Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan reagálnátok, ha a...

Hogyan reagálnátok, ha a kormány betiltaná az abortuszt?

Figyelt kérdés

2019. júl. 22. 23:46
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/202 anonim ***** válasza:
87%

A 12.hétig még mindig embrióról beszélünk NEM magzatról. Nem tartod kicsit gyors fejlődésnek, hogy a 11.héten még nem tud gondolkodni, de a 12.-en már igen? Mondd már el légyszi, hogy ezt honnan veszed, illetve azt is, hogy mégis miről gondolkodik? Még egyszer mondom, hogy ha van agyi tevékenység, az nem egyenlő a gondolkodással. Egy kómás betegnél nem tudják megmondani mi zajlik le pontosan az agyban, majd egy embriónál de egy embriónál tudják?! Az érzések szintén nem egyenlőek az érzelmekkel.

A filmben, amire állandóan hivatkozol, remélem tudod, hogy nem abortált embriókat mutatnak?:) Azt is kifelejted a történetből, ami egy igencsak jelentős esemény mind az orvos filmje, mind pedig az érvelésed okán: hogy az orvos idő közben katolikus lett, megkeresztelkedett. Nos?:)

2019. júl. 24. 11:44
 102/202 anonim ***** válasza:
5%

A megtermékenyítés után elindul egy program a petesejtben, amely többé-kevésbé lineárisan vezet a baba megszületéséhez, majd onnan a baba, gyerek fejlődéséhez mindenféle értelemben, mozgás, járás, beszéd, gondolkodás, növekedés. Pl. egy kisgyerek még szellemileg nem tud mit kezdeni bizonyos nyelvtani sémákkal. Pl. a többes számot rosszul mondja. Azt tudja, amit már hallott. 8-10 éves kortól már helyesebben beszél, mert fejlettebb. Visszatérve, a program elindul, egy hét után már sok millió sejt van, aztán billió, és amikor abortuszt követnek el, sok trillió sejtből áll a baba. Néha közbejön valami hiba, és súlyos fogyatékosság alakul ki, vagy más betegségek. Pl. az anya rossz táplálkozása vagy egy génmutáció miatt. De többé-kevésbé végigfut ez a program, melyet a gének szabnak meg. Hol húzzuk meg a folyamatban a határt? Ha még nem ver a szív, vagy még nem, csak 90%-osan "alakult ki" az agy, ha még pár héttel korábban járunk ezektől? Nyilvánvalóan nem lehet határt húzni. Ahogy nem lehet elpusztítani egy beszélni sem tudó babát vagy egy rövid időre kómába került felnőttet. Vagy bárkit, aki épp nagyon beteg, azaz "életképtelennek" tűnik.

Szívverés, érzékelés, gondolatok, mély érzelmek már megjelennek az első hónapokban. Én hosszú évek óta járok terapeutához, és általában a magzati kor 2. hónapjába jutunk, sok száz órája foglalkozunk ezzel, sok ezer érzést idéztünk fel. Én örülnék a legjobban, ha semmit se érezne egy magzat. Már ez az egy eset elég annak bizonyítására, hogy nagyon is van belső világa egy magzatnak. Hiszen ha egy magzat érzett, akkor a többi is.

Ha mi is úgy gondolnánk, hogy egy magzatnak nincs joga az élethez, mi is az abortusz pártján lennénk. De ahogy egy követ leejtünk, és leesik a földre, olyan biztos, hogy egy magzat meg fog születni. Másrészt a magzat egyértelmű életjeleket mutat, és mindössze még egy kezdeti fejlődési stádiumban van.

2019. júl. 24. 11:44
 103/202 anonim ***** válasza:
100%

"Én hosszú évek óta járok terapeutához, és általában a magzati kor 2. hónapjába jutunk" :D

Nincs több kérdésem. :D

2019. júl. 24. 11:55
 104/202 anonim ***** válasza:
100%

"Visszatérve, a program elindul, egy hét után már sok millió sejt van, aztán billió, és amikor abortuszt követnek el, sok trillió sejtből áll a baba."

Megint marhaságokat állítasz. Egy egy hetes zigóta (mert ekkor még így hívják) mindössze kb 100 sejtből áll és még be sem ágyazódott a méh falába.

