Németországban élek és az új munkaruhán egy szivárványos lmbtq logo van, amit én nem szeretnék viselni. Mit tehetnék? Ötletek?
Senki nem is kérte hogy lelkesedj. De ilyen szintű hisztit levágni, hogy hogyan tudnád nem képviselni a céged álláspontját valamiben...
Az egyértelmű hogy az ember mindig megmagyarázza magának miért "jó", ahogy én is.
Nem vagy homofób, hol írtam én bárhol ezt. Neked meg "ez" a mániád. Egyébként még nem-homofób nemigen rettegett attól, hogy annak nézik...
Emberjogi kérdésben, mit jelent "semlegesnek" maradni? :) Kivárod melyik oldal "győz" és tovább simulsz? Nem értem.
Szexuális tevékenység! a magánügy, a szexuális orientáció, amiért megkülönböztetnek, és napi titkolózásba kényszerülsz emiatt - olyanok! miatt akik szerint állítólag nem is érdeklik mit csinálsz a 4 fal között - nem az. Nem kell itt a hülyét adni.
A munkáltatód - ki tudja milyen okokból - a logóval akarja tudatni, hogy kiáll a szexuális kisebbségek joga mellett. Én eddig sem utáltalak, mert a nap 24 órájában nem viseltél szivárványt. De a megnyilvánulásod álszent.
"hogy ha nekik jó, akkor csinálják, de én nem szeretném kipróbálni."
Ez de beteg...(nem a f@szt kell megszeretni férfi létedre)
"engem a csinos női test indít be, a férfié meg lelomboz. Szomorú, hogy ez ma már bűn"
Minden új mondatod ráerősít mennyire "nincs bajod" senkivel. Nem csak másokkal van baj, maradjunk ennyiben.
A semlegesség miért baj? Miért baj az, ha Valakit ez nem érdekel ilyen szinten? Én is tökéletesen elfogadom a melegeket, transzokat. Sőt! Transszal még szexelnék is, de nem érzem az Én ügyemnek, hogy Magamra erőltessek egy szivárványos plecsnit, mert nem tudok ezzel azonosulni. A szexualitás az magánügy. Az ha Valaki az egyéb orientációkat támogatja vagy sem, az is magánügy. Az hogy egy cég vezérigazgatója támogatja, attól még miért erőlteti rá ezt a gondolkodást a több 100 alkalmazottjára?
Ez lenne a liberális Nyugat, ahol Mindenkit és minden véleményt elfogadnak? Pontosabban csak azt a véleményt ami éppen "trendi"?
Ha ennyire kiakarja fejezni a cég a szolidaritását az ügy mellett, akkor mondjuk tegyék bele a logójukba, vagy a terméküket címkézzék fel, de a gyártósor mellett álló Jóskapistának miért is kéne viselnie ilyen kitűzőt, főleg ha nem ért azzal egyet, vagy szimplán csak nem érdekli?
Miért nem lehet elfogadni, hogy nem Mindenkit érdekel ez az ügy, hogy nem Mindenki szimpatizál ezzel? Attól, hogy rájuk lesz erőltetve ilyen jelvény szerintem kifejezetten kontra produktív. A szélsőséges véleményen lévőket még inkább ki fogja ez akasztani, és akiket eddig nem érdekelt a téma és pártatlanok voltak, azok is ettől a ráerőltettet erőszakos propagandától inkább a szélsőséges véleményeket fogják megérteni. Ez kinek jó?
Magyarországon például egyfajta társadalmi probléma a cigányság, és előre leszögezném, a legtöbb jó barátom cigány, és az sincs kizárva, hogy az Én ereimben is csörgedezik némi cigány vér régről, de mégsem hordanék "I love Cigányok!" feliratú egyenruhát, meg nem szeretném, ha a szolidaritás és elfogadás nevében egész nap csak Dögös Robi meg Kis Grofó szólna a rádióból, mert a Főnököm így akar kiállni a cigányság ügye mellett.
Elméletileg szabad véleménynyilvánítás van és az elfogadás szelleme járja körbe a Világot, de mégis csak azt szabad hangoztatni és csak azt kötelező elfogadni, amit megszabnak és Ránk erőltetnek.
Nem ítélheted el, nem lehetsz semleges sem, csakis tövig benyalni szabad, máskülönben náciznak, homofóboznak.
