Hogyan reagálnátok, ha a kormány betiltaná az abortuszt?
Ha magadra vetted, az a te problémád, egyértelmű, hogy nem neked szólt, eddig is mindenki megértette csak te nem. Nem 4en ültünk össze az egyetemen, de ezt is jobban tudod gondolom, nyilván nem fölöslegesen készültem fel komolyabban. A vitáról is magyarázhatsz nekem, kommunikációs területen végeztem és abban is dolgozom, de ebben is biztos jobban otthon vagy ahogy látom :)
Csak ismételni tudom magam: “felőlem azt hiszel az intelligenciáddal, amit akarsz, nekem tök mindegy, és nem is fogok ebbe jobban belemélyedni. :)” és nem is vagyok hajlandó többet reagálni, van erre egy mondás is, de azt is biztos ismered :)
"Ja, hát akkor biztos, hogy még soha nem történt ilyen a világon."
Mért te ismersz olyat akik gumival szexeltek, utána megnézték, hogy kiszakadt e (és nem) és a nő terhes lett? Lefogadom, hogy egyikőtök se ismer ilyet.
"Még azt se veszitek észre, hogy ugyanazon a véleményen vagytok a 42%-os válaszolóval is, miszerint fontos az oktatás, csak annyiban különböztök, hogy szerinte fogantatástól ember, a többiek szerint születéstől ember (van, aki szerint meg 13. hét éjféltől (?))."
Itt senkinek sem azzal van problémája, hogy az adott válaszoló értékrendje szerint gyerekről van szó, hanem azzal, hogy válogatott módon próbálja az értékrendje alá tuszkolni a tudományt. Érzések, érzelmek, gondolatok, emlékek...ezek összemosásával van problémánk, illetve azzal, hogy ha valaki tudományos megközelítéssel akar élni, akkor abban legyen következetes. Tudatosan nem használni az "embrió" kifejezést, mert a tudománynak azon része nem fekszik az értékrendjének az abszolút helytelen.
Illetve ott van még ugye a különböző fogyatékosságok, amik esetében az adott hozzászóló azt mondta, hogy akkor kivételt tenne. Egészséges "magzat" abortálása = gyilkosság, nem egészségesé pedig elfogadható? Ezek a belső következetlenségek kiborítanak egyeseket, ahogyan engem is, mert mégis milyen értékrend az, ami elítéli a gyilkosságot, DE!! ( és a "de" szócska után eceterá eceterá eceterá valahogyan mégis okés lesz a gyilkosság)
És az nem merült fel benned, hogy nem volt véletlen hogy teherbe esett és annak a gyereknek nagyon meg kellene születnie?
Hogy talán a többieknek is meg kellett volna?
Hogy a mai szinten szabad abortuszlehetőségek miatt mennyi ember nem születhetett meg akik talán éppen a világot menthették volna meg nekünk?
Harcoltok a Földért, a vizekért, a fákért, a bálnákért, mindenért. Egyes egyedül az emberért nem harcoltok, annak éppen az elpusztításáért küzdötök az abortusz egyre szabadabb elvégzésével, az eutanáziával.
Persze itt is van kivétel, ha gyilkos, akkor már nem lehet megölni, akkor már védeni kell az életét. csak akkor pusztítható el amikor ártatlan.
MIÉRT?
"Egyes egyedül az emberért nem harcoltok"
Mert az nemes harcnak számít, ha leányanyákat toborzunk és gyerekeket erőltetünk olyan családokba, ahova nem várták őket?
Nem lehetne őszintén elismerni, hogy ez éppen azért egy bonyolult téma, mert nincs jó végkifejlete?
#146 Már ne is haragudj meg, de mégis, mi a francot kellene, hogy jelentsen az, hogy "nem volt véletlen?" Először közlöd azt, hogy nincs olyan, hogy valaki védekezés nélkül teherbe esik, majd amikor elmondom, hogy de, igen, van, akkor jössz azzal, hogy ennek így kellett lennie. Az egyetlen dolog, ami miatt az a gyerek meg fog születni az az a bizonyos 10%, amit a dokik mondtak, a nő fél, hogy ha most nem szüli meg, később nem lesz második esélye - ami viszont mindig is az ő döntése volt, van és lesz is.
