Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan érhetem el leggyorsabba...

Hogyan érhetem el leggyorsabban, hogy a gyámügy (gyámhivatal) védelembe vételi eljárása mielőbb megszűnjön??

Figyelt kérdés

Nyilván az az első kérdésed, miért került védelembe….

Az exem egy nagypályás bántalmazó volt, addig zárt be és ki, illetve alkalmazott pszichés hadviselést, míg egy alkalommal kiborultam. Nem tudtam már tovább kezelni a helyzetet, sajnos.

Áprilishoz egy éve, hogy védelembe vették.

A gyámügyes, akivel köteles vagyok tartani a kapcsolatot, manipulatív, sajnos egyáltalán nem szimpatikus és sokszor tapintatlan, olyan intim dolgokat kérdez, amihez semmi köze. Illetve semmi köze az ügyhöz, magához mondjuk a gyerekhez sincs köze.

A gyermekemet egyébként vallásos értékek mentén nevelem, mindene megvan, tisztelettudó, sosem hanyagoltam el, az iskolában jól tanul.

Szóval valahol érthetetlen a védelembe vétel és szeretném mielőbb lezárni.

Mit javasoltok - azon kívül, hogy kérvényezem a védelembe vétel megszüntetését - mit tehetek annak érdekében, hogy mielőbb lezárják és ne zaklassanak?

Köszönettel: egy édesanya

2022. dec. 19. 15:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 DK-s ***** válasza:

Egyébként a főiskolai diplomával mit szeretnél prezentálni?

Nem akartam eddig mondani mert felesleges kérkedésnek tűnt volna, de most elmondom:

A kőművesek napi munkabére, mint az enyém is, 20.000 forint körül mozog. Csak 20 munkanappal számolva is 400.000 nettót simán hazaviszek.

Jöhet a diplomás riposzt. Várom!

2023. jan. 2. 13:42
 72/90 DK-s ***** válasza:

De nálunk legalábbis a segédmunkások 13.000-et kapnak, az havi 260.000 nettó minimum.

Először inkább erre riposztolj, hátha könnyebb lesz! XD

2023. jan. 2. 13:48
 73/90 anonim ***** válasza:

Nincs riposztom,egészségedre.

Vagy azt hitted irigykedem?

Mire?

2023. jan. 2. 15:28
 74/90 anonim ***** válasza:

Ja, bocs, ezt csak most látom.

Nem ismerem a mekit csak azt, hogy sokan csinálják.

Amolyan kulimunka, amit sokan vallanak, amíg nagyon kell a pénz.

Ennyire sosem adtam le, én nem dolgoztam gyorsétteremben soha.

Szóval elhiszem neked.

Igen, tudom.

Meg külön hidegburkoló is van.

Ettől függetlenül a szakoktató ismerős pont arról beszélt, hogy sokan úgy mennek felnőttképzésbe, hogy főleg a papír kell.

Aszakmát ismerik, de kérik a papírt.

És bocs, neki jobban hiszek.

Na, a diplomás szövegről meg annyit, hogy sokan beszéltek nekem is pátoszos hangon erről, és eleinte nem is értettem.

De röviden a lényeg: kinyílik a világ.

Írtad, hogy ültél a könyvtárban, tanultál, aztán elismerést kaptál a bírótól, és az jól esett.

Na, kB. ilyen egy szigorlat. (az egy komolyabb vizsga)

És múlik rajta a jövőd, csak nem olyan szörnyűek a lehetőségek.

A felsőoktatásban körülötted lévő emberek egy válogatott csapat. Szó szerint, mert ugye volt egy felvételi.

A lassú, buta sem igazán buta, mert ide csak az került be, aki a saját sulijában a legjobb volt.

Lehet haladni az anyaggal, gyors is, és az egész szinte bizsergető.

Azt meg vegyük hozzá, hogy egész nap, sokszor 10-12 órában tanulsz.

Megmozgatja az agyat.

Egy csomó dolgot tanulsz, ami nem is jutott volna magadtól az eszedbe.

Összefüggésekre ébredsz rá, mert a környezet, és anyag inspiráló.

