Németországban élek és az új munkaruhán egy szivárványos lmbtq logo van, amit én nem szeretnék viselni. Mit tehetnék? Ötletek?
#11: Azért nem egészen így van. Amit a szerződésben vállaltam azt vállalom, ők változtatták meg a munkakörülméneket.
#16: Sajnos nem ilyen egyszerű, ez itt nem így működik mint otthon. A kisfőnököm nyomatékosan megkért, hogy ne takarjam el, mert ők ezzel akarják kifejezni a szolidarításukat. (Ők, nem én.) Régebben tök normális volt, de ez... Szóval eltakarhatom törvényesen, csak akkor meg fognak szivatni.
#10: Én nem migráns vagyok, hanem auslander. És az is maradok, mint ahogy mindenki. És mivel Orbán ellen egy iszonyatos lejárató kampány folyik (részben jogosan, részben jogtalanul, ebbe nem akarok belemenni) ezért engem is, mint magyart megítélnek. De ők nem előítéletesek, á dehogy.
Szóval iszonyat kétszínű népség, és most már azt kell mondjam, hogy buta is, elhisznek mindent, amit a TV-ben látnak, gondolkodni meg lusta a többség. És még sötétzöldek is, beszopnak minden környezetvédelmi maszlagot, pedig azok többsége többet árt mint használ.
Igen, gondolkodtam hogy hazamegyek, de otthon is vannak problémák, és összességében még mindíg erre billen a mérleg nyelve, bár egyre kevésbé. De a gyerekeknek még jobb itt és nekik nagy törés lenne az iskolaváltás.
"Azért nem egészen így van. Amit a szerződésben vállaltam azt vállalom, ők változtatták meg a munkakörülméneket."
Nem a munkakörülményeket változtatták meg, hanem a munkaruházatot. Az meg nyilván benne van a szerződésben, hogy azt eddig is hordani kelletty ez után is hordani kell.
Jellemző a nyugati médiákra:
Német ismerősömmel beszéltem, aki mostanában mostanában turistáskodott M.o-on.
Munkatársai megkédezték:
-Nem féltél Magyarországon?
-Mitől?
-Hát ott diktatura van.
Kérdeztem, hogy mit válaszolt.
Csak annyit, hogy:
-Nem.
Mintha olyan nagy lelki törést jelentene elviselni egy szivárványt.
Te is pont ugyanannyira makacs vagy, mint a munkáltatóid, ha ezt eltakarod.
Ha nem tetszik, akkor lehet menni. Ha nem akarsz menni, akkor te is tudod, hogy egy megoldás van. Kár ezen gyakorin nyafogni.
Érdekes dolgok ezek. Egyrészről céget képviselsz. Másrészről ez meg kikényszerített "bájolgás" annak aki nem akar ilyet hordani. Harmadrészt nem kötelező ott dolgozni. Utolsóként én kiegyeznék abban, hogy a ruha választható opció lenne csak.
Bajosnak találom az alábbi kijelentéseid:
"nekem semmi bajom a melegekkel, de szerintem ez magánügy és én nem vagyok meleg"
"Semmi bajom velük, de reklámozni nem akarom őket"
Nem hiszem, hogy "semmi bajod nincs" velük. Ez persze elsőre nem homofóbia , csak álszentség. (saját vélemény)
Tehát nem értek egyet a kötelező viseléssel, de nem ugyanazon okok miatt értünk egyet...
Ismered azt a viccet, hogy " ezt csinálják a fiatalok" - és hogy ki nem mond ilyet? Hát nem a fiatalok :D
Akinek valóban semmi baja a melegekkel az még sose mondta, hogy semmi baja velük.
Álszent az általam idézett mondatok alapján. A szivárvány a biztondág jele,hogy itt ugyan olyan embernek, egyenlőnek tartunk benneteket. Ahogy a kérdező is... csak érthetetlen többletjelentést tulajdonít neki kijelentéseivel mint pl: "jelzem hogy meleg vagyok" "tudnod kell róla ki kivel szexel" "terjesszük a buzulást" - ezek a tudatalatti kivetülései, hogy mégis csak baja van.
Egyetlen dolgot tudnék elfogadni nyomós érvként. Egyenlő embertársadnak gondolsz minden meleget, támogatod őket ellensúlyozva a társadalmi negatívumokat. Biztonságban érezhetik a környezetedben magad. Lehet a fiad tanára, vagy a szomszédod, vagy akinek kiadod a lakásod. De egyszerűen nem akarod nyilvánosságra hozni, hogy "semmi bajod nincs velük". ...és itt jövök én, hogy, de van...amiért úgy fogalmaztad meg ahogy.
röviden: szivárvány = semmi bajom nincs velük. :) Gondold azt, ez van kiírva a ruhádra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!