Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy tudom kitenni a férjem a...

Hogy tudom kitenni a férjem a házból a lehető leggyorsabban?

Figyelt kérdés

A férjemnek voltak alkohol problémái a múltban, de megígérte hogy megváltozik és mikor 1,5 éve teljesen tiszta volt akkor belekezdtünk a baba projektbe. A kislányunk most 7 hetes, és sajnos újrakezdte az ivást. Féltem a baba életét, mert mikor iszik akkor agresszív, már volt olyan hogy a macskánkra rádobott egy széket csak azért mert megkértem hogy ne igyon többet. Tegnap éjszaka kiosontam a babával és a szüleimnél töltöttük az éjszakát és a napot. Viszont szeretnék visszamenni az otthonomba, a kicsinek is jobb lenne a megszokott ágyban aludni.

A ház az én tulajdonom, a megismerkedésünk előtt vettem, jelenleg CSED-en vagyok de a saját cégemből osztalékom is van mellette.

Hogy tudnék úgy elválni és kitenni a házból hogy nem teszek rendőrségi feljelentést ami tönkretenné mindanyiunk életét?

2017. febr. 6. 21:35
1 2
 1/13 Ulquiorra77 válasza:
37%
Tavoltartasi?
2017. febr. 6. 21:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Rendörség nélkül nem lehetséges - ugyanis ahhoz indok kell, hogy kitilthasd.

De ez miért tenné tönkre MINDANNYITÓK életét?

A férjedét biztos nem, azt megteszi ö maga, a kislányét meg a tiedet meg akkor teszed tönkre, ha nem lépsz.

Ha megvan a feljelentés, akkor kérhetsz azonnal távoltartási határozatot.

Emellett célszerü azonnal megindítani a válópert, hogy a gyereket meg tudd védeni az apjától.

2017. febr. 6. 21:50
 3/13 anonim ***** válasza:
76%
Felszólítottad már a távozásra? Ha igen, és nem megy, akkor csak jogi úton lehet, az pedig baromi hosszú. Emellett jelezned kell a gyámhivatalban, hogy veszélyezteti a gyereket, csak ezt nehéz lesz bizonyítani. Szóval gyorsan szerintem sehogy. De egy ügyvédtől valószínűleg hasznosabb tanácsokat kapsz, mint itt.
2017. febr. 6. 21:52
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

Távoltartási végzést nem állítanak ki csak úgy, feljelentés nélkül. Gondold át, kérdező, mi teszi jobban tönkre az életeteket: feljelentés és rendőrségi procedúra, vagy az, ha legközelebb a kislányodra dobja a széket.

Ha félsz tőle, maradj egyelőre a szüleidnél. Add be a válópert, indítsd el a lakcímkijelentést (a jegyzőnél kell intézni), aztán kirakod az utcára a cuccát, amikor nincs otthon, és zárat cseréltetsz. A helyedben gyorsan fogadnék egy ügyvédet, vagy legalább bemennék a bíróságra panasznapon tanácsot kérni, mert ennek az eljárásnak van hátulütője, elvileg kilakoltatási moratórium van érvényben.

2017. febr. 6. 21:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt nem lehet vele felnőtt emberként megbeszélni, akkor sürgősen lépned kell! Több szempontból is.
2017. febr. 6. 22:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Először vedd fel telefonnal a dührohamait, mert aztán majd bizonyítani is kell mindezt.
2017. febr. 6. 23:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban olyan rossz a helyzet, hogy félted a gyerek életét, akkor ne menj vissza. A kicsinek teljesen mindegy hogy hol van, ilyen korban az a fő, hogy melletted legyen. Arra nem fog emlékezni nagyobb korában, hogy máshol aludt, de ha veszekedés van, dühroham és kiabálás, az nyomot hagy benne.

Ha bántalmazás is lenne, az sokat dobna az ügyön, anélkül viszont csak egy hosszadalmas procedúrára van kilátás. Sajnos.

2017. febr. 7. 00:31
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Kiváncsi lennék ha nem lenne jövedekmed akkor is kidobnád e?
2017. febr. 7. 03:22
 9/13 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

Semmi ember az ilyen, férfiként írom.

Konzultálj ügyvéddel, egy ilyen kérdéshez nem elég, amit a gyk-n tanácsolnak.

2017. febr. 7. 04:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Csodálkozom rajta hogy senki se említette a kényszerkijelentést,pedig az lenne a leggyorsabb megoldás szerintem.Kell hozzá két tanu és 2 héten belül ki is lesz jelentve.Onnastól kezdve ha akaratod ellenére nem távozik el onnan akkor hívhatsz rendőröket.Csak az a kérdés hogy vajon házasság esetén is működik e a dolog?Mert ha nem akkor sajnos előtte el kell tőle válni
2017. febr. 7. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!