Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Anyán élettársa felpofozta a...

Anyán élettársa felpofozta a barátomat, mert megfogta a fenekem, feljelentsük?

Figyelt kérdés
Mármint szeretnénk feljelenteni, hogy megtanulja a helyét, de 16 évesek vagyunk mindketten, hova fordulhatnánk, ahol komolyan vesznek?
2014. febr. 14. 11:02
 61/108 anonim ***** válasza:
100%
#54, azért normáliséknál ez a jelenet fordítva menne, és a Kérdező anyja dobná ki ezt a magáról megfeledkező tahót...
2014. febr. 14. 14:34
 62/108 A kérdező kommentje:
Heti három délután dolgozom az idősek otthonában, nettó 0ft-ért és a diákönkormányzat tagja vagyok, kicsit többet csinálok, mint a házi.
2014. febr. 14. 14:37
 63/108 anonim ***** válasza:
#59 "Ja utolsó majd ha felnősz másképp fogod látni,mint most kamaszként. 16 éves csak egy kis tini." - ahogy gondolod.... egyébként sajnos egy hónap választ el a félszáztól, és a dedek is 25+ ...
2014. febr. 14. 14:38
 64/108 A kérdező kommentje:

60. Sem apa felesége, sem ez a félnótás nem elváltak, sőt, utóbbi, még csak nem is diplomás.

Egyébként a szüleim akkor váltak el, amikor én még csak 2 éves voltam.

2014. febr. 14. 14:42
 65/108 anonim ***** válasza:
0%

Szép dolog, hogy ilyenekben részt veszel, de azért más, ha folyamatosan 8-10 óráig kell koncentrálnod, akár 2-3 műszakban. Addig jó, amíg tanulhatsz.

De ezt csak azért írtam, mert kicsit érdekes volt a stílusod.

2014. febr. 14. 14:45
 66/108 anonim ***** válasza:
51%

Mi lenne, ha inkább legközelebb bekulcsolnátok a zárat mikor együtt vagytok, hogy illetéktelen személy véletlenül se nyithasson rátok?

Ha kopog vagy dörömböl ez az idióta, akkor abbahagyjátok amit csináltok, felöltöztök és ajtót nyitottok. Ha neki esik a barátodnak és a barátod erősebb, akkor verje meg. Ha meg nem, akkor meg szexelj a pasidnál vagy olyan ismerősnél ahol ezt megengedik.

A méltatlankodásod jogos (márminthogy anyád élettársának mégis mi alapon pofozza fel a te barátod, hisz neki tényleg semmi köze ehhez), de egyelőre nem te vagy az úr a háznál, nem te fekteted le a játékszabályokat.

Költözz apudhoz vagy várd meg míg dolgozol és lesz pénzed albérletbe. Amíg függő helyzetben vagy, ne nagyon ugrálj.

Szerintem mindenekelőtt van még egy lehetőség, a kommunikáció. Le kell ezt tisztázni az ürgével anyukád előtt, hogy ez az ember neked nem apád és nem feladata, hogy veled foglalkozzon. De ezt normálisan kell velük tudatni, indulatoktól mentesen, mert ha indulatok is vannak bennetek, akkor az már nem kommunikáció hanem veszekedés, acsarkodás. Te vagy függő helyzetben, neked kell normálisabbnak, okosabbnak lenni, ha ezt fizikai konfrontáció nélkül szeretnétek tisztázni.

A kis bosszúdnak meg égvilágon semmi értelme, ezzel mindenhol csak kiröhögnének. Tedd magad túl rajta, nyeld le a békát és inkább azon igyekezz, hogy ilyen szitu mégegyszer ne legyen.

Lehetőségeid:

- Érveléses, normális hangnemben történő meggyőzés.

- Elköltözés apukádhoz.

- Sutyiban csinálás

- Szoba bezárása

- Belenyugvás

2014. febr. 14. 14:51
 67/108 A kérdező kommentje:
Végül is jó elégtétel volt, hogy apa leordította a talpáról, azóta szólni sem mer. Csak gondoltam teszek róla, hogy tartós legyen ez az állapot, de ebből tudok engedni.
2014. febr. 14. 14:57
 68/108 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező (#64) a kiírt kérdésben egyértelműen nektek van igazatok, kár ezt túlragozni. Ha lenne rá 2-3 tanú, még tényleg el is lehetne vinni jogi irányba, és ha nyilván le nem is csuknák, de egy pártízezres bírság simán kinézne a pofozkodóra, ez is tény. Csak hát nincs ugye, meg a családi konfliktusoknak nem is a hatósági út a jó megoldása, ebből kell kiindulni.

Tényleg az a megoldás, hogy a párod egy ilyen szituban ne fogja teljesen vissza magát, ha ez az ember felemeli a kezét bármelyikőtökre, egyszerűen kapja el a kezét, nézzen mélyen a szemébe, és közölje vele, hogy "itt állj le!" és addig ne engedje el, amíg nem érzi, hogy lenyugodott. Ennyi.

Ez egyébként teljesen ösztön szinten is működik, emléxem, amikor anno az őskőkorban rám emelte fel a kezét a saját apám, akkor a kutyám állította le ösztönből ugyanígy - elkapta a kezét, és addig nem engedte, amíg érezte, hogy feszülnek az izmai...

Ja, és persze anyukádnak is szólhatsz, hogy állítsa le a jóembert... ha tudja...

2014. febr. 14. 15:00
 69/108 anonim ***** válasza:
52%
Kicsit el vagy szállva magadtól nem? Szép és jó hogy segítesz az öregek otthonában, de középiskolásként még bőven jut rá időd. Én is önkénteskedem, hátrányos helyzetűeknek tartunk foglalkozásokat, és HÖK-ös is vagyok. De az a mondatod hogy még csak nem is diplomás...csak hogy eláruljak egy titkot, még te se vagy az, és ilyen hozzáállással nem is leszel. Jó, még én sem, de kicsit közelebb vagyok hozzá mint te, mivel már bent vagyok az egyetemen. Középsuliban nem nagy szó kitűnőnek lenni.
2014. febr. 14. 15:25
 70/108 A kérdező kommentje:
Nem magamtól vagyok elszállva, hanem a felmenőimtől. Büszke vagyok arra, hogy amíg a családfánk elér, mindenki valaki volt, vagy születés, vagy kemény munka után. Én tovább akarom vinni a vonalat és nem tűröm azokat, akik belerondítanak.
2014. febr. 14. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!