Hogy értessem meg a családommal, hogy a páromnak nem csak alibi vagyok, hogy "ne derüljön ki, hogy meleg"? 20l
Külön élek a párommal és két közös baráttal, akik szintén egy párt alkotnak.
Ami azt illeti sosem jöttek be a tipikusan nagyon férfias férfiak, és emiatt pont nem volt rám jellemző az, hogy otthon fiúkról áradozzak, mert többnyire nem volt olyan személy a környezetemben, aki tetszett volna. Egy időben leszbikusnak hittek, de jelentem, ez már nem aktuális. :D Persze voltak kapcsolataim tizenévesen, de nem mondanám hú de komolynak, elvétett próbálkozások, többnyire nem is volt annyira komoly, hogy be legyen mutatva. A mostani páromon kívül csak egy valakit mutattam be.
Na igen, a párom nem szimpatikus a szüleimnek. Holott velem egyidős, teljesen normális életet él, semmi gond nincs a kapcsolatunkban. Viszont a szüleim korosztályának, ezáltal a családtagjaim nagyobb részének melegnek tűnik, és a családom nagyobb része homofób egyébként is. Szóval mindig megkapom, hogy hagyjam már el a párom, nem látom, hogy "bzi" és csak azért kellek, hogy rejtegesse ezt, meg amúgy is milyen undorító egy személy, stb.
Azt a következtetést, hogy meleg abból vonták le, hogy néha sminkel (nem ilyen drag queen jellegűen, inkább sötétebb neutrálisabb színek, kontúrok), figyel a bőrápolásra, hobbi és sport jellegűen rúdtáncol, meg ritkán visel crop topot, vagy körömlakkot. Ez egyébként közösségi oldalakról tűnt fel nekik, tehát azért a "konzervatívabbaknak" is elfogadható volt a nagy bemutatkozó. És tényleg, addig nem is volt gond, amíg valaki meg nem kereste instán és körbe nem mutogatta a családban. Addig halál szimpi fickónak találták.
Most meg minden családi összejövetelen hallgatom, hogy hagyjam már el a párom, mert szerintük meleg. Az meg külön komikus, hogy h a párommal megyek, és mondjuk kimegy a mosdóba, akkor már ott sugdolóznak nekem, hogy nézzem már milyen "nőiesen" megy, meg ilyenek.
A családdal csak nem akarom megszakítani a kapcsolatot, mert egyébként nem rossz arcok, de ez a kötözködés nagyon irritáló, főleg mindenki részéről, a ritkán látott unokatesókat és a nyolcvanéves mamát leszámítva. Azt kéne elérni, hogy akadjanak le arról a témáról, hogy én valami alibi-barátnő vagyok.
Azt meg már meg sem említem, amikor azt hallgatom, hogy az exem, akit be is mutattam mennyivel jobb volt, miért nem veszem fel vele újra a kapcsolatot.
A párommal sem szándékozom szakítani, teljesen jól működik a kapcsolatunk, engem nem zavarnak a szüleim és családom szerint furcsa dolgai, sőt... Az meg azért három év alatt csak feltűnt volna, ha meleg lenne. :D Mármint na, értitek. :D
Szóval mit tegyek, hogy a family leálljon a rögeszméinek a traktálásával?
Imádom a gyakorit és a sok buta embert. Egyem a szíveteket, nem párkapcsolati tanácsot kért a kérdező, hanem azt kérdezte, hogy hogyan állítsa le a családot, lehetőleg kapcsolatmegszakítás nélkül, mert akkor automatikusan megszakadna olyan emberekkel is a kapcsolata, akik tudnak viselkedni. De még csak nem is azért jött, hogy ledegradáljátok őt szimplán a fiatal kora miatt, meg ismeretlenül véleményezzétek a kapcsolata stabilitását, a párja szexuális orientációját. Pláne, hogy szó sem esett róla, hogy a gyakorlatban mit jelent az, hogy biszexuális. Csak elég megnézni a szexualitás kategóriát, egy csomó biszex férfi csak szexuálisan vonzódik a férfiakhoz, van aki még smárolni se smárolna egy másik palival.
Néhányan meg fogalomzavarban élnek, nem is értem, hogy ennyi ésszel miért nem tud inkább csendben maradni az illető. A biszexuális emberek nem melegek és heteroszexuálisak egyszerre, nem véletlen van külön neve a dolognak.
Mellesleg oké, nektek vannak rossz tapasztalataitok a biszexuális férfiakkal, de ez miért jelentené azt, hogy automatikusan minden biszex csávó ilyen, beleértve a kérdező párját? Az én párom hasonló a kérdezőjéhez, vannak nőiesnek számító hobbijai, sőt, szerintem az én párom ránézésre tipikusan az a férfi, aki ha azt mondaná egy ismeretlennek, hogy vonzódik a nőkhöz, akkor az meglepő lenne. Ehhez képest van egy közös gyerekünk, élettársak vagyunk, ősszel össze fogunk házasodni(ami egyébként a közös álom-nászút miatt volt halogatva eddig :D), a kapcsolat már több, mint 15 éve működik.
