Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg a családomma...

Hogy értessem meg a családommal, hogy a páromnak nem csak alibi vagyok, hogy "ne derüljön ki, hogy meleg"? 20l

Figyelt kérdés

Külön élek a párommal és két közös baráttal, akik szintén egy párt alkotnak.

Ami azt illeti sosem jöttek be a tipikusan nagyon férfias férfiak, és emiatt pont nem volt rám jellemző az, hogy otthon fiúkról áradozzak, mert többnyire nem volt olyan személy a környezetemben, aki tetszett volna. Egy időben leszbikusnak hittek, de jelentem, ez már nem aktuális. :D Persze voltak kapcsolataim tizenévesen, de nem mondanám hú de komolynak, elvétett próbálkozások, többnyire nem is volt annyira komoly, hogy be legyen mutatva. A mostani páromon kívül csak egy valakit mutattam be.

Na igen, a párom nem szimpatikus a szüleimnek. Holott velem egyidős, teljesen normális életet él, semmi gond nincs a kapcsolatunkban. Viszont a szüleim korosztályának, ezáltal a családtagjaim nagyobb részének melegnek tűnik, és a családom nagyobb része homofób egyébként is. Szóval mindig megkapom, hogy hagyjam már el a párom, nem látom, hogy "bzi" és csak azért kellek, hogy rejtegesse ezt, meg amúgy is milyen undorító egy személy, stb.

Azt a következtetést, hogy meleg abból vonták le, hogy néha sminkel (nem ilyen drag queen jellegűen, inkább sötétebb neutrálisabb színek, kontúrok), figyel a bőrápolásra, hobbi és sport jellegűen rúdtáncol, meg ritkán visel crop topot, vagy körömlakkot. Ez egyébként közösségi oldalakról tűnt fel nekik, tehát azért a "konzervatívabbaknak" is elfogadható volt a nagy bemutatkozó. És tényleg, addig nem is volt gond, amíg valaki meg nem kereste instán és körbe nem mutogatta a családban. Addig halál szimpi fickónak találták.

Most meg minden családi összejövetelen hallgatom, hogy hagyjam már el a párom, mert szerintük meleg. Az meg külön komikus, hogy h a párommal megyek, és mondjuk kimegy a mosdóba, akkor már ott sugdolóznak nekem, hogy nézzem már milyen "nőiesen" megy, meg ilyenek.

A családdal csak nem akarom megszakítani a kapcsolatot, mert egyébként nem rossz arcok, de ez a kötözködés nagyon irritáló, főleg mindenki részéről, a ritkán látott unokatesókat és a nyolcvanéves mamát leszámítva. Azt kéne elérni, hogy akadjanak le arról a témáról, hogy én valami alibi-barátnő vagyok.

Azt meg már meg sem említem, amikor azt hallgatom, hogy az exem, akit be is mutattam mennyivel jobb volt, miért nem veszem fel vele újra a kapcsolatot.

A párommal sem szándékozom szakítani, teljesen jól működik a kapcsolatunk, engem nem zavarnak a szüleim és családom szerint furcsa dolgai, sőt... Az meg azért három év alatt csak feltűnt volna, ha meleg lenne. :D Mármint na, értitek. :D

Szóval mit tegyek, hogy a family leálljon a rögeszméinek a traktálásával?

2022. aug. 8. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
87%

"12Tegyük fel, hogy én tévedek. Mire mennek a folyamatos lebeszéléssel? Már azon kívül, hogy felbosszantanak."

Nem feltétlenül, elbeszélés akarnak róla, hanem megertetni, hogy nem hetero a párod. Nyilván sokáig el lehet játszani egy ilyen kapcsolatban, de komolyan tervezni vele nem kellene. Ha ezt megerted és tudatod velük is, valószínűleg abba is fogják majd hagyni a piszkalodast

2022. aug. 8. 14:51
 22/75 A kérdező kommentje:

#21 Én teljesen tisztában vagyok vele, hogy ő is biszex. Csak nem gondolom, hogy ez a családomra tartozna egy olyan ember esetében, akihez annyi közük van, hogy velem van együtt, ebből adódóan pedig teljesen irreleváns, mivel nincs se második férfi, se második nő a kapcsolatban semelyikünk részéről. Az ő családjának sincs az orrára kötve, hogy én biszex vagyok, mert irreleváns.

Miért ne lehetne komolyan tervezni? Teljesen átlagos kapcsolatról beszélünk, még a kisebb viták is ritkák. Egy teljesen átlagos kapcsolattal nem lehet tervezni, csak mert valamelyik félnek van egy átlaghoz képest szokatlan stílusa?

2022. aug. 8. 15:01
 23/75 anonim ***** válasza:
92%

Na de akkor nem igazán tévednek a rokonaid, ha biszex.

Közölni kell velük, hogy a pasim biszex, én is az vagyok, viszont szeretjük egymást. Lehet leszállni a témáról.

2022. aug. 8. 15:05
 24/75 anonim ***** válasza:
92%

Azért te sem vagy semmi... Tudod hogy állnak a barátodhoz, mégis elmentek ezekre a találkozókra, indokot adva a rokonoknak, hogy ki beszéljék őt. Minek?

Egyébként ha erről kezdenek beszélni, válts témát. Vagy kérdezz vissza, hogy azért mondogatják, mert coming outolni akarnak, de nem mernek?

2022. aug. 8. 15:09
 25/75 A kérdező kommentje:
#23 Nem ezen az oldalon szokás mindig azzal jönni, hogy a saját szülőnek se coming outoljon az ember, még akkor se, ha csak a saját neméhez vonzódik mert "semmi közük hozzá"? Itt a párom kapcsán végképp teljesen irreleváns ez az információ a szüleimnek, egyéb családtagoknak. Nem gondolom, hogy bármit is segítene a helyzeten, ha a többségében homofób családnak a kezébe adnék plusz egy "bizonyítékot", hogy miért van igazuk.
2022. aug. 8. 15:13
 26/75 A kérdező kommentje:
#24 Ha nélküle megyek is ez van, csak akkor kiegészítve azzal, hogy biztosan azért nem jött, mert igazuk van, és így készíti elő a szakítást... :D Aki akar úgy is csinál magának indokot.
2022. aug. 8. 15:15
 27/75 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindketten biszexek vagytok, akkor ez a tökéletes felállás!

Te megtalálod a "pasidban" a nőt, az meg benned a férfit, amikor éppen arra gerjedtek.

Egyikőtök családja sem kritizálhatja a gyerekük/rokonuk választását, mert egy cipőben járnak és annyi!

Abban viszont tökéletesen egyetértek a 23-al, hogy már régen meg kellett volna mondani mindkét családnak és akkor nem lenne miről tippelgetni.

Minden csoda 3 napig tart!

2022. aug. 8. 15:16
 28/75 anonim ***** válasza:
85%

"21 Én teljesen tisztában vagyok vele, hogy ő is biszex. "

Akkor mi a kerdes? A családodnak ezek szerint igaza van.

2022. aug. 8. 15:19
 29/75 A kérdező kommentje:

#28 Hát nem az, hogy igazuk van-e... :D Az meg más kérdés, hogy nincs igazuk, mert nem meleg. :D

Hanem az, hogy hogyan állítsam le őket arról, hogy a szakítással traktáljanak.

2022. aug. 8. 15:23
 30/75 anonim ***** válasza:
89%

Eddig nem ez volt a kérdés, ne ferdítsd!

"... hogyan állítsam le őket arról, hogy a szakítással traktáljanak."

Úgy, ahogy a 23-as írta, nincs ezen mit ragozni!

2022. aug. 8. 15:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!