Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan érhetem el leggyorsabba...

Hogyan érhetem el leggyorsabban, hogy a gyámügy (gyámhivatal) védelembe vételi eljárása mielőbb megszűnjön??

Figyelt kérdés

Nyilván az az első kérdésed, miért került védelembe….

Az exem egy nagypályás bántalmazó volt, addig zárt be és ki, illetve alkalmazott pszichés hadviselést, míg egy alkalommal kiborultam. Nem tudtam már tovább kezelni a helyzetet, sajnos.

Áprilishoz egy éve, hogy védelembe vették.

A gyámügyes, akivel köteles vagyok tartani a kapcsolatot, manipulatív, sajnos egyáltalán nem szimpatikus és sokszor tapintatlan, olyan intim dolgokat kérdez, amihez semmi köze. Illetve semmi köze az ügyhöz, magához mondjuk a gyerekhez sincs köze.

A gyermekemet egyébként vallásos értékek mentén nevelem, mindene megvan, tisztelettudó, sosem hanyagoltam el, az iskolában jól tanul.

Szóval valahol érthetetlen a védelembe vétel és szeretném mielőbb lezárni.

Mit javasoltok - azon kívül, hogy kérvényezem a védelembe vétel megszüntetését - mit tehetek annak érdekében, hogy mielőbb lezárják és ne zaklassanak?

Köszönettel: egy édesanya

2022. dec. 19. 15:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/90 anonim ***** válasza:
78%
Ha exed a bántalmazó, miért vették védelembe a gyereket?
2022. dec. 19. 15:37
 2/90 anonim ***** válasza:
84%
Úgy érzem fontos részletek vannak ellhallgatva ebből a történetből.
2022. dec. 19. 15:39
 3/90 DK-s ***** válasza:
10%

Sajnos sehogy. Belekerültél egy csapdába, és innen nehéz kijönni. Ott hibáztál, amikor engedted hogy a családsegítő beleavatkozzon az életedbe.

Én dolgoztam egyszer egy volt családsegítős tanárnőnél, aki volt gyámügyi előadó is. Tudod mit mondott nekem? Hogy a családsegítő csak egy dologhoz ért: hogy hogyan kell elvenni a gyereket.

Nekem is adott egy jó tanácsot, amit meg is fogadtam:

Ha bármiféle ürüggyel zaklatni kezdene a családsegítő, AZONNAL menjek be a gyámügyre és vonassam kérdőre őket hivatalos úton, hogy ki rendelte ki őket?!

Egyszer próbálkoztak az okoskodással, többször nem. A színűket sem láttam többet.

2022. dec. 19. 15:59
 4/90 anonim ***** válasza:
100%

"Az exem egy nagypályás bántalmazó volt, addig zárt be és ki, illetve alkalmazott pszichés hadviselést, míg egy alkalommal kiborultam. Nem tudtam már tovább kezelni a helyzetet, sajnos."

Erről többet is írhatnál.

Egyébként a gyermek egy olyan családban élt, ahol az anyját csak úgy bezárták többször?

Hova, meddig, hogyan? A gyermek tanúja volt a pszichés bántalmazásnak?

Mert akkor érdemes figyelni rá, ugyanis az anya nem tudja megóvni gyermekét, ha magára se tud vigyázni.

Ha meg a gyereket zárta be az exed, szintén.

Szerintem legyél hálás, nem vették el a gyermeket, és figyelnek, hogy ne éljen bántalmazó környezetben.

2022. dec. 19. 20:29
 5/90 anonim ***** válasza:
100%

"teljesen megoldhatatlan feladatokat adnak"

Például mit?

2022. dec. 23. 15:22
 6/90 DK-s ***** válasza:
35%

#5-nek:

Ezt nem lehet egy konkrét megfogalmazással kifejezni. Azt előre bocsájtom hogy nem én magam voltam érintett ebben a kérdésben, hanem közvetlen ismerősöm.

Külön-külön minden egyes követelésük teljesíthető. Például hogy mindig legyen étel a hűtőbe. Igen, belenéznek. És igen, követelés, mert ha nem teljesíted, akkor nem vagy együttműködő. A 22-es csapdája.

Aztán jön a következő igényük, hogy MI az ami mindenképp legyen. Hús, tej, tejföl, müzli, stb. Ja. Hogy ezek egy egyedülálló szülőnek luxuscikkek? Lexarják.

