Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mit szólsz ehhez az alkotmánym...

Mit szólsz ehhez az alkotmánymódosító javaslathoz?

Figyelt kérdés

Itt olvasható:

[link]

Bemásolom az Alkotmányból azokat a részeket is, amiket módosítani, hatályon kívül helyezni akar.

34. § (4) Az Alkotmánybíróság tizenegy tagját az Országgyűlés választja. Az Alkotmánybíróság tagjaira az Országgyűlésben képviselettel rendelkező pártok képviselő csoportjainak egy-egy tagjából álló jelölő bizottság tesz javaslatot. Az Alkotmánybíróság tagjainak megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

24. § (5) Az új alkotmány előkészítésének részletes szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges.

Nekem a következő problémáim vannak:

a) Eddig minden párt jelölhetett tagot az alkotmánybírót jelölő bizottságba, ezen túl a többség dönt, azaz a FIDESZ még a jelölési folyamatban formálisan se enged beleszólást senkinek.

b) Eddig a Horn-kormány által hozott szabály szerint az új alkotmányt előkészítő határozathoz négyötödös többség kellett. Ez után nem kell, a FIDESZ egyedül csinálhat alkotmányt önmagának.

c) Bár kötelező lenne az indoklás, az utóbbi javaslatot egy szóval sem indokolta a beterjesztő.

d) Bár két beterjesztő van (Lázár J., Mátrai M.), az egyikük alá sem írta.

2010. jún. 12. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:

81

Persze, meg nem ez az ijesztő, hanem a medve :)

2010. jún. 12. 16:47
 52/80 anonim ***** válasza:
Ez nem vicces, tényleg halálra rémülök, ha szellemekről olvasok, vagy hallok. De inkább hagyjuk :D
2010. jún. 12. 16:48
 53/80 anonim ***** válasza:
61%

81

Tehát akkor én vagyok a paranoiás rettegő, miközben egy többször is a kormány ellen nyilatkozó AB esetén kijelented, hogy ez csak színjáték volt?

2010. jún. 12. 16:48
 54/80 anonim ***** válasza:
22%
81%, nem voltál te túl sokat napon?
2010. jún. 12. 16:49
 55/80 anonim ***** válasza:
Úgy bizony. Te rettegsz? Te bizony. Egyébként én nem jelentettem ki csak annyit, hogy nagyobb problémákról van szó, mint amilyeneket te megfogalmazol.
2010. jún. 12. 16:50
 56/80 anonim ***** válasza:
Nem, bár a napon is dolgozom, de már megszoktam. Köszönöm az aggódásod :)
2010. jún. 12. 16:50
 57/80 anonim ***** válasza:

Viszont látom nem jutunk dűlőre, ami nem baj, ez azért nem egy olyan kérdés, mint ami tényekről szól, hogy egy állásponton kell lenni.

Köszi, hogy tudtál végig kulturáltan nyilatkozni és ez a kérdés anyázásmentes volt.

2010. jún. 12. 16:52
 58/80 anonim ***** válasza:
59%

16:42-nek

Pedig tanácsos lenne elolvasnod...

Ha elolvasnád, talán megértenéd, miért is akar a Fidesz SAJÁT Alkotmányt, SAJÁT Alkotmánybírókat, beleszólás nélküli teljhatalmat!

Mit szólnál, ha EKKORA hatalmat kapna pl. az Mszp vagy a Jobbik vagy bármelyik párt, aki éppen a kormánynál ül?

(Ezt próbálják neked a többiek megmagyarázni, de valahogy nem jut el az agyadig!)

2010. jún. 12. 16:52
 59/80 anonim ***** válasza:

76

Ráadásul még ez a kisebbik baj, mert ez után _minden_ kormányra kerülő pártnak meg lesz ezeknek a lehetőségeknek a jó része.

2010. jún. 12. 16:53
 60/80 anonim ***** válasza:
Kedves Viktor királyozó! Ha talán elejétől kezdve elolvasnád a kérdést, láthattad volna, hogy megtárgyaltuk a Jobbik és az MSZP kérdését.
2010. jún. 12. 16:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!