Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy értessem meg velük, nem...

Hogy értessem meg velük, nem loptam meg őket?

Figyelt kérdés

A család egyik fele örök haragra esküdött fel ellenem a napokban, mert hogy "elloptam az örökségüket".

Annyi történt, hogy a dédipapám még él az apám oldaláról, most ment otthonba, augusztus elején. Magától, mert hiába tudta még úgy, ahogy ellátni magát, mondta, hogy már a mindennapok is nagyon fárasztóak neki, nem jó egyedül és így nem akar nekimenni a rossz időnek, télnek. Viszont az volt a kérése, hogy ha ő elköltözik, a háza legyen az enyém. A szerződéskötés meg is történt, rendben ment minden, viszont a többiek (az apám, testvérei) elkezdtek érdeklődni papámnál (dédimnek a fia, tehát az én nagypapám, remélem érthető még:D). Hogy akkor a házzal így mi lesz, mi is lesz a sorsa? Pénzt akartak belőle, hogy legyen eladva, aztán a vételárat papám ossza szét hármuk között (apa és a két testvére között), mert hogy nekik nincs semmijük, anno nem lettek támogatva lakással, házzal, ma meg már lehetetlen önerőből boldogulni... Ő erre mondta, hogy ne fájjon a foguk arra a házra, megvan annak a tulajdonosa és nem ők azok. Meg neki az is a baja, hogy apám és a testvérei a dédim felé sem néznek már több, mint 10 éve, egyszer nem látogatták meg. Most is, nem az volt a kérdés, hogy segítsenek-e valamit, hogy érzi magát bent, hanem, hogy akkor a házával mi lesz?

Mióta tudják, hogy az enyém, engem hívogatnak, üzengetnek, néha már fenyegetnek kb. Hogy én megloptam őket, az a ház az ő örökségük, ők lennének a jogos tulajdonosai. Mondtam, hogy nem, a jogos tulajdonos a dédipapám volt, aki saját akaratából döntött úgy, hogy legyen az enyém. Ha éppen idegennek akarta volna odaadni, ahhoz sem lenne semmi közük, mert ez a ház MÉG NEM VOLT ÖRÖKSÉG. És ha az is lett volna, akkor sem ők öröklik meg, hanem a nagypapám (az ő apjuk).

Nem értik, csak ezt fújják, hogy én megloptam a családot, nekem már van lakásom, minek kellett ez a ház és hogy meglátom, majd utolér a karma, meg ha nem engedek a szép szóra, akkor majd a bíróságon találkozunk... Találkozhatunk felőlem, de elveszítik a pert, aztán még a perköltséget is fizethetik úgy, hogy egyiknek sincs egy lyukas garasa sem.

Legutóbb már törvényszövegeket másoltam ki a Ptk.-ból a nagybátyámnak, hogy ugyan, értelmezze már és fejezze be az írogatást, mocskolódást. És nem fogják fel.

A nagyim (apa anyukája) meg az ő pártjukat fogja, eleinte még érdeklődve, kedvesen hívott fel, hogy meséljem már el, mi történt, mert ő már hallott otthon mindenféle variációt. Elmondtam, majd ő mondta, hogy hát azért ez tőlem nem volt szép, dehát "vissza lehet ezt csinálni valahogy, nem?"... Mondtam, hogy ha lehetne is, akkor sem akarnám, mert a ház nekem lett szánva, 68-70 millióról beszélünk, ez nem olyan összeg, hogy csak úgy lemondjak róla és puszira adjam olyanoknak, akik egész életemben szinte semmibe néztek (nagyon rossz kapcsolatom volt az apámmal mindig).

És 50+ éves emberek jönnek azzal, hogy semmijük nincs, meg a hitelnek az önerejét sem tudják összerakni? Nagyon kellemetlen nekem az egész, de főleg ez, hogy állítják, megloptam őket és a háznak ők a jogos tulajdonosai.

2023. aug. 16. 18:59
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
68%

68-70 millióról beszélünk

Készpénzben lett fizetve a vételár, átvételi elismervénnyel.

Egy épkézláb mondatod nincs, mivel kerestél 70 milla kp-t?