Egyébként tök jó, hogy minden potenciális gyerek megmenthetné a földet, csak éppen ha a jelenleg élő emberek fele meg sem születik, kapásból nem is kellene megmenteni a földet, mert nem szipolyoznánk ki. Ja, és emellett egy picit nagyobb eséllyel lesz boldogtalan, pszichopata, lelki- vagy fizikai sérült, vagy egy egyszerű, boldogtalan átlagember aki végig gürizi az életét azért, hogy elvigye az infarktus 60 évesen.
A földért és a teljes társadalomért harcolok. Ahhoz pedig az kell, hogy azok szüljenek, akik akarnak, és akkor, amikor idejét érzik.
"És az nem merült fel benned, hogy nem volt véletlen hogy teherbe esett és annak a gyereknek nagyon meg kellene születnie?
Hogy talán a többieknek is meg kellett volna?
Hogy a mai szinten szabad abortuszlehetőségek miatt mennyi ember nem születhetett meg akik talán éppen a világot menthették volna meg nekünk?"
Ha mindenhol minden megfogant gyerek megszületne, rövid időn belül hatalmas bajban lenne az emberiség! Már így is túlnépesedett a Föld és ez csak rosszabb lesz.
Nem tudom, megfigyelted-e hol növekszik hatalmas iramban a népesség?! Afrika, India, döntően a nagy szegénységben élők között. A fejlett országokban ugyanis felismerték, hogy a gyereket fel is kell nevelni, így kevesebb gyerek születik, de azoknak jobb sorsuk van. Ehhez iskolázottság és pénz kell, ami a szegény régiókban nincs. Így abortuszra sincs pénz, meg fogamzásgátlásra sem. Több gyerek születik, de azoknak nyomorult sorsuk van.
Igen, nem tudhatod, hogy egy meg nem született gyerek talán épp a rák gyógyszerét taláta volna meg, de ugyanúgy lehetett volna belőle tömeggyilkos is. Ha máshogy alakulnak a dolgok, lehet, hogy Hitler nem született volna meg, de az is lehet, hogy Alexander Fleming. Szóval ezen kár vitatkozni.
"Harcoltok a Földért, a vizekért, a fákért, a bálnákért, mindenért. Egyes egyedül az emberért nem harcoltok, annak éppen az elpusztításáért küzdötök az abortusz egyre szabadabb elvégzésével, az eutanáziával."
Éppenséggel az emberiség tönkre teszi a Földet. Mérgezzük a talajt, a vízeket, a levegőt. Irtjuk a fákat, pusztítjuk az állatokat, túlhalásszuk az óceánt. Miért harcolnék az emberekért? Intelligens fajnak nevezzük magunkat, az átlag mégis képtelen felfogni, hogy az egyetlen élőhelyünket tesszük tönkre és nincs "B" bolygó! Az emberi önzőség határtalan, emiatt pusztul a Föld. Emiatt én csak örülök, ha kevesebb gyerek születik. Csak az a probléma, hogy mivel az iskolázottabb rétegben alacsony a születésszám, így a hülyék lesznek egyre többen.
Ha minden megfogant magzat megszületne túlnépesedés lenne és a föld többet nem tudná eltartani az embereket, éheznénk vagy kitalálnának valamit a népszám csökkentésre
Kit ölnél meg inkább egy magzatot aki nem érez fájdalmat, még lélegezni sem tud magától, vagy valaki mást aki üvölt és könyörög az életéért, azért hogy te élj?
Jó tudom ha még ma be is szüntetnék akkor sem lenne egyből ilyen probléma, de elöbb utóbb elérnénk a határokat és nem jut mindenkinek elég hely, víz, élelem
Vagy ez a másik elméletem, a nök kukában és hasonló dolgokban hagynák az újszülötteket akiket nem akarnak és akik így gyötrelmes és fájdalüas halált halnának, vagy jön a vállvás abortusz feketén amibe a nök is belehalnak
Lehet választani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!