Hogyan kell a nevemre íratni a házat leggyorsabban?
Nem lehet a nevedre iratni, föleg nem gyorsan! (Meg nem értem eleve, miért kellene sürgösen megtenni)
Mivel a ház fele a nagyapád tulajdona, ezt elvileg töle lehetne megvenni, de ha otthonban van, akkor nem valószínü, hogy jogilag cselekvöképes, azaz nem adhatja el a házrészt.
Ha a papa meghal, akkor a ház másik fele is anyukádé lesz - ö az egyetlen örökös az apja után -, azaz ö lesz 100%-ban a tulajdonos.
Ha ö akarja, eladhatja neked a házat (de csak a papa halála után), szóval gyorsan nem fog menni.
Ami meg a testvéredet illeti, közjegyzö elött írásba kellene foglalni, hogy a ház fele árával tartozol neki, és ezt ki fogod fizetni.
Te csak akkor lehetsz tulajdonos, ha édesanyád eladja neked,
Még egyszer: mi menne öröklés útján?
Anyukád örökli a házat, te meg a testvéred nem, csak majd akkor, ha anyukád hal meg.
Már most nekem ajándékozták. Csak még nincs a nevemen és ezt szeretnénk, hogy az én nevemen legyen. Csak azt mondta anyum, hogy akkor már egyszerűbb a dolog ha papám meghalt.
Azért lenne sürgős mert állandóra van egy személy bejelentve ide, akit nem tudok így kitenni.
Ha neked ajándékozták, akkor erröl készült egy ajándékozási szerzödés (közjegyzö elött), ennek alapján már a neveden van, legfeljebb még te nem irattad át a földhivatalban.
Ha csak megigérték, hogy megkapod, az nem ajándékozás, csak igéret és mint ilyen jogilag nem számít semmit (mert nem lehet bizonyítani).
Ha meg valaki be van oda jelentve, az a jelenlegi tulajdonosok minden további nélkül el tudják küldeni.
De a kérdésed meg a válaszaid alapján azt látom, jogi téren abszolut tájékozatlan vagy, sokkal okosabb lenne felkeresni egy ügyvédet és vele rendeztetni le az egész ügyletet.
Tévedés, a nagyszülö is egyenes ági rokon.
Másrészt viszont az ajándékozás 15 éven belül semmissé nyilváníttatható !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!