2023. aug. 16. 19:50
 12/64 anonim ***** válasza:
75%
Ez egy orbitális, kidolgozatlan katyvasz, amibe belegabalyodtál, mint macska a kötőfonálba!
2023. aug. 16. 19:53
 13/64 babyboom567 ***** válasza:
27%

Most akkor én nem értem, megvetted dédid házát, és a dédinek lett 60milliója?Vagy hova tűnt a pénz?Ez így elég zavaros.Vagy csak papíron vetted meg?Vagy eltartási szerződés van?

Szerintem ezt megtámadhatják az örökösök, mert azért azt lehet bizonyítani kell,hogy átadtad a 60millát a dédinek.

Csak úgy zárójelben, végtelenül gusztustalan dolog,így kicseszni a nincstelen rokonainkkal.

Nálunk is volt ilyen történet,a szívbeteg sérült,majdnem vak apámat húzta le a nyomorult testvére 3 millával, úgy,hogy nekik már 5 házuk van ,+ már az unokáinak is van lakásuk.

De neki még apám pici pénze is kellett.De majd a karma megbünteti.

2023. aug. 16. 19:54
 14/64 babyboom567 ***** válasza:
74%

Ha kifizettél 60 millát készpénzben, akkor az a dédinél kell lenni,és ami marad belőle,az LESZ ÖRÖKSÉG,HA meghal a dédi.

Te ha te kifizettél ennyit akkor csak simán megvetted, nem adta neked, semmivel sem vagy bentebb,nincs +60 millád,csak van egy házad.

2023. aug. 16. 19:57
 15/64 anonim ***** válasza:
34%

Undorító egy család. A dédinek joga van még életében eldönteni, kinek mit ad, és azt illene tiszteletben tartani.

Ez nem igazságosság kérdése, az ő háza az ő vagyona.

2023. aug. 16. 19:59
 16/64 anonim ***** válasza:
39%
Senkinek semmi köze hozzá, hogy miként fizetett a kérdező. Átvételi elismervény megvan, az a lényeg ebből a szempontból. Azt a pénzt a bácsika keresheti egyedül, másnak semmi köze hozzá. Hadd döntse már el, kinek szánja, amije van.
2023. aug. 16. 20:03
 17/64 A kérdező kommentje:

"Csak úgy zárójelben, végtelenül gusztustalan dolog,így kicseszni a nincstelen rokonainkkal."

Miért, az nem gusztustalan, hogy várjuk a felmenőnk halálát, hátha aztán csurran-cseppen valami, amivel elindulhatunk az életben?:D

Nem dolgozunk, nem tanulunk, csak tengünk-lengünk, hol a szülőknél élünk, hol az aktuális párunknál, de 50 évesen egy használtautón kívül semmink nincs?

És az életünket olyan ember pénzéből oldanánk meg, akit 10+ éve nem is láttunk... Ez nem gusztustalan, hogyne!

2023. aug. 16. 20:05
 18/64 anonim ***** válasza:
92%

Akik szerint az nem oké, hol húzzák meg a határt, mikor és mibe pofázhat bele egy olyan örökös, aki majd csak az után örökölhetne egyszer, aki jelen esetben a dédi után örököl: a kérdező nagyapjától.

Esetleg már azt is megmondhatják, hogy a dédi milyen otthonba költözzön, hogy esetleg minél olcsóbban kijöjjön az ellátása? A nagypapa is már most kezdjen kevesebbet költeni a háztartásra, étkezésre, nehogy a "kedves" örökösei ne kapjanak elég jussot?

Azért álljon meg már a nászmenet! Végigdolgozom egy életet, ha én még ép ésszel úgy döntök, eladom a házam, jó nagy beugróval egy puccos otthonba költözöm, a maradékból meg pl. egy állatmenhelyet megtámogatok, mi a franc köze van ehhez a leszármazottjaimnak?

Jól mondja a kérdező, meglett emberek arra várnak évtizedek óta, hogy meghaljon végre az öreg meg a fia, aztán legyen valamijük? Mert nekik senki nem adott? Hát aztán!

2023. aug. 16. 20:09
 19/64 A kérdező kommentje:

"Egy épkézláb mondatod nincs, mivel kerestél 70 milla kp-t?"

Tessék?:D

Ne haragudj, de a TB számom, adóbevallásom esetleg nem érdekel?

2023. aug. 16. 20:09
 20/64 anonim ***** válasza:
32%
16, azt állítja, kifizette. Akkor az övé. Aztán azt állítja, majd a papa örökli. Mese az egész
2023. aug. 16. 20:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!