Igen. Kinyílik a világ, sokat szélesedik a látóköröd.

Ezt páran annyira élvezik, hogy munka mellett is tanulnak.

(én is.)

És ne gyere azzal a szöveggel, hogy otthon egyedül is lehet tanulni.

Ilyen szinten nem.

Mert egyrészt kihagynál valamit, másrészt nincs munka mellett ennyi időd, (én pl. kapok heti egy nap munkaidő kedvezményt, így csak 4 nap dolgozom.) harmadrészt fáradt lennél hozzá, és (ez a leggyakoribb) sokan hülyeséget tanulnak, mert nem tudják merre induljanak.

Szóval igen.

Tanulni jó.

24 évet tanultam eddig, és élvezem.

2023. jan. 2. 15:56
 75/90 DK-s ***** válasza:
49%

Nos, amit a tanulásról pozitív hangvételben leírtál, azzal egyet értek, mert én is ismerem! Csak én OLVASÁSNAK hívom. Tudom hogy az átlagos emberekhez képest én iszonyatosan sokat olvasok, imádok olvasni. Csak az a baj velem, hogy mindig is csak az kötött le, ami érdekelt. Ami nem köt le azt nem is tudom megtanulni, vagy csak nehézségek árán, és csak ideig-óráig.

- Autodidakta módon megtanultam az elektro-technikát, abban TV és rádiókészülékek megjavításáig jutottam. De számtalan saját elképzelésemet is megépítettem "ujjgyakorlat" gyanánt.

- Imádtam az assembly nyelvű programozást.

- Bármikor megjavítok egy PC-t vagy laptopot.

- Ha korán felébredek, akkor két-három órát is képes vagyok kávé és cigi mellett egy matematikai problémán törni az agyam. (haladok! XD)

- Órákig el tudok társalogni történelemről.

De szeretem a Brontë nővérek írásait, Kiplinget, Asimovot, Moldovát, Szathmárytól a kazohiniát, és még sorolhatnám.

Soha nem toleráltam a magyar iskolarendszer igazságtalanságait, és ostoba hozzáállását. Én mindig tele voltam kérdésekkel, de nálunk aki kérdez, azt kiröhögik. Mint ahogy azt is, aki nem hajlandó seggel tanulva pusztán visszamondani az anyagot, hanem a megértésre törekszik. Engem kielégített az autodidakta megoldás. Soha nem éreztem motivációt hogy papírt szerezzek bármiről is, ami érdekelt. Kitanultam, kitapasztaltam, és ennyi elég. Ha kell, alkalmazom papír nélkül is.

2023. jan. 2. 19:42
 76/90 DK-s ***** válasza:
49%
Hogy milyen szinten tudsz saját magadtól tanulni, azon pedig vitatkozhatnánk. Olyan szinten, amilyet magadnak kitűzöl. Engem ha érdekel valami, akkor "lehetetlen nincs, csak tehetetlen"!
2023. jan. 2. 19:56
 77/90 anonim ***** válasza:

Jajj, ez aranyos volt.

Ennél jobban én sem tudtam volna leírni a probléma lényegét.

Tudod:sokan azért nem tanulnak, mert azt gondolják, hogy egy-egy tárgynak nincs köze a szakmához.

A kémikusoknak pl. fizikát tanítanak, a vendéglátóin sok a magas szintű matematika, és még sorolhatnám.

Meg a kitartás is hiányzik.

Úgyhogy sokan morzsolódnak le.

Egyszer egy cégtulajdonos azt mondta nekem, ő csak diplomás embert alkalmaz, de mindegy milyen diploma.

Nem értettem, mire ő rávilágított egy nagyon fontos dologra: felnőttképzés során bármikor fel lehet állni, abba lehet hagyni. Nincs olyan szak, nincs olyan ember, aki legalább egyszer ne gondolta volna azt, hogy hagyja az egészet a francba. Elég volt. És ha azt hiszed áltiban szívattak, akkor az volt a bemelegítés.

A diplomához önfegyelem, és kitartás kell.

Ez az ember pedig olyan kollégákat akart, akik kitartóak.

