Szerintetek a szocializmus (1945-1956,1957-1989) és a szovjetek jók volt?
"Nekem is megvannak a forrásaim - pl a szovjet szerzők 10 kötetes Világtörténelme - és bocs azért, hogy nem tartom kevesebbre őket"
Persze, szovjet szerzők.
"Te hazudsz, HakapesziM!"
Nem, te.
'Nekem is megvannak a forrásaim - pl a szovjet szerzők 10 kötetes Világtörténelme - és bocs azért, hogy nem tartom kevesebbre őket, mint a Te "autentikus" a Fekete Könyvedet.'
Aha, akkor nálad nyilván a 2. világháború forrásainak A Nagy Honvédő Háború története sorozat számít.
Ezzel, hogy mi autentikus az a baj, hogy a kommunizmus bűneit sokfelé feldolgozták számosan, több nyelven, több korban, szabad országokban, forrásokra hivatkozva.
Vagy csak nézz, hallgass előadásokat pl. Kun Miklóstól vagy másoktól, akik betéve ismerik a kort, a nyelvet és körberöhögik a szovjet pártállami történetírást, mennyiben lehetett az független?
Vagy a sokat idézet Szolzsenyicin és mások.
És hogy ki hazudik? Te akarsz a Holokauszttal összemérhető számú áldozatot elhazudni.
Pár okmány ami bizonyíték:
Csemegézz .
Persze! pl. a Faludy György (+95) ugye? Szolzsenyicin is 89 évet megélt. Két-két munkanélküli-hajléktalan jön ki mindkettő életéből. A Gulág Mártírjai. Ja!
Én nem kívántalak Téged, sem pedig más diplomást meggyőzni - én még tanultam az osztályantagonizmusról - tudom mit jelent az. Csak érvelni bátorkodtam. Civilizáltan vitatkozni. Politikáról nehéz, belátom.
De akkor is átlépted azt a határt, ami nálam a korrekt vita határát jelzi. Úgyhogy Veled ezzel végeztem is. Minden jót Neked, kedves HakapesziM !
"Sebaj, rajtam nem fogsz ki, betekerem Bratislava 1 - et. Egy régi fekete - fehér filmet vetítettek..."
Na ja. Nálunk legalább az ORF1, ORF2 jött be.:-)
"Persze! pl. a Faludy György (+95) ugye?"
Mi a gond vele? Pokolbéli víg napjaim, olvastad? Nem mi?
"Szolzsenyicin is 89 évet megélt."
Komoly ember volt, mérnök, tanár, minden állítását forrásokkal támasztja alá.
"Két-két munkanélküli-hajléktalan jön ki mindkettő életéből. A Gulág Mártírjai."
Nem mártírjai mert túlélték. Épp, hogy nekik köszönhető, hogy emlékezzünk azokra a munkásokra, egyszerű emberekre akik nem lettek volna képesek elmondani mi történt. A rengeteg kényszermunkás, a 200 ezer halott pl. a Fehér - tengeri csatorna építésénél, ahol még csákányuk és talicskájuk sem volt a hős szovjet építőknek, a semmibe vezető és soha el nem készülő magas - északi vasutak, a kolimai láger, ahol csonttá fagyott hullákból raktak gúlákat, egy hónapig zötyögtek oda vonattal.
Képzeld, ők megírták és még így is letagadod. Mi lett volna, ha le sem írják?
"Én nem kívántalak Téged, sem pedig más diplomást meggyőzni"
Én nem vagyok diplomás, egy melós.
" - én még tanultam az osztályantagonizmusról - tudom mit jelent az."
Ez az osztály alapon való politizálás volt az, ami a náciknál a zsidóüldözés.
"Csak érvelni bátorkodtam."
Gyengén.
"Civilizáltan vitatkozni."
Azzal, hogy elismert tényeket letagadsz? Most linkeltem egy rakat okmányt.
"Politikáról nehéz, belátom."
Politikáról nehéz. De ezek tények.
"De akkor is átlépted azt a határt, ami nálam a korrekt vita határát jelzi. Úgyhogy Veled ezzel végeztem is. Minden jót Neked, kedves HakapesziM !"
Na, ez a beszéd. Vesztettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!