Tisztában vannak az "Én nem megyek szavazni mert senki se jó" féle emberek azzal, hogy a "tartózkodásukkal" gyakorlatilag a Fideszre szavaznak? (nekik kedveznek)
Érdekes nálunk itthon pont azt szokták mondani, hogy az MSZP-nek kedvezel, ha nem mész el szavazni....
Nem az a baj, hogy akinek nincs politikai véleménye az nem megy el, hanem akinek van, és nem megy el, mert biztos elegen el mennek nélkülem gondolattal.
"minden párt lop aki bent van"
Hát erre csak azt tudom mondani, hogy ez mindaddig így is marad, amíg ilyen szkeptikusan rálegyintünk a dologra. Mert ezzel kvázi, már bele is egyeztünk, hogy lopjanak.
Szerinted, mért áll így az ország? Szerintem azért, mert lopnak, amit meg nem azt meg gondatlanul, szakszerűtlenül, felelőtlenül csinálják. Egyszóval sz@rnak az ország érdekeire és a választókra, és csak a saját gyarapodásukra, állásaikra koncentrálnak. Azt ma már minden 60-as IQ-ju ember látja, hogy az MSZP ez utóbbiak közé tartozik. 60 éven keresztül így szocializálódtak. Az MDF egyszerűen nevetséges. Mai állapotukban, talán még a nagy árulókon is túl tesznek, mert tisztán látszik, hogy egyetlen céljuk a hatalomban maradás. A Fidesz mikor kormányzott, csikócsapat létére is bizonyította, hogy tud kormányozni és az országot előre vinni. Ebből is látszik, hogy a legfontosabb nem a szakértelem a tudás (az használható negatív módon is), hanem a dolgokhoz való hozzáállás. Persze ők sem dolgoztak a saját zsebük ellen, de ezt legalább olyan keretek között tették, hogy nem kellett a szegény ember nadrágszijját huzigálni. Én ismerem OV-t (na nem személyesen), ez a típus sokkal jobban vágyik az emberek elismerésére, tiszteletére, netán szeretetére, mint a pénzre. Amúgy is be van biztosítva egész életére. Biztos vagyok benne, hogy nem fog eltűrni olyan dolgokat tovább, ami 20 éve itt folyik. A Jobbik radikalizmusa nekem sokkal szimpatikusabb, mert sokkal inkább törekszik az igazságosságra, de nem biztos, hogy mindig ez a legcélravezetőbb. Én megosztom e 2 utóbbi közt (szív és ész) a szavazatomat. Ha OV-ék mégsem váltanák be a reményeimet, nálam a Jobbik jöhet csak szóba. LMP? Nem tudni róluk semmit. Számomra a választási program nem jelent semmit. "A jó szándék kevés", még akkor is ha őszinte. Ennek ellenére örülnék, ha bejutnának, mert akkor legalább lehetne látni őket.
Ami pedig a nem szavazókat illeti. Sok oka lehet. Vannak akik kiábrándultak, kishitűek vagy tájékozatlanok, és nem bíznak senkiben. Őket még meg is értem. Azokat viszont nem akik nem tudnak választani "rossz és rosszabb" között. Az élet minden területén kell tudnunk dönteni- a tökfőzelék és a spenót közt is, bármennyire nem szeretjük egyiket sem. Szerintem ezen emberek legtöbbje éli a saját életét, és tud úgy is boldog lenni, hogy körülötte meg éhen halnak vagy megfagynak a többiek. Szóval egoista, közönyös, nem közösségben gondolkodó emberek. Ilyen szempontból társadalmon kívüli emberek, mert magukat tartják távol az ország ügyeitől. Talán jobb is, hogy nem mennek el szavazni, mert gondolkodásmódjukból következően valószinűsithető, hogy hová tennék a voksukat. Nyilván olyan párt mellé amelyik a leginkább az individualizmus zászlóvivője, és a legkevésbé gondolkodik nemzetben, közösségben.
annak kedveznek aki éppen hatalmon van..
ergo erősítik a status quo-t.
Hajrá Jobbik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!