Németországban élek és az új munkaruhán egy szivárványos lmbtq logo van, amit én nem szeretnék viselni. Mit tehetnék? Ötletek?
Figyelt kérdés
Szóval nálunk kissé más a helyzet mint otthon. Itt ha valakinek véleménye van, ami eltér a mainstreamtől, akkor rögtön nácinak kiálltják ki. Ha nem állsz ki telljes mellszélességgel az lmbtq mellett, akkor homofób vagy. Most viszont szintet léptek, mert megkaptuk az új munkaruhát, amibe a szolidarítás jegyében bele van hímezve egy szívárványos lmbtq-s logó. Ezt kell hordani. Előre bocsátom, hogy nekem semmi bajom a melegekkel, de szerintem ez magánügy és én nem vagyok meleg. A cégnél kötelező a munkaruhát hordani. Most vettem egy mosolygós smile-s fejes jelvényt, azt kitettem a helyére, de rögtön rákérdeztek, hogy miért, és rámfogták, hogy homofób vagyok. Nem vagyok az. Semmi bajom velük, de reklámozni nem akarom őket. Felmondani emiatt nem akarok, de ezt hordani sem. Mit lehetne tenni? Ha bárkinek van valami ötlete köszönettel venném.2022. júl. 6. 11:40
31/46 anonim válasza:
Volt pár évtized, amikor békénhagyták az embereket a politikával. Nem vitték bele a munkába, sportba, szórakozásba. De ma megint mindenben benne van. Rohadt irritáló.
32/46 anonim válasza:
Kérdező Ha a munkahely lila-fehér munkaruhára vált akkor vagy elfoagdja ezt a fradi drukker vagy felmond vagy kirúgják. A cég mondja meg miylen a munkaruha. Nem a munkavállalo!
33/46 anonim válasza:
Szerintem 32-nek igaza van. Ez olyan mint itthon a gyárakban. Adnak egy pólót és van ahol a póló színe a rangot jelöli. Volt már olyan, hogy egy újonc fiatal azért mondott fel, mert nem tetszett neki a narancssárga póló. Bármennyire is ronda akkor is azt kell hordani az újoncoknak 3 hónapig. Aztán szürkére vált, ha már mindent betanult. A főnökökneknés a sorvezetőknek kék van. Amúgy inkább legyen rajtam egy szivárvány mint, hogy naranycssárgát vegyek fel.
34/46 anonim válasza:
33. Igen ám, de itt nem a színnel van a gondja a kérdezőnek, hanem a jelképpel, amit hordania kell. Rossz hasonlat, de te örülnél, ha a munkaruhádon egy orosz vagy ukrán zászló lenne? Egyiknek tuti nem örülnél, attól függ melyiknek "drukkolsz". Szóval tegyük fel, hogy gyűlölöd Oroszországot, de orosz jelképet kellene hordanod. Abszolút nincs bajom egy meleggel meg bármi mással sem, de soha sem hordanék ilyen jelképet mert provokatívnak tartom.
35/46 anonim válasza:
Értem mit mondasz 34. Jogos, jogos... Mondjuk én pont lesz@rnám csak legyen vége a munkának.
33
36/46 anonim válasza:
34-es, mondjuk egy katonai konfliktusban állást foglalni más, mint alapvető emberi jogok mellett. Pláne az orosz zászló hasonlata, hiszen Oroszország agresszor, így semmiképpen sem etikus pártolni. Én saját tisztességem miatt sem viselnék orosz zászlót, még akkor is, ha kirúgnak. Feljelenteném a céget és a nyugati elfogultság miatt valószínűleg nyernék is. Vagy kiparodizálnám az orosz jelképet valami hülyeséggel, pl. bohóc jelképpel, vagy véres mintával, esetleg megtoldva egy szivárvánnyal.
37/46 anonim válasza:
#36: Azt nem értitek meg, hogy van egy ember, akire valamilyen szimbólumot rákényszerítenek. Ez a probléma. Miért olyan nehéz másnak a helyébe képzelni magad?
38/46 anonim válasza:
Ezt megértem. Van választása, felmond, vagy elviseli. Ez az ő döntése.
39/46 anonim válasza:
#38: Szerintem meg nem szabadna egy cégnek megengedni, hogy politikát erőltessen a dolgozóira.
40/46 anonim válasza:
Pont ez az, ez nem politika, ez társadalmi és erkölcsi kérdés.
Ez olyan, mintha a nőket támogatók cégekre mondanád, hogy politizálnak. Hülyeség, ez elvi minimum azoknak, akiknek legalább van egy minimális érzelmi intelligenciája és empátiája, nem politika.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!