Egy felnőtt ember szervezete áll nagyjából 30 billió, kb 200 féle sejtből. Szóval a sok trillió sejt egy embrió esetén erős túlzás.

"Én hosszú évek óta járok terapeutához, és általában a magzati kor 2. hónapjába jutunk, sok száz órája foglalkozunk ezzel, sok ezer érzést idéztünk fel."

Aha... az ugye nyilván mellékes, hogy néhány hónapos kortól vannak egyáltalán emlékei az embernek és azok is jórészt kitörlődnek 3-4 éves kor után (ezért van az, hogy nem igen emlékszünk a kisgyerekkorunkra). Méhen belüli élményekre visszaemlékezni, mi? Tudod az ilyen terapeutát szokták sarlatánnak hívni, te meg egy balfácán vagy, hogy pénzt adsz neki.

"De ahogy egy követ leejtünk, és leesik a földre, olyan biztos, hogy egy magzat meg fog születni."

Kivéve, ha spontán elvetél a nő, elüti egy autó vagy más esemény folytán mégsem születik meg...

2019. júl. 24. 12:12
 105/202 anonim válasza:
89%

Nekem volt egy abortuszom, nem, nem felelőtlenségből. És borzasztóan örülök neki. Azóta sem gondoltam meg magam és azóta sem vágyom gyerekre, sőt. Arra várok, hogy gyűljön a kis diákbérem és mehessek Szlovákiába elvégeztetni azt a bizonyos műtétet.

Soha nem akartam gyereket és soha nem is fogok akarni, hagy döntsem már el én, hogy mit szeretnék.

Ahogy azt előttem is már sokan leírták, ha betiltanák akkor nem csökkene az abortuszok száma-mivel megoldanák így vagy úgy-viszont annál több lenne az ebbe belehalt nők száma...ja persze, tudom, mi már nem számítunk mert felnőttek vagyunk...

2019. júl. 24. 12:44
 106/202 anonim ***** válasza:
90%
Mi ez a középkori személet már? Nem értem másnak mi köze hozzá, hogy ki veteti el és ki nem. Ebből is látszik, hogy sok embernek nincs élete és ezért a máséba szól inkább bele.
2019. júl. 24. 18:06
 107/202 anonim ***** válasza:
7%
Még mindig nem tudtátok megmondani, hogy hogyan lehet gyereket csinálni felelősségteljes védekezés mellett. Csal lepontozni tudtok. Ennyi itt a színvonal. Érvek 0. Lepontozás max.
2019. júl. 24. 21:29
 108/202 Drachen ***** válasza:
72%

Úgy,- ahogy amúgy már előttem leírták, hogy egy módszer se 100%-os. A gumi, elszakadhat. A fogamzásgátlóhoz alkalmazkodhat a tested és mégis teherbe eshetsz (Tudok olyanról aki többször esett teherbe tabletta mellett). Még az elköttetésnél is van egy kevés esély rá. Volt egy brit nő, akit 4-szer (!!!!!) kötöttek el, mégis teherbe esett. Az egyetlen tuti módszer, ha kipakoltatod a méhed meg a petefészked, de azt meg egy orvos se fogja megcsinálni csak úgy.

Ja, meg ha nem szexelsz, akkor se eshetsz teherbe viszont lesznek/lehetnek a önmegtartóztatásnak is hátrányai az agyi működésedre és az egészségedre nézve.

2019. júl. 24. 21:50
 109/202 anonim ***** válasza:
71%

108: Valami Mariska nevűnek állítólag még az se jött be úgy 2000 évvel ezelőtt.

(Jut eszembe: ha Mária úgy dönt, hogy elveteti Jézust, 3 nap múlva újra terhes lett volna vele...?)

2019. júl. 24. 21:58
 110/202 anonim ***** válasza:
90%

107 válaszoló

Ennek mégis mi köze a témához? A saját testemről hadd döntsek már én. Az embrió pedig nem ember, hanem embrió, egy darab sejt, ami - nagyon helyesen - jogilag sem egyenrangú egy emberrel. Ha fűvel-fával kefélek védekezés nélkül, és 10X esem teherbe, akkor is jogom van 10 abortuszhoz. Ha 10X lennék rákos akkor 10X vágatnám ki magamból.

2019. júl. 24. 22:37
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!