Szerintem eszméletlenül rossz irányba halad ez az egész. Támogatom a Másik elfogadását, legyen az igazából bármilyen, de az, hogy ránk van erőltetve egy adott vélemény és csak azt az adott narratívát hangoztathatjuk, azzal nem Egymás elfogadását fogjuk elérni, hanem a szélsőséges csoportok felemelkedését, vagy azt, hogy nem lesz színes a Társadalom, nem lesz kit igazából elfogadni, mert bégető birkaként Mindenki ugyanazt fogja bégetni.
Egy újabb "kereszténység" lesz, ahol ha bármi mást mondasz, mint ami a vallásban elő van írva, jönnek az inkvizítorok és majd jól átnevelnek...
Ha Én elfogadom azt, hogy egy pasi pasival smárol, akkor az a Pasi is fogadja már el, hogy ez amúgy Engem hidegen hagy. Hidegen hagy a foci is. Miért húznék fel fradis vagy barcas egyenruhát melóban, ha amúgy rohadtul nem érdekel? Csak, mert a Főnököm az adott csapatnak drukkol, akkor ezt Rajtam keresztül kell kifejeznie? Miért nem csak Ő hordja? Az Én véleményem a szőnyeg alá van söpörve és nem számít? Ha a Főnököm fideszes, akkor hordjak Én is Fidesz jelvényt miközben más pártra szavaztam (( vagy el sem mentem szavazni, mert egyik kutya másik eb... )) ?
Pont az lenne álszentség, ha egy olyan plecsnit viselnék aminek a mondandójával nem tudok azonosulni, és CSAK azért viselem, mert MUSZÁJ! A ráerőltetés nem egy jó módszer az elfogadáshoz.
"nem érzem az Én ügyemnek, hogy Magamra erőltessek egy szivárványos plecsnit, mert nem tudok ezzel azonosulni".
"A szexualitás az magánügy."
Nem az. A szexuális orientáció ami alapján diszkriminál a társadalom, nem az. Ne add Te is a hülyét.
"miért erőlteti rá ezt a gondolkodást"
"miért is kéne viselnie ilyen kitűzőt, főleg ha nem ért azzal egyet"
"ráerőltettet erőszakos propagandától"
"társadalmi probléma a cigányság"
Ugyan olyan értelemben mint a melegek? Ez neked a hasonlat?
"de mégis csak azt szabad hangoztatni és csak azt kötelező elfogadni, amit megszabnak és Ránk erőltetnek."
Dehogy. Szabad az ellenkezőjét mondanod. ÉS! ugyanúgy szabd megítélni téged, ha az ellenkezőjét mondod.
"Nem ítélheted el..., mert homofóboznak."
"elfogadom azt, hogy egy pasi pasival smárol, akkor az a Pasi is fogadja már el, hogy ez amúgy Engem hidegen hagy".
Ez tipikus. Egy cég szivárványos ruhát akar hordatni, de Te a melegeken vered le a dolgot.
"mondandójával nem tudok azonosulni"
Nem tudsz azonosulni, hogy "egyenlőek vagytok, ugyanolyan emberek mint mi" jelentéssel?
---------------
Tömören: elfogadod, de nem fogadod el. És nem fogadod el, de elfogadod. Milyen egyszerű lenne ha mindenki elhinné már rólad, hogy elfogadod, miközben nem, és nem b@szogatnának már tovább :D
(a kényszerített szivárvány hordással én sem értek egyet, de indokokban különbözünk)
Teljesen kiforgatod amit írtam. Nem Őket nem fogadom el, hanem azt, hogy ezt szájbarágósan az Emberekre kell erőltetni, és nem, nem a melegeken verem el, Én a cégnek mondom/üzenem ezt. Nem hiszem hogy a meleg közösség döntött úgy, hogy az a cég ilyen egyenruhát vezessen be. A melegek sem hiszem, hogy szívesen hordanának olyan jelvényt vagy bármit, ami a heteroszexualitást hirdeti. És ezzel nincs is baj. Nem attól lesz elfogadottabb a homoszexualitás, mert Mindenkire ráerőltetnek egyenruha formájában ilyen kitűzőket, meg munkaruhákat. Hanem azzal, ha az Embereket nem fogja az érdekelni, hogy két pasi mit csinál Egymással. Nem kell ezt hirdetni. Ez csak olaj a tűzre és provokáció. Gondolom egy meleget sem érdekel, hogy egy pasi együtt van egy nővel, Őt is hidegen hagyja. Elfogadja, és ennyi. Nem visel heteró kitűzőket.
