Összeesküvés-elmélet hívők! Nem tartjátok kicsit furcsának, hogy annak ellenére, hogy gyakorlatilag olyan szupertitkos dolgokról tudtok, amiket senki sem tudhat meg, ezek a dolgok mindenféle weblapon szabadon szerepelnek és senki sem törli őket?
Valamint azt sem találjátok furcsának, hogy ti, közemberek egyáltalán hozzájuthattok ezekhez a szupertitkos információkhoz?
Ja és nem, egyáltalán nem a WikiLeaks-ről beszélek, azok nem összeesküvés elméleteket terjesztenek, hanem valóban kormánytitkokat akarnak kiszivárogtatni. (Látszik is, jóval racionálisabb az onnan jövő információáradat.)
Én az ilyen kurucinfós, szentkoronás okosságokról beszélek pl. az egyik kedvencem az az, hogy ezek az oldalak mind azt szajkózzák, hogy tilos hinni a tudósoknak és a történészeknek, viszont annál jobb bízni valami 21 éves alteros egyetemistában, aki érdekes szupertitkos dolgokra "jött rá" valami szupertitkos módszerrel...
Sokkal egyszerűbb kitalálni mindenféle baromságot, mint elfogadni a bizonyítható tényeket, akkor is, ha fáj.
Amúgy a legutolsó megjegyzésed pontosan mire értetted?
de én furcsának tartom
nem vagyok konteó hívő
ez a 21 éves alteros egyetemista pedig vmi iszonyú nagy képzavar! az alterosok nem radikálisok, de mindegy!
Nem vagyok összeesküvés elmélet hívő, de szerintem nem furcsa.
Pont, hogy hagyják a dolgokat nyilvános helyeken, mert az emberek 90%-a (a kérdező, az előző két válaszadó, én) azt hiszi hogy "a szupertitkos cuccot úgy is eltüntetnék a netről szóval biztos nem igaz és nincs összeesküvés elmélet". Szóval ha igaz is, az emberek többsége pont ezért nem hiszi el, mert nyilvános, meg mert hülyének hihetjük azokat akik elhiszik és sosem gondolnánk hogy tényleg igazak.
Ez már túl csavaros.
Nekem a legtöbb összeesküvés-elmélettel az a bajom, hogy hiába logikus, hiába érthető, olyan összefüggéseket, olyan tudatosságokat, olyan hideg fejjel kiszámított dolgokat tartalmaz, amelyek a való életben egyszerűen nem jöhetnek össze így. Sokuk logikus és elképzelhető, de a léte az alapvető emberi dolgokkal ellenkezik.
Én szeretem az összeesküvés elméleteket. A konspriációs teória egyszerűen egy irodalmi ág, semmiben nem furcsább, mint pl. a krimi, vagy az orvosi témájú regények, vagy a svéd gyerekversek.
És nem tartom furcsának, hogy a weblapokon ott vannak az infó töredékek, azokat nem olyan egyszerű törölni, ahogy azt OV elképzeli. Ha egy titkosszolgálat valamit töröltet valahonnan, azzal lényegében megerősíti, hogy az infó igaz, és hát úgyis ott van egy csomó másik szerveren is. A web olyan, mint az emberiség közös tudata. Mint a sárkány, aminek ha levágod az egyik fejét, hét nő ki helyette. :D
Ráadásul a valódi konteók nem egységes, szupertitkos információkból jönnek, hanem nyilvános, és kiszivárgott információ morzsákból próbálják összerakni a történet egészét.
Más:
A kurucinfós szentkoronás sumérszittya őstörténet pedig nem konspirációs teória, hanem próbálkozás egy ősmitológia kifejlesztésére. Az is egy irodalmi kategória, és mi köze van a tudósoknak az ősmitológiákhoz? Ha egy nép mitológiája úgy szól, hogy az adott nép egy tojásból kelt ki, amit egy hatalmas aranyfülü ékszerteknős rakott le a homokba, erre jön egy tudós, hogy az ékszerteknős nem is tud akkora tojást rakni, amiben elfér egy ember, akkor ki a hülye? A mitológiának semmi köze ahhoz, hogy hány milliméterre tud kitágulni egy jólnevelt ékszerteknős tojónyílása.
"Én szeretem az összeesküvés elméleteket. A konspriációs teória egyszerűen egy irodalmi ág, semmiben nem furcsább, mint pl. a krimi, vagy az orvosi témájú regények, vagy a svéd gyerekversek. "
Igáig ok. Eddig én is szeretem. Jókat lehet röhögni rajtuk. A baj ott kezdődik, hogy van, aki ezeket el is hiszi.
"A kurucinfós szentkoronás sumérszittya őstörténet pedig nem konspirációs teória, hanem próbálkozás egy ősmitológia kifejlesztésére. Az is egy irodalmi kategória, és mi köze van a tudósoknak az ősmitológiákhoz? Ha egy nép mitológiája úgy szól, hogy az adott nép egy tojásból kelt ki, amit egy hatalmas aranyfülü ékszerteknős rakott le a homokba, erre jön egy tudós, hogy az ékszerteknős nem is tud akkora tojást rakni, amiben elfér egy ember, akkor ki a hülye? A mitológiának semmi köze ahhoz, hogy hány milliméterre tud kitágulni egy jólnevelt ékszerteknős tojónyílása."
De ezzel megint az a probléma, hogy ők úgy gyártanak mitológiát, hogy nem mitológiát akarnak gyártani, hanem a mítoszaikat tudományos tényként kezelik.
Na itt a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!