Ha a gyerek kicsit használtabb ruhát hord ami normál esetben rengeteg családban előfordul, akkor a következő lépés a ruhatár, és a cipő cseréjének igénye. Oldd meg.

A gyerek iskolai eredményét is figyelik. Ha gyenge valamiből akkor korrepetáltasd. Oldd meg.

És SOHA nincs vége a problémázásnak.

Ahhoz hogy az összességében előálló kívánság-műsoruknak eleget tudj tenni, ahhoz legalább havi 4-500.000 nettót kellene keresned. De alsós gyerek esetén oldd meg a gyerek iskolába jutását, és a hazavitelét is. Mert ugye nem gondoltad, hogy egy védelem alatt lévő gyerek esetén megengedik hogy egyedül menjen-jöjjön? És ellenőrzik az iskolában.

Jó szórakozást hozzájuk.

2022. dec. 23. 18:24
 7/90 anonim ***** válasza:
100%

"mindig legyen étel a hűtőbe. Igen, belenéznek. És igen, követelés, mert ha nem teljesíted, akkor nem vagy együttműködő. A 22-es csapdája."

Azért ez még nem a 22-es csapdája... Igenis legyen valami a hűtőben, ha gyereket nevel valaki. Ingyen ételt is osztanak, lehet kérni ismerőstől, hogy amikor amúgy is főz, adjon egy-két adagot nekik is, stb. Valahogyan valóban meg kell oldani, hogy legyen mit enni, nem?

2022. dec. 23. 18:28
 8/90 DK-s ***** válasza:
24%

#7-nek:

Legyen tej, müzli a gyereknek, vagy bármi más amit reggelizik. Mert előírják hogy otthon reggelizzen. A gyereket is kikérdezik rendszeresen, tehát nem tanácsos hazudni. Legyen hús, vaj vagy margarin, szalámi, stb.

Pontosan azt csinálják, ahogy te is reagálsz. Külön-külön nem nagy lérés egyik sem. De napi szinten fenntartani FOLYAMATOSAN, AZ ÖSSZESET, az már problémás. És ami a legdühítőbb, hogy nyomoznak utánad.

Hiába tennél a kérésüknek megfelelően tejet és müzlit a hűtőbe, és adnál a gyereknek valami olcsóbb reggelit, ki fogják kérdezni a gyereket. Kitalálják hogy az nem elég tápláló, vagy egyoldalú táplálás, stb ...

Értsd meg a lényeget: Valójában qrvára nem érdekli őket hogy valójában mi a helyzet. Az a lényeg hogy ők folyamatosan programot biztosítsanak maguknak rajtad keresztül, majd utána szépen leadminisztrálják, és megveregetik egymás vállát. Mellüket döngetve mondhatják, hogy őrájuk szükség van.

Van a b'dös p'csákat.

2022. dec. 23. 18:40
 9/90 anonim ***** válasza:
100%

Mi mást tehetnének? Nem kellett volna odáig eljutni, hogy egyáltalán képbe kerülhessenek...

Ha a családsegítőkről lenne szó, azt még mindig megtehetné, amit te, hogy a gyámügyhöz fordul - csakhogy őt pont a gyámügy "zaklatja", ha jól értem...

2022. dec. 23. 19:04
 10/90 DK-s ***** válasza:
30%

Bár a kérdező nem említette, de én borítékolni merem, hogy már a gyámügy beavatkozása ELŐTT szóba állt a családsegítővel.

Akik pedig szépen felfújva és feltupírozva továbbították döbbent hitetlenkedések közepette a gyámügynek. Az pedig természetesen nem a szülőnek fog hinni, hanem a családsegítőnek. Annak a családsegítőnek, akinek a tanácsait ugyebár nem fogadta meg a delikvens.

Nem szabad a családsegítővel szóba állni, mert egy rosszindulatú banda.

Ha nem lett volna a családsegítő "szíves xarkavarása", akkor nem lenne semmiféle "ügy".

Igazam van, vagy igazam van?

Ne akard nekem bemutatni azt a tetves bandát. Az a céljuk hogy ügyet kreáljanak, amivel aztán lehet foglalkozni.

2022. dec. 23. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!