"Csak az a baj velem, hogy mindig is csak az kötött le, ami érdekelt. Ami nem köt le azt nem is tudom megtanulni, vagy csak nehézségek árán, és csak ideig-óráig."

Na, éppen ez az.

Ez, amit leírtál az ide kap-oda kap, amolyan érdeklődés, hasznos időtöltés.

Ettől még nem lesz egy adott témára olyan átfogó rálátásod, mint amit egy diploma ad.

És az intellektuális közeget végképp nem tudja pótolni az olvasgatás.

(Egyébként ez él a nyelvtudásra is. Aki nem beszél egy nyelvet sem folyékonyan, az a világ egy részét nem tudja befogadni.

Viszont a nyelvtudásra igaz, hogy nem fontos a papír, a valós tudás érdekes.)

Egy másik ismerősöm mesélte, hogy az értelmi fogyatékost könnyű az iskolázatlannal összetéveszteni, sokszor ő is meglepődik az IQ tesztek eredményén. (klinikai szakpszichológus)

Most ne érts félre, nem tűnsz fogyatékosnak,de az 138-as IQ nekem irreálisnak tűnik.

110,max. És ebben semmi rosszindulat nincs. Ezt most teljesen jóindulatúan mondom.

De elgondolkodtatál.

Lehet, hogy tényleg okos vagy, csak iskolázatlan, ezért nem tud az intellektusod igazán érvényesülni.

2023. jan. 2. 20:31
 78/90 DK-s ***** válasza:
49%

Én a MENSA-t etalonnak tartom, és náluk, a kimondottan magas intelligenciájúaknak készült teszten 138-ra teljesítettem. 2 nyavalyás ponton múlott, hogy MENSA tag lehessek! Bosszantó.

Ez volt az online teszt eredménye, ami után e-mailban megkerestek:

[link]

Ahogy jellemezted nekem a főiskolai körülményeket, az alapján örülök hogy meg sem próbáltam. Én mindig is öntörvényű voltam, és szélsőséges mértékben. Írtad a cégtulajdonost, aki kitartó alkalmazottakat keres, akik fegyelmezettek, követik az utasításokat.

Az én olvasatomban viszont ez azt jelenti, hogy olyan, már az ostobaság határát súrolóan szolgalelkű beosztottakat keres, akik hajlandóak az ő érdekeit szolgálva a belüket kidolgozni akkor is, ha az nekik teljesen kívül esik a komfort-zónájukon.

És hová lett ezeknek az embereknek az öntudata, és az önérzete? Én ha úgy döntök valamiért hogy elvégzek egy munkát, akkor ha kell menet közben is tovább képzem magam, és mindenképp elfogadható minőséget fogok hozni. Mert én valamilyen okból úgy döntöttem.

De ha valamire azt mondom hogy nem, akkor nem. Kirúgnak ha nem? Vagy bármi egyéb hátrányt helyez kilátásba?

Ahogy ezt kiejtette a száján, vagy csak célzott rá, már be is adtam a felmondásom. És veszíthetek ezzel bármit. Minél inkább érdekemben állna maradni, annál nagyobb zsarolási felületet adnék, ami kizárt. És mivel a tiszteletemet egy ilyesmivel operálni próbáló ember teljesen elveszíti, ezért már a fenyegetés visszavonásával sem megy semmire. "Lezártam" egy ilyen emberrel. Ő is jobban jár ha elmegyek.

De emögött a gondolkodásom mögött a korábban már említett mentális állapotom húzódik meg, a pszichopátia.

Kétféle ember hajlamos elvi megfontolásból a saját érdeke ellen cselekedni.

Az egyik a "hős", a másik a pszichopata.

Nem gondolom magam hősnek. XD

2023. jan. 3. 08:06
 79/90 DK-s ***** válasza:
49%

A fenyegetésre adott reakcióm kapcsán azt szoktam "megmosolyogni", amikor naivan azt hiszik egyesek (a legtöbbje), hogy megsértődtem, és játszom a sértődöttet. Amikor pedig némelyikkel sikerül megértetnem hogy ez nem sértődés, akkor ezek mind megijednek, és már örülnek hogy elmegyek.