A kérdezőék 3 éve vannak együtt, ez azért igazol valamit, és nem azt, hogy a srácnak csak alibinek kell. Én egyszer voltam már olyan kapcsolatba, ami alibinek kellett, és amint el tudta hagyni a szülői házat, vége is lett, mert nem kellett a kidobástól aggódni. De egyébként is gondoljatok már bele logikusan! Srác dolgozik suli mellett, meg tudja tenni, hogy szülők nélkül fenntartja magát. Szerintetek ki az az idióta, aki ilyen esetben ahelyett, hogy egyedül bérelne szobát, vagy egy pasival közösen, ahelyett alibinek szánt barátnővel költözik össze, meg pedzegeti az eljegyzést? Hát basszus, önellátó, nem függ senkitől, egyáltalán nem deal egy nővel vesztegetni az idejét, ha tényleg meleg.
Komolyan, gondolkozzatok már.
#47 Semmi nem bizonyítja, hogy érdemleges lenne az állítólagos igazuk. Na meg marhára nem az érdekel, hogy igazuk van-e. Irreleváns. Akár igazuk van, akár nem(szerintem egyébként nincs igazuk), nem vagyok kíváncsi rá minden egyes találkozáskor gusztustalan formában tálalva. Mellesleg ha hetero lenne és előttem csak szőke barátnői lettek volna, akkor azon is lehetne pörögni, hogy majd egy szőke miatt leszek otthagyva.
Továbbra sem értem, hogy nem releváns információkat (párom biszexualitása) miért kellene megosztanom, ami ráadásul olaj lenne a tűzre. Nem mentek el nekem otthonról. Nem gondolom, hogy közük lenne hozzá, ráadásul a többség ízlés szerint úgy kezelné az infót, mint az esetemben(velem kapcsolatban úgy tesznek, mintha hetero lennék), hogy nem hiszik el, és leegyszerűsítik arra, hogy meleg(ami még mindig azt jelenti, hogy valaki CSAK a férfiakhoz vonzódik), mert szimplán az igazolja őket.
Mellesleg nem olyan easy konfliktust kezelni, ha a szép szó nem hat, veszekedés nem hat, ha meg megszakítom a kapcsolatot például a szüleimmel, akkor a testvéreimmel is megszakad.
#49 Nem hinném, hogy van értelme azon gondolkodni, hogy mit csinálna, ha én nem lennék, ugyanis nem ez a helyzet.
#50 Hagyjuk már a korral dobálózást, akkor jön mindig elő, ha már nincs más érv. Nekem ne mondja senki, hogy egy ismeretlen válaszoló a gyakoriról jobban átlátja a kapcsolatomat, ráadásul csak egy olyan leírás alapján, ami nagyjából csak a családom problémázásáról szól.
Mellesleg abszolút semmi oka nem lenne a páromnak kamu barátnőt tartani, áltatni magát, ha tényleg meleg lenne.(Még egyszer mondom, nem az.) Egyrészt teljesen elfogadó családja van, tudják róla, hogy mi a helyzet, elmondása alapján kezdetektől fogva semmi bajuk nincs ezzel. Másrészt 18 éves kora óta teljesen önellátó, még ha nem lenne toleráns a családja, akkor se lenne semmi negatív megélhetési vonzata annak, ha azt mondja, hogy meleg, mert nem függ a családjától, ergo nem kerülne olyan helyzetben, hogy utcára kerül. Konkrétan semmi nem indokolja azt, hogy csak látszatnak kelljen egy barátnő.
51-es vagyok, látom lepontozott a sok gyökér. Várható volt.
#53 Talán azért nem akarja megszakítani a kapcsolatot, mert vannak olyan családtagjai, akikkel nincs ilyen gondja? A kiskorú tesóval azért nem olyan könnyű kapcsolatot tartani, ha anyuka-apuka ki van akasztva a kapcsolat megszakítása miatt. És gondolom több olyan eset is van, ahol például a szülőktől függő, akár kiskorú normális, de a szülő nem.
Nem én vagyok a kérdező, de reagálnék pár kommentre, ha nem baj. Én voltam a lepontozott illető, aki írta, hogy 15 éve kapcsolatban van egy hasonló férfival.
#56 A kérdező azt írta, hogy a jelenlegi összeköltözés előrelépés volt a kolihoz képest, és anyagilag egyenlőre jobb így, mint csak ketten. Szerintem ez megérthető, egyetemista fiatalok, sokkal stabilabb többen együttlakva barátokkal. Meg azt említette, hogy a srác pedzegette eddig az eljegyzést.
Tapasztalatból mondom, aki meleg, az nem fogja nővel vesztegetni az idejét, pláne eljegyzést pedzegetni önszántából, ha megáll a saját lábán. Márpedig részmunkaidős állással megáll, max más lakótársak+pasi kell hozzá.
#57 Szerintem csak szeretne releváns válaszokat kapni. :D Az meg nem igazán az, hogy "De márpedig meleg, anyáméknak igaza, te hülye fiatal!!!4!!4!!!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!