulizós techno zenéket is!

Egyébként, csak annyi férfias van bennem, hogy ki vagyok gyúrva, amúgy semmi...😆

Ráadásul, az a tipikus, amerikai filmbéli romantikus "hős" vagyok, aki szereti a nőjét kényeztetni, boldoggá tenni!😅

Na, mindegy... Abbahagyom, mert már ragad a telefonom ennyi nyáltól...🤣 Mostmár legalább megnyugodtam, hogy vagyunk "ratyik" jó páran!🤣

Nem tudok másmilyen lenni, hiába próbálom...

Már beletörődtem, hogy egyedül fogok megdögleni...!🤣🤣

2022. aug. 8. 14:12
 15/75 Metionin ***** válasza:
89%
Sehogy. Ha téged is leszbikusnak néztek csak azért, mert nem mutattál be otthon pasit, akkor szerinted a körömlakkot használó párodat mikor fogják heterónak nézni? Sosem. Vagy tűröd őket így vagy nem találkozol velük, középút nem nagyon van. Ha ilyen a felfogásuk, akkor megváltoztatni úgysem tudod őket. Rengeteg ember van, aki a ruhákhoz és egyéb termékekhez, sőt sportokhoz is nemet vagy szexuális orientációt társít, ezt nem lehet csak úgy felülírni bennük.
2022. aug. 8. 14:15
 16/75 anonim ***** válasza:
48%
Én a helyedben megmondanám a szüleimnek, hogy ameddig ilyen primitív, korlátolt barmok, addig nincs miről beszélnünk. Ez nem korosztály kérdése szerencsére. Azzal nincs elintézve a maradiság, bunkóság, hogy 50 feletti az ember
2022. aug. 8. 14:17
 17/75 anonim ***** válasza:
75%

Ugye nem olvastad el figyelmesen a fickó leírását?

Rád is igaz, hogy....?:

"... néha sminkel (nem ilyen drag queen jellegűen, inkább sötétebb neutrálisabb színek, kontúrok), figyel a bőrápolásra, hobbi és sport jellegűen rúdtáncol, meg ritkán visel crop topot, vagy körömlakkot."

...és még a fenekét is riszálja!:D

2022. aug. 8. 14:20
 18/75 anonim ***** válasza:
86%
Elolvastam! Nem rúdtáncolok, még nem testem a körmöm, hanem a jellemem félreérthető az imént leírt tulajdonságaim miatt.
2022. aug. 8. 14:33
 19/75 anonim ***** válasza:
79%

Még akármi kiderülhet a következő 30 évben. Tudom, hogy 20 évesen az ember tévedhetetlennek hiszi magát (én is így voltam vele), de ahogy ő is rájöhet, hogy nem (csak) hozzád vonzódik, úgy te is rájöhetsz, hogy neked ezek a dolgok nem annyira férnek bele, mint most. Ettől függetlenül nyilván ne szakítsatok, éljetek még együtt, egymásnak, aztán ha még 3 év múlva is családot akartok alapítani, akkor hajrá.

Ja, hogy a szülők? Nekik nincs beleszólásuk, a te életed.

2022. aug. 8. 14:42
 20/75 A kérdező kommentje:

#6 Jól is néznénk ki, ha lebeszélném a "bzis" dolgairól, amik nemhogy nem zavarnak, hanem bejönnek, csak azért mert a családom nem osztja a véleményem. Az utcán random sosem röhögtek még ki minket mellesleg. Teljesen"átlagosan" nézünk ki.

#8 Azért az elég nagy túlzás, hogy nem néz ki férfinak. Most egy fekete vagy bármilyen többnyire sötét körömlakk nagyritkán nem tesz nőiessé senkit. Meg a sminkelési szokásaira sem tudnám azt mondani, hogy hú de nőies. Mármint nem gondolom, hogy nőies lenne valami matt kontúr, a szemöldökben lévő lyukak kitöltése, vagy éppen egy korrektor a szem alatt.

#9 Nem azt mondom, hogy ne legyenek homofóbok (mondjuk azért mellékesen értékelném, ha már 16 éves korom óta tudja a többség a családban, hogy ÉN biszex vagyok), hanem azt, hogy tartsák tiszteletben a párkapcsolati döntéseimet. És igen, nem gyűlik össze mindenki egy látogatásnál, de például anyám az egyik problémás családtag, vele leredukálom a kapcsolatot, és akkor hogyan tovább a 12 éves húgommal? Ilyen lépés után tuti nem engednék el velem csak úgy más városba, hozzájuk ne menjek, mert nem érdekel a cseszegetés, akkor mi legyen? Sétálgassak vele a drogosoktól hemzsegő faluban?

#10 Januárban költöztünk össze így, szóval ez is egy előrelépés az egyetemi kolihoz képest. :) Volt róla szó, hogy csak ketten, de a tanulmányaink alatt, amíg így négyen működik az együttélés nem szívesen vállalnánk be, mivel azért részmunkaidős állásból, meg ösztöndíjból mindenkinek kedvezőbb anyagilag is, hogy ennyien vagyunk. Az eljegyzés téma már volt pedzegetve, és nem én hoztam szóba... :D

#12Tegyük fel, hogy én tévedek. Mire mennek a folyamatos lebeszéléssel? Már azon kívül, hogy felbosszantanak.

#13 Senki nem mondta, hogy hetero lenne(ahogy egyébként én sem vagyok az), de ez nem is egy bemutatkozás része. Egymással élünk tartós, monogám párkapcsolatban, ennyi. Ha ez nem egészen így lenne, hanem összejárnánk sokadik emberkékkel, megbeszélten nyitott kapcsolat lenne (hangsúlyozom, ilyesmi nem áll fenn) az nem gondolom, hogy bármelyikünk családjára tartozna.

Itt egyébként az a poén, hogy akik le akarnak beszélni róla, azok közül van olyan, aki az ilyen összejövetelekre kifejezetten meghívja a barátomat is. :D

2022. aug. 8. 14:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!