Szerintetek a szocializmus (1945-1956,1957-1989) és a szovjetek jók volt?
"Gosztonyi nem hiteles forrás, Ponrácz Gergely könyve sem, ezt még a társai is állították. Ezeket is olvastam."
Neked egyik forrás sem hiteles, ami nem a te teóriádat támasztja alá.
Olvass többet. Nem mondtam, hogy nem voltak túlkapások, ilyen minden rendkívüli helyzet, forradalmak, háborúk idején vannak.
A 300 körüli lincselésre nincs és nem lehet - elfogulatlan - forrásod. Hazudtál.
A szovjet adatokat Szolzsenyicin írásaiból vettem -tudom, neked az sem hiteles forrás.
A Holodomor - ról korább komoly terjedelmű anyagot idéztem, jó legyen "csak" 2 millió, 1 millió - és? - számháborúzzunk? A kommunista rendszerben milliókat éheztettek halálra - ezt nem tudod nem megtörténtté tenni.
'56 után minimum 300 volt a kivégzettek száma - erről sok forrás van - gondolom számodra egy sem hiteles.
"tömeggyilkos meg Ságvári gyilkosai is."
Ságvári volt egy közönséges gyilkos. Rálőtt az őt előállítani akaró rendőrökre - az egyik meg is halt - mire őt is lelőtték. Ez a világ legdemokratikusabb országaiban is így lenne.
Marha nagy veszteség az emberiségnek.
"A Rákosi-korszakban az emberi jogok súlyos sérelmet szenvedtek. Sokakat ért megtorlás: a koncepciós perekben kivégzettek száma száz és kétszáz fő közé tehető, 40 ezren voltak rendőri őrizetben, illetve internálva, közel 13 ezer főt (két és fél ezer családot) kitelepítettek, kitiltottak Budapestről. 1950–53 között 1 millió embert vontak ügyészi eljárás alá, minden második ellen vádat is emeltek."
"A Rákosi-rendszerben hozzávetőleg 300 ezer embert telepítettek ki és internáltak korábbi lakhelyéről."
És ezekben nincs benne a helyi ÁVH kiskirályok kegyetlenségei, a fél országot gyakorlatilag végigverték.
45%-os, te úgy hazudsz, mint a vízfolyás. Hol mosták ki ilyen szépen az agyadat? Komolyan van képed leírni mindazt, amit idehánytál?? Basszus, a börtönöket nem nyitották volna meg 56-ban, ha nincsenek tele politikai foglyokkal. Azt, hogy Kádárnak csápoltak, miután a szovjet hadsereg szétlőtte Pestet, a határok pedig már lezárultak, te tényleg annak jeleként fogod fel, hogy " a lakosságban volt igény a számonkérésre"? Basszus, nekem 1984-ig, amíg le nem érettségiztem, kötelező volt kivonulnom május elsején...
Ami a beszolgáltatást illeti, ami szerinted 10% volt:
Nem érdemes bűvészkedni a számokkal, kedves 45%-os, mert nemcsak halálos áldozatai voltak a rendszernek. Egész nemzedékek szenvedték meg, és még mindig érezni a hatását.
'Igen abból a szempontból hogy a migráncsok végett aláaknáznák még a kerítést is.'
OMFG....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!