Szerintetek a szocializmus (1945-1956,1957-1989) és a szovjetek jók volt?
""A szocializmus a legjobb rendszer volt! Te csak Schmidt Mária és a fideszesek könyveiből gondolod, hogy rossz volt."
"Én szeretem a Fideszt! De attól meg van még tiltva, hogy a kommunistákat szeressem???"
LOL. Én meg a duplakaramellás Magnumot szeretem.
Trollkodj máshol, hülyegyerek.:D"
Én ezt a beszélgetést azért indítottam el, hogy megtudjam, milyen pártinak gondolnak az emberek egy gondolkodó pártsemlegest.
#41. ezek szélsőségek. Az én nagyszüleimet is beállamosították, aztán 70-ben egy Trabant áráért "kártalanították", 1989-ben (immár mint DIPLOMÁS értelmiségiek és polgárok) meg körberöhögték. Ha végigolvastad (volna), amit írtam, láthattad, hogy kritikusan szemlélem azt a rendszert - is. De az a rákosisztázás (még Moldovától is), meg sztálinistázás, maoistázás (már 1967-től) lehet látni, hogy hová vezet...
Írod, hogy a Kádárnak nem volt érettségije.
Hát a mostani fejeseknek aztán nemhogy értettségije, de egyenesen 2-3 diplomája (min.) meg P.h.D-je (ejtsd: pí-ícs-dí) vagyon.
Így legalább most Te - drága barátom - örülhetel!
"Ehh, nálam a pártsemlegesség és a kommunista imádat valahogy nem fér össze..."
Ehh, nálam a pártsemlegesség és a kommunista imádat valahogy összefér... nem vagyunk egyformák.
"Ehh, nálam a pártsemlegesség és a kommunista imádat valahogy összefér..."
Ebből látszik, hogy mit sem tudsz az egészről.
A kommunista szerint nincs pártsemlegesség. A kommunista párt az egyedüli, hiszen a kommunista eszme a leghaladóbb, a történelem vége, a kommunista ember a legöntudatosabb, vagy velük vagy, vagy ellenük.
Nem lehetsz semleges, vagy ha az vagy, nem ismered el a párt vezető szerepét és az már eleve gyanús, nem elég fejlett az osztályöntudatod vagy ami rosszabb, reakciós vagy.
Kedves Robgros!
Ne Venezuelába küldjél, hanem É-Koreába! V. egy populista banánköztársaság - nem sok köze a proletárdiktatúrához. Csak a sallangok. É-Koreáról viszont manapság uazokat a alantas dumákat hallom, mint amiket a 80-as években a hozzánk elvetődő nyugati turisták beszéltek mirólunk...
Úgyhogy nekem hiába jössz ezekkel dumákkal! Tisztában vagyok a tömeghisztéria és az uszítás erejével. No és az "elit" kiválóságával is. Régi bútordarab vagyok. Nagyon jól tudom, hogy mi mozgatta 1944-et, 1956-ot és 1988-at is. Utóbbit "volt szerencsém" átélni és nem is akárhol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!