Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan reagálnátok, ha a...

Hogyan reagálnátok, ha a kormány betiltaná az abortuszt?

Figyelt kérdés

2019. júl. 22. 23:46
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/202 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként gyerekcipőben jár a téma, az első eredmények néhány évvel ezelőttiek. Nem tudjuk, mi zajlik le egy magzatban. Valamilyen szinten biztosan éreznek, ezt egyszerűen látjuk, ahogy az egyik fenti idézetben mondja egy erről könyvet írt szakember. Látjuk, hogy testi, lelki betegségek alakulnak ki a méhben lévő stressztől is, és minden x-dik embert maradandó élmények érik néhány hónapos korában. Nem választanám élesen szét a folyamatot, hogy mostantól érez, ver a szíve, mostantól ember, mert ez egy folyamat. Még a babák érzékelése is teljesen más, mint egy felnőtté.
2019. júl. 25. 13:02
 132/202 anonim ***** válasza:
100%

Mikor, mikor fogjátok már fel, hogy az EMBRIÓ NEM MAGZAT, és hogy MAGZATOT NEM abortálnak. Nem véletlenül vannak ezek a meghatározások könyörgöm, és nem, nem csak elméleti szinten léteznek ezek a fogalmak. Ha ezt sikerülne felfogni talán el is hinném, hogy nem vagytok ennyire buták...

De válaszoljatok már légyszi annak a válaszolónak, aki azt gondolja jobb lett volna, ha meg se születik..mégis ha ő így gondolja, akkor szerintetek neki jó dolga van csak azért mert él?! Itt az élő példa arra, hogy mire képes egy ilyen helyzet, de ezt persze figyelmen kívül hagyjátok...

...és ha tudnátok mennyien vannak így. Ti tipikus fotelharcosok vagytok, ha életetekben legalább egyszer elbeszélgettetek volna egy olyan emberrel, akit rohadtul nem akartak a szülei, de mégis megtartották, akkor nem beszélnétek ilyen baromságokat...

2019. júl. 25. 13:38
 133/202 anonim ***** válasza:
85%
Rohadjak meg, ha értem, miért védenemk egyesek egy májmétely szintű parazitát, közben meg nyugodtan nyammogják a senkit nem károsító, tökéletesen érző és gondolkodó szarvasmarha szaftos pörköltjét.
2019. júl. 25. 13:52
 134/202 anonim ***** válasza:
0%

"Oké, nagyokos! Megvolt az aktus, megnézi a gumit, elszakadt. Akkor mi van? Max mehet esemény utáni tablettáért, de azt nem lehet csak úgy akármikor beszedni és teljesen felborítja a hormonháztartást.

Ilyen helyzetben az esemény utánin kívül már csak az abortusz marad, ha teherbe esik a nő."

Ha kiszakad a gumi be kell venni az esemény utánit nincs mese. Én még nem hallottam olyanról, hogy valaki véletlenül gyereket csinált gumival.

2019. júl. 25. 14:05
 135/202 anonim ***** válasza:
100%

"Én még nem hallottam olyanról, hogy valaki véletlenül gyereket csinált gumival."

Ja, hát akkor biztos, hogy még soha nem történt ilyen a világon.

2019. júl. 25. 14:08
 136/202 anonim ***** válasza:
0%

Ezért nem akartam hozzászólni, mert hiába vagyok a tiltás ellenére, egyszerűen annyira elönt titeket a gyűlölet, hogy nem lehet hozzászólni és kijavítani a nyilvánvaló hülyeségeket sem.

Még azt se veszitek észre, hogy ugyanazon a véleményen vagytok a 42%-os válaszolóval is, miszerint fontos az oktatás, csak annyiban különböztök, hogy szerinte fogantatástól ember, a többiek szerint születéstől ember (van, aki szerint meg 13. hét éjféltől (?)).

