Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan érhetem el leggyorsabba...

Hogyan érhetem el leggyorsabban, hogy a gyámügy (gyámhivatal) védelembe vételi eljárása mielőbb megszűnjön??

Figyelt kérdés

Nyilván az az első kérdésed, miért került védelembe….

Az exem egy nagypályás bántalmazó volt, addig zárt be és ki, illetve alkalmazott pszichés hadviselést, míg egy alkalommal kiborultam. Nem tudtam már tovább kezelni a helyzetet, sajnos.

Áprilishoz egy éve, hogy védelembe vették.

A gyámügyes, akivel köteles vagyok tartani a kapcsolatot, manipulatív, sajnos egyáltalán nem szimpatikus és sokszor tapintatlan, olyan intim dolgokat kérdez, amihez semmi köze. Illetve semmi köze az ügyhöz, magához mondjuk a gyerekhez sincs köze.

A gyermekemet egyébként vallásos értékek mentén nevelem, mindene megvan, tisztelettudó, sosem hanyagoltam el, az iskolában jól tanul.

Szóval valahol érthetetlen a védelembe vétel és szeretném mielőbb lezárni.

Mit javasoltok - azon kívül, hogy kérvényezem a védelembe vétel megszüntetését - mit tehetek annak érdekében, hogy mielőbb lezárják és ne zaklassanak?

Köszönettel: egy édesanya

2022. dec. 19. 15:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 anonim ***** válasza:

Aha.

Hát, korábban ezt nem így adtad elő. Nagyon nem ebben a stílusban.

És úgy rémlik azzal is dicsekedtél, hogy megúszták egy-két dolgot.

Meg korábban (tudom, mert azt direkt nekem írtad) azt is mondtad, hogy mindenki lopna, ha lenne lehetősége rá.

A példád a talált pénztárca volt, szerinted azt bárki elvenné. Mikor mondtam, hogy én találtam kp-val pénztárcát, és leadtam a rendőrségen, még hülyének is neveztél.

2022. dec. 27. 19:11
 32/90 DK-s ***** válasza:
49%

#31-nek:

Igen, ezekre nagyjából pontosan emlékszel. Ez én vagyok.

De szerinted ezek közül melyik zárja ki azt, hogy a saját korábbi nyomoromból kifolyólag segíteni próbáljak rászorulóknak? Ha másért nem hát időtöltésből, és tapasztalatszerzésből.

És a talált pénztárcás példámat továbbra is fenntartom. Ritka kivételek akadhatnak, de csak töredék.

2022. dec. 27. 19:18
 33/90 anonim ***** válasza:

Csak simán nem illik abba a képbe, amit eddig magadról mutattál.

Inkább aki a talált pénztárcát elveszi, a másét elveszi.

Talált pénztárcát visszaadni olyan cselekedet, ami semmibe nem kerül.

Akkor miért adnál másoknak?

Miért adnál abból, ami a tiéd, akár időt, akár tárgyi dolgot?

Hiszen gond nélkül lopsz, ha van rá esélyed.

A tárcát megtaetod anélkül, hogy tudnád rászoruló-e.

Még csak nem is érted rossz dolognak.

Az önkénteskedés épp ezért nem tűnik logikusnak.

Hacsak nincs mögöttes szándék....

2022. dec. 27. 19:23
 34/90 anonim ***** válasza:
Egyébként ha hülye az a szemedben, aki nem teszi el a pénzt, akkor az önkéntes nem miért nem hülye?
2022. dec. 27. 19:27
 35/90 anonim ***** válasza:

Február óta olvasom ezt a kategóriát, és úgy látom, hogy a legtöbb megnyílvanulásos rosszindulatú.

Ellenség a rendőr, az adóhatóság, a gyámügy, a szeretetszolgálatok...

Úgyhogy szerintem ez nem előítélet,felületes ismeretnek mondanám, azok alapján, amit te magad mondasz magadról.

Ja, értem. Sokkal többet loptál.

