Kire fogtok szavazni a 2022-es kormányválasztáson?
Nem látom értelmét, hogy az utóbbi egy év alapján ítéljük meg a kormány 11 évnyi munkáját. Sokan a jarvanyra hivatkozva akarják levaltani a Fideszt, de van egy olyan gyanúm, hogy ezek az ember már a járvány előtt is ugyanezt károgták. Egyébként ezzel az LMBTQ mozgalommal tényleg vigyázni kell, nyugaton már nagyon fiatal gyerekeket is hormonterápiáknak vetnek alá, ami szerintem nem helyes. Nem örülnék ha itthon is ilyen cipőben járnánk.
Az egészségügyről pedig annyit, hogy ha jól tudom most törölték el a hálapénzt és emelték meg az orvosok fizetését. Nem tudom a tanárokkal mi a helyzet, de az én középiskolás tanáraim egytől egyig olyan házakban laknak amiről én csak álmodozni fogok. Ha egy tanár megkeresi a 350-400 ezer forintot (márpedig megkeresi) akkor az szerintem azért a munkáért az egy olyan fizetés amivel elégedett lehet. Mégsem az űrkutatásban jeleskedik, hanem "csak" tanít, nem kell egy tanárnak milliókat keresni. Van nyári szünet számukra stb... Nem rossz munkakör. Neked milyen terveid lennének a közpénzzel? Az utakat folyamatosan csinálják itt a környékünkön, vannak szép muzeumaink (magyar néprajzi múzeum pl). A volt általános iskolamba van vagy 10 ha nem több interaktív tábla, tanulói laptopok, épülnek hozzá az iskolához új részek, szóval ott is csak fejlődést látok. Mire lehetne még költeni?
Az elmúlt egy év számomra óriási csalódás volt, de előtte is tudtam, hogy lopnak és az egészségügy egy romhalmaz, csak akkor még én is azt mondtam, hogy egyébként jól csinálják a dolgokat és nincs jobb alternatíva náluk. Hát ezt most szépen lerombolták és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Nézz meg egy nyugati kórházat és nézz meg egy magyart, meg fogsz lepődni.. A János kórházban nincs dialízis gép, a vakolat potyog, órákat kell várni az orvosra. A legtöbb középiskolás tanár úgy egészíti ki a fizetését, hogy egész délután vállal még különórákat.. 4-5 évig tanulnak, ők nevelik, tanítják a felnövekvő generációt, de rendes fizut nem kapnak. Én amúgy nem azt mondom, hogy mindent borzalmasan csinálnak, (pl. igen, az utak tényleg javultak sok helyen) de ennyi pénzből amit hülyeségekre költenek, meg ellopnak már sokkal jobb lehetne a helyzet minden szempontból. És bőven lehetne mire költeni, akár megújuló energiaforrásokra, középületek modernizálására. Az LMBTQ-ról meg annyit, hogy egyszerűen a szabályokat konkrétan kell megfogalmazni és úgy, hogy mindenkinek kedvező legyen, pl. felnőtt ember megváltoztathatja a nemét és a nevét, 18 év alatti nem. Tessék máris nem kell attól félni, hogy gyerekeket hormonkezelésnek vetnek alá, de a felnőtt transzszexuális emberek boldogan élhetnek.
Még azt hozzá tenném, hogy nem állítom azt, hogy 100%, hogy az összefogás jobb lesz, de ha van rá lehetőség, akkor már élni kell vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!