Egyszerűen nem értem az összefüggést és a logikát. Ha Valaki ellenzi a melegházasságot, mondjuk teszem azt egy autószerelő, de az autószerelő szerviz Főnöke meg támogatja azt, és mostantól szivárványos overállban cseréli az olajat a Suzukin, akkor Ő most el fogja fogadni a melegeket, csak mert most a munkaruháján ott a szivárvány, vagy inkább még inkább elfogja ítélni a melegeket, és csak fel lesznek korbácsolva az indulatai?
Ezzel pont a homofóbok hangja lesz megerősítve. Azt fogják gondolni, hogy nem elég, hogy az általuk utált melegeket már házasodhatnak is, gyereket is nevelhetnek, de hogy még a munkaruhájukon is Őket kell éltetni, azzal a homofóbok elnyomva fogják Magukat érezni, hogy már a munkahelyen is Rájuk van ez erőltetve. És ez egy hatalmas társadalmi szakadékot fog okozni.
És első körben nem a műhely tulajdonosa fogja megszívni, hanem egy mérgelődős nap után, ezek a homofóbok italoznak egyet, berúgnak, majd kiszemelnek egy random, normális meleget és péppé verik. Ez egy jó irány? Nem lenne jobb, egyszerűen hagyni, hogy magától alakuljon ki az elfogadás és a tolerancia? Én biztos vagyok benne, hogy ettől az erőltetéstől, csak a szélsőségek fognak erősödni és el fog tűnni az az elfogadó, ám de semleges réteg is, akik eddig a legnagyobb részt tették ki, és nem biztos, hogy az elfogadás hulláma felé fognak sodródni. Soha nem vezetett még semmi jóra az, ha valamit ennyire erőltetnek.
Én is eddig teljesen elfogadtam a melegeket, meg úgy ezt az egészet, de ami az utóbbi időben kezd itt lenni,a z miatt már Nekem is egyre inkább kezd a F@szom teli lenni ezzel az egész meleg lobbizással. Pedig ha Valaki, Én tényleg elfogadó és toleráns vagyok, de ez már tényleg kezd egy bizonyos határt túl lépni. Még nem lépte túl, de nagyon arra tart, és ebből baj lesz.
"A melegek sem hiszem, hogy szívesen hordanának olyan jelvényt vagy bármit, ami a heteroszexualitást hirdeti."
Tévedés. A szivárvány nem hirdeti a homoszexualitást. Az jelzi, csak mert különböző vagy e téren tőlem, elfogadlak. Ebben benne van a heterók "elfogadása" is.
"Embereket nem fogja az érdekelni, hogy két pasi mit csinál Egymással. Nem kell ezt hirdetni"
Nem is kell hogy érdekelje. Soha ilyet nem mondott senki. Mit is hirdetnek? Mégegyszer, a szivárvány nem azt jelenti, hogy mit csinálok az ágyban...
"Én is eddig teljesen elfogadtam a melegeket, meg úgy ezt az egészet, de ami az utóbbi időben kezd itt lenni,a z miatt már Nekem is egyre inkább kezd a F@szom teli lenni ezzel az egész meleg lobbizással."
Meleglobbi? ..Elmondom hogy nekem miből van elegem:
- a Kövér Laci parlamenti háznagy szerint a melegek örökbefogadási vágya pedofília. És semmi retorzió a kijelentése után.
- Hogy egy ártatlan Coca-Cola reklámot megtudtak! büntetni azzal az ürüggyel, hogy "ártalmas" a gyerekekre
- Egy propagandareklámból, amiben azt a hazugságot ecseteli egy kislány, hogy azt mondták neki az iskolában, legyen fiú, mert az milyen jó...
- melegellenessé eltérített pedofiltörvényből
- a hazug népszavazásból aminek csak a reklámja több milliárd volt
- 18 karikás lesz a filmből "ha a homoszexuális tartalom rosszul befolyásolná a gyereket"
- megbírságolnak egy reklámot ami a szivárványcsaládokról szól és egy tortúra belátni a bíróságon, hogy nem volt jogos a bírság.
A többi mondat, amit nem emeltem ki, azzal kb. egyetértek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!