Elégtétellel tölt el.

2023. jan. 3. 08:25
 80/90 anonim ***** válasza:

De mégsem lettél MENSA-tag, ugye?

Tehát az intellekutális közeg nincs meg. Pont annyira, mintha ki sem töltötted volna.

Tartom, nem látszik rajtad a 138. Az okát lásd fent.

Egyébként erről eszembe jutott egy kérdés (kár, hogy nem találom, szórakoztató volt) a szexuális kategóriában egy 24 éves fiú kérdezte, hogy szűznek számít-e, ha "profi szinten" tud együtt lenni a falshlightjával.

Hosszan győzködtük, hogy nem, mivel az eszköz nem érez, nem lélegzik, nincsenek egyéb testrészei, nem mozdul, stb..

De ő csak kötötte az ebet a karóhoz, hogy ő felrögzíti a falra, nagyon ügyesen tud vele közösülni, neki erről videója is van, már vagy 800 alkalommal csinálta. Azzal is érvelt, hogy nem baj, hogy az eszköz nem értékeli az erőfeszítéseit, mert egy fizetős nő sem tenné. Ráadásul valami egydei termékről van szó, kedvenc színésznő nevével, kiköpött olyan, mint az övé.

Igazából sokan sokféleképpen próbáltuk elmagyarázni, de nem értette meg.

Neked sem tudom elmagyarázni, hogy miért jó a felsőoktatás, vagy hogy miből maradtál ki.

Egy vaknak sem tudom elmagyarázni a színeket, és a szűz fiúnak sem a szexet.

Megpróbáltam, nem megy.

Igen, ezen is gondolkodtam.

Ahogy írtam, mindenben ellenséget látsz.

Először a rendőrség szúrt szemet, aztán az adóhatóság, ha jól rémlik neked még valami cím nélküli lakcímkártyád is van, csak hogy kikerülj valamit...

A gyámhatóság démon, a szeretetszolgálat is rossz.

De úgy tűnik, hogy az egész a közoktatással kezdődött.

(talán az ovival, nem tudom)

Szerintem neked egyszerűen a szabályrendszerrel, és annak betartásával van bajod.

Nagyon egyszerű lenne, minden társadalomban vannak szabályok, de nekd ez túl kötött, nem tudsz alkalmazkodni.

Gyanús, hogy az MMSZ-el is az a bajod, hogy szerteágazó tevékenységi köre miatt egy nagy rendszer az egész.

"És hová lett ezeknek az embereknek az öntudata, és az önérzete?"

Erősödik a tudattól, hogy képes megugrani az elvárásokat.

Bizonyít, teljesít. Mivel bármikor felállhatott volna, kizárólag a saját fejlődéséért tanul.

"Ahogy ezt kiejtette a száján, vagy csak célzott rá, már be is adtam a felmondásom."

Ha felvételi körülmény a diploma, akkor nem kéri, hogy legyen még egy. És akit felvett, azt igyekszik megtartani. Annál a cégnél, amiről írtam, kifejezetten jók a feltételek. Az egyik nőnek csak úgy, kedvességből béren felül adott 6 évre egy másfél szobás szolgálati lakást, a melóhoz közel, mert nehéz váláson ment keresztül.

Senki nem szereti a jó munkaerőt elveszíteni.

Igen, ezek elvesztegetett, elpazarolt lehetőségek.

Helyette mi maradt?

Koptatod a testedet egy munkakörben, amit azért fizenek meg, mert mindenki tudja, hogy fizikailag felőröl. (És ne mondd, hogy nem fáj semmid! Úgysem hiszem el.) Mindenzt olyan kollégák között, hogy némelyik azt sem tudja melyik a lapát nyele.

Amiről te beszélsz, az szimpla fafejűség.

Igen, konkrétan azért nem vagyok veled empatikus, mert pszichopata vagy.

De nem támadlak, mert a fentiek ismeretében ez olyan lenne, mint rugdosni a földön fekvőt.

2023. jan. 3. 09:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!