A Semmelweis Terv vajon számol azzal is, hogy Magyarországon - a főváros és egy-két megyeszékhely kivételével - gyakorlatilag nincs tömegközlekedés?
Szerintem nem. (Többek között azért, mert a törvényhozók, döntéshozók nem "tömegközlekednek".), de kíváncsian várom mások véleményét. Elsősorban azokét, akiknek nincs gépkocsijuk.
A Szlogen ugye úgy hangzik, hogy "Hosszabb betegút a jobb ellátásért."
Olyan helyzetekre gondolok, amikor a legközelebbi kórház az adott kisvárosban volt, ami ezután vagy teljes egészében megszűnik vagy egyes osztályai. Ambuláns rendelést eddig fel lehetett keresni munkába menetel előtt vagy után, illetve "elkéredzkedéssel". Ha a gyógyító hely 30-40 kilométerrel odébb kerül- a magyarországi helyi és helyközi tömegközlekedési lehetőségeket ismerve - nagyon nehezen lesz megközelíthető, időben nagyon messze kerül.
Én még a kísérőkre - gyermek, idős szülő kísérője - is gondoltam, illetve a fentiek esetleges beteglátogatóira, akik munka után esetleg el sem jutnak a kórházba a látogatási idő végéig.
Megoldják, nyugi.
Majd hoznak egy kétharmados/sarkalatos törvényt, hogy rászoruló szüleit mindenki köteles eltartani, és szükség esetén kórházba eljuttatni.
Probléma megoldva. Taps.
2011-06-02 18:38-nak:
Mielőtt kegyetlenül lepontozlak, visszakérdezek: A Miskolcra történő leutazás támogatást komolyan gondoltad?
Egy budapesti esetében - valószínűleg - ki lesz zárva, hogy a fővároson kívül lássák el, azért hozzák létre a három központi kórházat.
Kedves 2011-06-10 11:03-as hozzászóló!
- Nem értem, hogy egy szociális érzékenységet igénylő témához történő hozzászólásnak miért kell trágárnak lennie!
- A Tiedhez hasonló véleményeknek egyébként nem lesz semmilyen változtatást, módosítást igénylő (kényszerítő, kikövetelő) hatásuk, mert a más településekre történő átirányítás a teljes lakosság közel 1/5-ét jelentő budapesti lakosokra nem vonatkozik majd.
- Álláspontoddal - amit megerősítettél - nem tudok egyetérteni, az számomra életidegen!
- Akikre a kérdésem feltevésekor gondoltam, pontosan a legszegényebb rétegek - az otthonuk országon belüli elhelyezkedéstől függetlenül -, akiknek a fejlettnek nem nevezhető helyközi és távolsági tömegközlekedés díjának kifizetése bizony komoly gondot okoz/na/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!