Hogy tudom kitenni a férjem a házból a lehető leggyorsabban?
A férjemnek voltak alkohol problémái a múltban, de megígérte hogy megváltozik és mikor 1,5 éve teljesen tiszta volt akkor belekezdtünk a baba projektbe. A kislányunk most 7 hetes, és sajnos újrakezdte az ivást. Féltem a baba életét, mert mikor iszik akkor agresszív, már volt olyan hogy a macskánkra rádobott egy széket csak azért mert megkértem hogy ne igyon többet. Tegnap éjszaka kiosontam a babával és a szüleimnél töltöttük az éjszakát és a napot. Viszont szeretnék visszamenni az otthonomba, a kicsinek is jobb lenne a megszokott ágyban aludni.
A ház az én tulajdonom, a megismerkedésünk előtt vettem, jelenleg CSED-en vagyok de a saját cégemből osztalékom is van mellette.
Hogy tudnék úgy elválni és kitenni a házból hogy nem teszek rendőrségi feljelentést ami tönkretenné mindanyiunk életét?
Rendörség nélkül nem lehetséges - ugyanis ahhoz indok kell, hogy kitilthasd.
De ez miért tenné tönkre MINDANNYITÓK életét?
A férjedét biztos nem, azt megteszi ö maga, a kislányét meg a tiedet meg akkor teszed tönkre, ha nem lépsz.
Ha megvan a feljelentés, akkor kérhetsz azonnal távoltartási határozatot.
Emellett célszerü azonnal megindítani a válópert, hogy a gyereket meg tudd védeni az apjától.
Távoltartási végzést nem állítanak ki csak úgy, feljelentés nélkül. Gondold át, kérdező, mi teszi jobban tönkre az életeteket: feljelentés és rendőrségi procedúra, vagy az, ha legközelebb a kislányodra dobja a széket.
Ha félsz tőle, maradj egyelőre a szüleidnél. Add be a válópert, indítsd el a lakcímkijelentést (a jegyzőnél kell intézni), aztán kirakod az utcára a cuccát, amikor nincs otthon, és zárat cseréltetsz. A helyedben gyorsan fogadnék egy ügyvédet, vagy legalább bemennék a bíróságra panasznapon tanácsot kérni, mert ennek az eljárásnak van hátulütője, elvileg kilakoltatási moratórium van érvényben.
Ha valóban olyan rossz a helyzet, hogy félted a gyerek életét, akkor ne menj vissza. A kicsinek teljesen mindegy hogy hol van, ilyen korban az a fő, hogy melletted legyen. Arra nem fog emlékezni nagyobb korában, hogy máshol aludt, de ha veszekedés van, dühroham és kiabálás, az nyomot hagy benne.
Ha bántalmazás is lenne, az sokat dobna az ügyön, anélkül viszont csak egy hosszadalmas procedúrára van kilátás. Sajnos.
Semmi ember az ilyen, férfiként írom.
Konzultálj ügyvéddel, egy ilyen kérdéshez nem elég, amit a gyk-n tanácsolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!