Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért gondolják a rendőrök,...

Sumergo kérdése:

Miért gondolják a rendőrök, és tűzoltók stb. , hogy nekik megjár az, hogy feleannyi évig kelljen dolgozniuk, mint másnak?

Figyelt kérdés
Amilyen indokokat felsorolnak általában, az rengeteg szakmára igaz, mégis 65 éves korig kell dolgozniuk. Szeretném, ha végre észbe kapnának, és felfognák, hogy ahol most ez az ország tart, egyszerűen luxusnak számít, hogy 40 évesen nyugdíjba menjenek. Szerintem legalább 50 éves korig simán dolgozhatnak ők is. Minden munkahelyen meg lehet azt oldani, hogy ennyi idősen még hasznos munkát tudjon végezni a dolgozó.
2011. máj. 9. 13:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem itt mindkét félnek van némi igaza. Mert szerintem se menjen minden rendőr, vagy tűzoltó 40 évesen nyugdíjba, de ha lehet akkor, amikor ég a házam, ne egy 60 éves halálra elfáradt tűzoltó jöjjön oltani, mert mire kiszáll a kocsiból leég a házam. Így én azt mondom, hogy teljesítményarányosan kellene őket nyugdíjazni (persze az egy másik kérdés, hogy ki határozná meg a teljesítmény arányát). El tudnám azt is képzelni, hogy mondjuk, aki 40 éves koráig csak sebességet mért és igazoltatott, azt meg tudja tenni 60 évesen is, de, akinek az a dolga, hogy megtalálja és elkapja azt, aki engem megkárosított, az legyen fiatalabb, tettre kész és gyors, akit mellesleg a 15 évvel idősebb kiadása tanít, és nem ment el 40 évesen nyugdíjba. Tehát lehet elmenni nyugdíjba, csak érdemelje ki, és az idősebbeket is fel lehet használni, mint elméleti oktatót, tanácsadót, stb.

Az is természetes, hogy minden szakmának megvan a maga nehézsége, legyen az fizikai, vagy szellemi munka, de mindenkinek van lehetősége megteremteni a lehetőségeit. A 65 éves tetőfedő, már a fiával, unokaöccsével, vagy tanítványával dolgozik, aki felmászik helyette a tetőre, és ő csak a lenti munkálatokat végzi el, mert megteheti, viszont egy tűzoltó ha 60 évesen is aktívnak kell lennie, akkor 60 évesen is ki kell, hogy menjen a tűzhöz, ami nem játék. Tehát nem biztos, hogy a dolog ugyanaz.

2011. máj. 9. 13:51
 12/83 anonim ***** válasza:
77%

Na,akkor a tisztázás kedvéért.

25 év után akkor mehet el nyugdíjba,ha:

- átszervezés van -pl.határőrség beolvadt,na ez azért nincs minden nap

-ha lerokkan.

Különben 50-60 %-át kapja meg.Abból egy végrehajtó állományból elmenő,aki kb. 100.000 nettót kap amikor dolgozik,nem tud elmenni,mert nem él meg.

Ez a tipikus magyar felfogás-nekem nem jó,másnak se legyen.

mindenkinek ott a lehetőség fel lehet szerelni...de az már nem megy...

2011. máj. 9. 13:57
 13/83 anonim ***** válasza:
65%

Köszi bumbi02!

Végre valaki, aki kicsit a mélyébe is belelát.

2011. máj. 9. 14:04
 14/83 anonim ***** válasza:
56%

Azért jár nekik korábban a nyugdíj, mert sokkal veszélyesebb munkát végeznek, mint általában az emberek. Mondjuk ennyi erővel a szénbányászokat is korábban el lehetne küldeni nyugdíjba.

Egyébként a kérdésfelvetés azért rossz, mert a rendőr/tűzoltó állami alkalmazott. Tehát a fizetését is adóból fizetik, ahogy a nyugdíját is. Pontos számokat nem ismerek, de nem hiszem, hogy nyugdíjjal többet keresne, mint ami a fizetése lenne. Így az államnak teljesen mindegy, hogy ugyanannak az embernek ugyanazt a pénzt fizetés vagy nyugdíj címén fizeti ki.

2011. máj. 9. 14:09
 15/83 anonim ***** válasza:
44%
Persze menjenek csak,és ha lehet kiemelt nyugdijjal....Mi majd húzzuk az igát,lassan a fele fizetésünket levonják.Ami meg marad abból csak megélünk valahogy,ha meg nem igy jártunk.
2011. máj. 9. 14:47
 16/83 bumbi02 ***** válasza:
34%
Ha már valaki válaszol - mert gondolom érdekli a téma, vagy van véleménye róla -, miért nem tudja elolvasni a többi választ kedves utolsó?
2011. máj. 9. 14:55
 17/83 anonim ***** válasza:
84%

"ennyi erővel a szénbányászokat is korábban el lehetne küldeni nyugdíjba. "

nekik is jár a korkedvezményes nyugdíj. az egy más kérdés, hogy ma már nemigen van szénbányászat az országban

2011. máj. 9. 15:00
 18/83 A kérdező kommentje:

A gyógyszerpor és vegyszerek szerintem szintén veszélyesek. Én gyógyszergyárban dolgozom, 3 műszakban (sokszor hét végén is, folyamatos műszakban), tehát éjjel én sem alszom, nemcsak a rendőr, mellé még 8 órán át különböző gyógyszerek, vegyszerek porát, gőzét szippantgatom. Ugye milyen egészséges, az orvosok is külön ajánlják!! A vegyiparban rengeteg ember van, aki májrákban, tüdőrákban és gyomorrákban hal meg. Szerintem ez is veszélyes, ezért nem értem, miért kell kivételezni. Mindenhol vannak veszélyes tényezők, hol több, hol kevesebb.

A "fel lehet szerelni"re pedig csak annyit, hogy nem mehet mindenki rendőrnek. Ha az átlagembernek fel lehet emelni a nyugdíjkorhatárt, akkor emeljék a rendőrökét is. Az unokatesóm is elment 25 év után nyugdíjba, de még ő is azt mondta, hogy ez azért nagy butaság, hogy elengedik őket ilyen fiatalon. Jó nyugdíja van, pedig nem rokkant! (Meg aztán mibe is rokkanna bele az a sok ember, aki ilyen fiatalon megy nyugdíjba.)

A kérdés pedig azért jutott eszembe, mert mást sem hallani napok óta, mint hogy tüntetnek, a szakszervezeti vezetőik pedig fenyegetőznek. A mi szakszervezeti vezetőink is szorgalmaznának kedvezményeket, de ha egyszer nincs rá lehetőség, akkor ezt kell elfogadni. Kicsit talán lehetne megértőbbnek lenni azon az oldalon is.

2011. máj. 9. 15:49
 19/83 anonim ***** válasza:
60%

A legtöbb korkedvezményes nyugdíjas tovább dolgozik a nyugdíja mellett is !! Felveszik a 100%-os nyugdíjat mert azt kapnak a hivatásosok + dolgoznak tovább általában vezető beosztásokban, 400-500 ezerért !!

Szerintetek egy 50 éves nővér mennyivel könnyebben emelgeti a betegeket ???

2011. máj. 9. 15:59
 20/83 anonim ***** válasza:
68%
Látom jól informáltak vagytok városi legendák terén. Ha az itt leírtak fele igaz lenne, boldog rendőr lennék. ...de hát a pletyka mindig igazabb, mint a valóság...
2011. máj. 9. 16:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!