Kire fogtok szavazni a 2022-es kormányválasztáson?
Az én iskolás éveim alatt az osztályban maximum 1-2 gyereket abuzáltak. (egyikük egyébként meleg is lett)
Nálad sokkal okosabb embereknek nem sikerült még erre rajonni, könnyen kijelented, hogy ahogy te azt elgondoltad, úgy tökéletes
Nap estig sorolhatnám, hogy mi az én bajom, de megközelítem inkább olyan irányból, amiket te felvetettél.
Egyrészt, nem, a betanított munkás bruttó átlagos bére 210 ezer kb:
Ez nettóben olyan 135 ezer.
Ezt mondod, hogy 120 ezer megy a lakhatásra, ami mehet, akkor marad 15 ezre. Ennyiből meg nem lehet kihúzni egy hónapot, félre tenni meg pláne nem.
Elromlik valamije, és nem tudja megjavíttatni, újat venni.
Amúgy a 120 ezres lakhatás azért elég kedves. Bp-en 2019-ben az átlag lakbér 160 ezer volt.
Illetve a lakáshitelekhez kell önrész, amit szintén nem tud 130 ezres bérből összeszedni.
Nem 1 év alatt ítélik meg, sokan a korábbi döntéseikkel sem értettek egyet, csak azzal érveltek, hogy legalább a fidesz tud kormányozni, viszont nem tudatosult bennük, hogy konjunktúrában voltunk, most amikor járvány, válság van/volt, akkor látszik, hogy egy kormány tényleg tud-e a kormányozni, és láthatóan nem.
Amúgy ha szerinted nem 1 év alatt kell megítélni a kormányt, akkor miért ezt teszed te is? Az egészségügyről pont azt mondod pozitívumnak, ami az előző 1 évben volt, és nem veszed figyelembe, hogy pl. a hálapénz az elmúlt 11 évben ignorálva volt.
Mellesleg a mostani orvosok érintő változtatások sem pozitívak, mive kirendelhetőek és le is lehet őket hallgatni, egyik sem okés.
Orbán mondta, hogy a halálozást kell figyelni, és abban mérik a teljesítményt, szóval szerintem te ne akard nekik megmondani, hogy miben kell mérni a sikert.
Egyrészt, az EU-s pénz, még egy kutyapártos is megkapta volna azokat a pénzeket, szóval az nem fidesz érdem.
Másrészt, egy szép kórházi épülettől neml esz jobb az egészségügy helyzete. Nem lesznek eszközök, orvosok.
Ellenben te látod, aki még a fizetésekkel sincs tisztában. :DDD
Csak nem mindenki keres érettségivel annyit, nem mindenkinek fizetnek annyit és nem mindan munkahely olyan, mint a tied.
A vidék falvak esetében elég gyakori, hogy 6-8 falunként van 1-1 munkahely, és ha kirúgnak, akkor nem tudsz hol dolgozni, mivel verseny sincs, így nem kell magas béreket sem adni.
Röviden, zsarolhatóak az emberek.
Különbség van aközött, aki beismeri/felismeri, hogy szélsőjobbos és azok között, akik nem tudják pontosan mi az, viszont a nézeteket követik.
Mo.-on olyan személyből, aki egyetért a szélsőjobbos nézetekkel 1-1.5 millió van alsóhangon.
Nem teheti meg bárki, mivel nincs annyi multicég az országban, hogy mindenki ott dolgozzon.
És de, a fidesz kormány hibája, hogy nem kezdtünk el felzárkózni.
Nyugodtan nézz utána, hogy a finnek hogy lettek gazdagok. A '60-as évek előtt ők is szegények voltak, viszont minden pénzüket belenyomták az oktatásba és mostanra sokkal gazdagabbak.
2010-ben a GDP-nk Ausztria GDP-jének a 33%-a volt, ez 2018-ra lett 35%. Ez nevetséges eremény.
Konjunktúrában egy idióta is elvezeti az országot. A kormányt azért tartják, hogy válságban is elvezesse, ez nem sikerült.
Jogos szídni őket.
Nincs annyi multis állás.
Vannak munkák, amiket csak Bp-en lehet végezni, vagy nagyvárosokban.
Lehetsz közgazdász a legkisebb faluban is, de nem lesz munkahelyed, mint közgazdász.
A magas végzettségű állásokat legtöbb esetben csak nagyvárosban lehet végezni, így akörül kell házat/lakást nézni, ami baromi drága.
Mivel más már nincs így én is röviden kifejtem.
Nem tudok olyan fidesz által hozott döntést mondani, amivel 100%-ban egyet lehet érteni, mivel minden döntésnek meg van a maga gerinctelen oldalo.
Korábban beszéltünk az orvosi béremelésről, igen, csak ahogy mondtam, ott a kirendeltség és a lehallgatás mellette.
Vagy a másik fiatalok adómentessége, nagyon jó, csak direkt úgy lett kitalálva, hogy ne jelentsen nagy segítséget. Ha valaki szakmával indul, akkor 18-19 évesen dolgozhat, viszont alulról indul vagyis alacsony bért kap, így alacsony az adókedvezmény is, ami nem nagy segítség.
Aki pedig egyetemről jön és eseleg lehet normális bére, az 22-23 évesen kezd, ami miatt csak 2-3 évig kaphat ilyet, ami megint nagyon kevés, ha valaki Msc-re megy, akkor kb ki is csúszik belőle.
Arról nem beszélve, hogy valószínűleg a munkáltató nem többet fog fizetni, hanem ugyanannyi nettót ad, csak a kedvezményt zsebre teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!