Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért gondolják a rendőrök,...

Sumergo kérdése:

Miért gondolják a rendőrök, és tűzoltók stb. , hogy nekik megjár az, hogy feleannyi évig kelljen dolgozniuk, mint másnak?

Figyelt kérdés
Amilyen indokokat felsorolnak általában, az rengeteg szakmára igaz, mégis 65 éves korig kell dolgozniuk. Szeretném, ha végre észbe kapnának, és felfognák, hogy ahol most ez az ország tart, egyszerűen luxusnak számít, hogy 40 évesen nyugdíjba menjenek. Szerintem legalább 50 éves korig simán dolgozhatnak ők is. Minden munkahelyen meg lehet azt oldani, hogy ennyi idősen még hasznos munkát tudjon végezni a dolgozó.
2011. máj. 9. 13:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 bumbi02 ***** válasza:
49%
miért ne kéne indok? ilyenér nem rúghatják ki őket, hiszen a munkájukat végzik. És ki rúgja ki? az a rendőr aki ugyanúgy visszajött szolgálatba? mert a nyugdijazottak jelentős része nem tizedes rangba ment nyugdíjba. Tegyük fel hogy mindegyikük visszamegy dolgozni. Na akkor mi lesz a most tanuló sok fiatal rendőrrel? Lesz nekik munkájuk? Illetve a visszatérő rendöröknek hol lesz munkájuk? pl visszahívják azt aki 15-20 éve ment nyugdíjba, amikor még írógépen írtak jelentést, aztán néz hogy mi az a kompjuuuter?
2011. máj. 15. 14:08
 72/83 anonim ***** válasza:
47%

Azért most túlzol:) bumbi

Nem a már nyugdíjazottakat hozzák vissza, hanem nem engedik nyugdíjba menni a most még aktívakat. Így lehet (így fogják) feltölteni a létszámot, mert most kevesebb rendőr van amire szükség lenne.

Ha nézed a TV-t, akkor látod, hogy közalkalmazottnál mostanában nem kell fudenagy indok. >>>Ki vagy rúgva, mert nem vagy alkalmas. 2 sorban csinálnak valami okot, pereskedhetsz életed végéig, mert úgyse tudod bebizonyítani az igazad.

(írógépre a kontrám: láttam már iphone-t jól kezelő buszsofőrt, ergo egy írógépen tanult rendőr is meg tudja tanulni pl.: a Robotzsaru szoftvert.

"Z"

2011. máj. 15. 14:41
 73/83 anonim ***** válasza:
60%
a kerdezonek es nehany valaszolonak mar a kedvezmenyes nyugdijazassal is vannak nemi fogalomzavarai. nem minden rendor mehet el 40 evesen nyugdijba. 2 feltetele van, meg kell hogy legyen a 20 ev szolgalati ido, valamint orvosszakerto altal kiallitott papirnak kell lennie arrol hogy nem kepes elvegezni a feladatkoret (megegyezik a kb 40%os rokkant nyudijas testi allapotaval) tovabba az emberi test nem kepes ugyanarra 50 evesen mint 25 evesen. ezen gondolkodjon el mindenki. (egy civil)
2011. máj. 15. 15:53
 74/83 bumbi02 ***** válasza:
60%
nem túlzok. olvasgasd miket mondogat Szijjártó Petike. 62 év a korhatár ez alatt mindenkinek dolgoznia kell. És szóba került a visszahívása is a rendöröknek, nem tulzás. Apámat érinti a dolog, csak tudom/ csak tudja.
2011. máj. 15. 15:54
 75/83 A kérdező kommentje:

Az emberi testével másnak is kemény fizikai munkát kell elvégeznie 60 évesen is, ha nem tudja megcsinálni, akkor szimplán kirúgják.

A fogalomzavarról pedig annyit, van pár volt rendőr/tűzoltó/határőr ismerősöm, hát mind belerokkant a munkába, mert mind elment nyugdíjba. Egyetlen egyet sem tudok, aki tovább dolgozott volna, mint feltétlen muszáj volt. Senki nem marad tovább, ha a jogszabályok megengedik. Nagy cucc egy papírt kiállíttatni! Nagyon helyes, ha megszüntetik ezt a kivételezést.

Azért érdekes, mikor konkrét példát írtam az álomnyugdíj mellé álomfizetés-re a kommentemben, azt senki nem tudta már megcáfolni. Az a baj, hogy a kedvezményezettek azt hiszik, az átlagember teljesen hülye, és nem lát.

Az meg, hogy így szereltek fel! Én meg akkor kezdtem dolgozni, mikor kb.55 évesen nyugdíjba ment mindenki, mégsem gondoltam azt, hogy ez majd rám is vonatkozik. A világ változik. Ez van.

2011. máj. 16. 06:35
 76/83 bumbi02 ***** válasza:

Tudod mit kérdező? Szüntessék meg. Legyen az hogy visszajön az összes leszerelt rendőr még a 61 éves Pista bácsi is, lökjék ki a fiatal pályakezdőket, ne legyen állásuk, nőjjön a munkanélküliség. Hátha jobb lesz így a fiataloknak. Jöjjenek vissza, hogy aztán tüntetésképp országos dugókat okozzanak, megröviditsék az államot a bírságok hiányával. Jöjjenek vissza hogy az államnak 2-3x annyiba kerüljön egy ember mint eddig. Hátha jobb lesz igazad van.

És akkor ti hős dolgozók, örülhettek hogy végre igazságosság van az országban és béke. De ettől neked nem lesz olcsóbb se a kenyér, se a benzin.

2011. máj. 16. 11:29
 77/83 anonim ***** válasza:
"Z" véletlenül nem "Z"sanett?:D
2011. máj. 16. 12:14
 78/83 anonim ***** válasza:

25 ev szolgalati ido kell, elirtam bocsi.

mellesleg a dolgozokat nem visszahivjak, hanem nem kapnak tovabb nyugdijat. gondolj csak bele, mibol is fizetnek a +visszameno alkalmazottak tizezreit? a mostaniakra sincs penz (ugyanis allami penzbol kapjak a fizetest)

2011. máj. 16. 12:33
 79/83 anonim ***** válasza:

bumbi! Meg kell kövesselek. Ma hallom tényleg visszahívnak 30000 embert.

Hát ilyen a világ....

"Z"

és nem Zsanett:)

2011. máj. 16. 19:06
 80/83 anonim ***** válasza:
miert nem mentel te is rendornek kerdezo?
2011. máj. 17. 00:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!