Aham...

A te kritikai meglátásaidat csak annak tükrében tudom nézni, hogy többszörösen elítélt bűnöző vagy, aki itt először írta azt, hogy szégyellte amit tett.

Sajnálom, az én szememben nagyon messze vagy attól, akinek adnék a véleményére.

2022. dec. 27. 19:55
 36/90 DK-s ***** válasza:
49%

Elég ingerlő számomra hogy tisztán érzékelem a szavaidból, hogy többre tartod magad, mint engem. Milyen szempontból is? Ezt "csak úgy" kérdezem.

És nem rosszindulatúan írok. Én nagyon sok olyan dologra láttam rá az életemben, és ismerem az összefüggéseiket, hogy nem tudok némely hatóságról pozitívan nyilatkozni.

Persze lehet például a rendőrségről is pozitívat mondani a becsületesség terén. Nekem viszont rögtön az ugrik be amikor elfogtak, a nálam fellelt kb 1.500.000 forint értékű holmit lefoglalták, bepakolták KÉT rendőrautó csomagtartójába, majd bevittek engem is.

Az őrsre két szatyor "áru" talált oda, kb 40-50.000 forint értékben.

Kussoltam, cserébe a kihallgatás után szabadlábon védekezhettem.

És még sorolhatnám ...

Hiába nem adsz a szavamra, rosszul teszed.

2022. dec. 27. 20:09
 37/90 anonim ***** válasza:
46%

Talán a neveltetésem miatt.

Biztos meglepő számodra, de a többség megveti azokat, akik odáig jutnak, hogy börtönbe kerüljenek.

Te egy többszörösen elítélt bűnöző vagy.

Mire számítottál?

Önkéntes voltam, de nem vagyok szent.

(mondjuk soha semmi büntetendőt nem tettem, de abban igazad van, hogy előítéletes vagyok veled szemben.)

Ahogy a legtöbb ember is. Sajnálom, ha ezt tőlem tudod meg.

Jól látod.

Megvetlek téged.

Lenézlek téged.

És ez után a beszélgetésünk után még sajnállak is téged.

2022. dec. 27. 20:47
 38/90 DK-s ***** válasza:
35%

Senki nem előítéletes velem szemben. Ha az is lenne valaki, nem nagyon veszem észre, mert nem igazán szoktam mások véleményével törődni. Persze ez a mostani, kettőnk közötti diskurzusban is érvényes, annyi eltéréssel, hogy téged meghallgatlak. Persze adni nem adok a véleményedre.

Megvetsz, lenézel, sajnálsz. Pusztán azért, mert fel merem vállalni hogy ki voltam? Nem hazudozok össze-vissza?

Voltam csaló is, és simán fel tudnék venni egy kamu identitást. A legapróbb részletekig. De nem teszem. Minek?

Igazából én sajnállak téged. Remélem hogy szépen leéled az életed a boldog tudatlanságodban, és nem fog sor kerülni arra hogy rádöbbenj, hogy akár egy magamfajta ex-bűnöző is lehet emberileg vagy jellemileg több, mint te.

Képtelen lennél feldolgozni.

2022. dec. 28. 12:14
 39/90 anonim ***** válasza:

Vicces, ahogy próbálsz az én kommunikációs stílusomban írni, és így hatni rám.

Másokkal működik?

2022. dec. 28. 15:28
 40/90 DK-s ***** válasza:

#39-nek:

Nem a stílusodat vettem fel. Kicsit beképzelt vagy, nem gondolod?

Ha csak egy kicsit is félretetted volna az előítéleted, akkor észrevetted volna, hogy a társalgásom színvonalát emeltem fel a te szintedre. Ha valaki megtisztel a kulturált, intelligens kommunikációval, annak ellenére hogy előtte alpári paraszt stílust nyomtam, azzal szemben ez a minimum.

De már megint az a fránya előítéleted szólt közbe, igaz? XD

2022. dec. 28. 18:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!