Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kiskorú gyermekem, osztálytárs...

Kiskorú gyermekem, osztálytársa képét egy meztelenitő programmal megszerkesztette?

Figyelt kérdés

Barátjával megosztva, büncseleknényt követett el. Majd tudomást szerzett róla egy másik gyerek, aki kicsalta ezeket a képeket és szintén megosztotta a sértettel és szüleivel. Majd a szülő átküldte a saját gyerekéről készült, meztelen képeket. Mondván, hogy ez bizonyíték.

A rendőrség csak a gyermekemet vádolja. Személyes adattal visszaélés miatt Btk. 219. § (1) mi a vélenyetek,a többi résztvevő bűnös-e?

ma 03:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
A mi véleményünk érdektelen. Attól meg semmivel nem lenne jobb a gyerekednek, ha mást is vádolnának.
ma 03:42
 2/23 anonim ***** válasza:
92%

Az a véleményem, hogy több időt kéne töltened a saját gyerekeddel, nem itt vergődni azon, hogy a többieket miért nem büntetik meg a semmiért.

Érdekes, a többi gyerek miért nem szerkeszti át a társai képét? Lehet hogy rájuk odafigyelnek a szüleik? Ki tudja!?

ma 04:06
 3/23 A kérdező kommentje:
2# Hogy a többieket miért nem büntetik meg? Pl, az én gyerekemen széttépték a ruhát, vagy ellopták a holmiját az iskolában, akkor én nem szaladtam a rendörségre. Nem minden szülő szerint megoldás, hogy tizenéves gyerekkel legyen tele a börtön.
ma 04:30
 4/23 anonim ***** válasza:
93%

Hát attól, hogy te nem véded meg a gyermeked ha bántják nem lettél szimpatikusabb szülő! :/

ma 04:34
 5/23 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező!

Itt nem történt bűncselekmény.

(A háttérjogszabály az adatvédelmi törvény).

Ez a bűncselekmény személyes adatra követhető el.

Személyes adat pedig az érintettre vonatkozó INFORMÁCIÓ.

Ez így konkrétan nincs benne a törvényben, de csak az lehet információ, amit az érintett vonatkozásában megszereznek vagy az erre jogosultak által - pl.- hatóság - keletkezik.

A más által számítógépes program által késztett meztelen kép valaki másról, úgy, hogy az érintett ebbe nem egyezik bele - nem ilyen, ez jogilag nem információ, így nem is lehet adat.

Elkövetési tárgy hiányában pedig nincs bűncselekmény.

ma 04:50
 6/23 A kérdező kommentje:

5#

[link]

ma 04:57
 7/23 anonim ***** válasza:
88%

#4 Így van, itt van az igazság nálad! Én is pont erre gondoltam.

Meg mi az a szöveg, hogy nem szaladgálunk a rendőrségre?! B+ kérdező, ha bűncselekmény történik, akkor igenis menj a rendőrségre, mert az erre van kitalálva. Főleg, ha a gyereked lesz bűncselekmény áldozata!

De te csak szőnyeg alá söpröd a problémát, aztán csodálkozol, hogy egy megnyomorított aberrált ember lesz a kölyködből.

ma 05:06
 8/23 A kérdező kommentje:

7# "megnyomorított aberrált ember lesz a kölyködből"

Gratulálok a szüleidnek!

ma 05:40
 9/23 anonim ***** válasza:
92%

#8 "Gratulálok a szüleidnek!"

Megmosolyogtató ez a komment pont tőled! :D

ma 06:03
 10/23 anonim ***** válasza:
Ki csinálta az eredeti képet a sértettről? Honnan szerezte azt meg a gyereked? A belegyezésével készült a kép a sértettről vagy tudta nélkül?
ma 06:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!