Az meg már minősíthetetlen színvonal, hogy fennakadunk a fogalmakon, mint amikor ha valaki autónak nevezi az autót, azt le kell hülyézni, mert valójában személygépjármű, a zebra sem zebra, hanem gyalogátkelőhely. A nemzetközi szaksajtó abortuszként hivatkozik a terhességmegszakításra 12. hét előtt és után is, aztán mégis le van hülyézve.

2019. júl. 25. 14:30
 137/202 anonim ***** válasza:
100%

1) Nem vagyunk ugyanazon a véleményen. Az, hogy van olyan szempont amiben egyetértünk az egy dolog.

2) Az autó és a személygépjármű szinonímái egymásnak, vagyis a jelentése ugyanaz, ellenben a magzat és az embrió között fogalmi és lényegi különbségek is vannak.

3) ha a nemzetközi szaksajtó abortuszként hivatkozik mondjuk a 25. heti terhességmegszakításra, akkor az nem szaksajtó, csak az akar lenni. Mert ha meg kell szülni az nem abortusz, hanem szülés.

Van szülész-nőgyógyász a családban, talán jobban tudom a különbséget, mint a negyvenvalahány %-os válaszolók azt hiszem..

2019. júl. 25. 14:55
 138/202 anonim ***** válasza:
18%

Most úgy beszélsz, mintha a terhesség valami nagyon absztrakt és halandók számára megérthetetlen dolog lenne, aminek pusztán a felfogásához is orvosi diploma kell. Mindeközben papíron az érettségivel mindenkinek elegendő információja lenne ezzel kapcsolatban is, mert az alaptanterv része.

Bárhol olvasok róla, világosan leírják, hogy a fejlődés szakaszai nem szekvenciálisan következnek, hanem egy nagy átmenet. Nem lehet egyértelműen kijelölni egy pontot, hogy innentől kezdve magzat. A külső szemlélő számára is nehéz eldönteni, hogy egy embrióban már megfelelően differenciálódtak-e a főbb szervek ahhoz, hogy magzatnak lehessen titulálni. Egyáltalán nem biztos, hogy pontosan hanyadik hét hanyadik napjának hanyadik másodpercében fogják magzatnak minősíteni, ez egy olyan konvenció, mint amikor az ember 18 éves korában lesz felnőttkorú.

Akármennyire is próbálod ezt beállítani úgy, hogy te beszélsz a szószékről, a köznyelvben magzatnak nevezik, ezt illene tudomásul venni, és nem 10 oldalon keresztül folyamatosan az ellenkezőjét szajkózni. Pontosan ugyanolyan ember vagy, mint amikor a kreszoktató, aki mindenkit megbuktat, vagy az őrmester, aki nyakonvág, mert azt merted mondani az elsütőbillentyűre, hogy ravasz. A parazitán nem akadsz ki, pedig az aztán tényleg nyilvánvalóan a valóságtól elrugaszkodott elnevezés. Mindenesetre én nem akadok ki ezeken, mert bennem van annyi intelligencia, van nekem egy biszonyos asszociációs készségem, hogy rájöjjek, hogy a válaszoló mit ért ezalatt. Neked meg ezek szerint nincs.

Pubmeden, az egészségügyi egyetemi tanulmányok keresőjében is sokan abortuszként hivatkoznak rá...

[link]

Brit nemzeti szülész és nőgyógyász egyesület kutatásai abortusznak nevezik az abortuszt a harmadik trimeszterben, nem szülésnek...

[link]

Te most konkrétan lekontároztad a világ egész egészségügyét csak azért, mert neked fogalmazásbeli fétiseid vannak.

2019. júl. 25. 15:30
 139/202 anonim ***** válasza:
100%

“Mindenesetre én nem akadok ki ezeken, mert bennem van annyi intelligencia, van nekem egy biszonyos asszociációs készségem, hogy rájöjjek, hogy a válaszoló mit ért ezalatt. Neked meg ezek szerint nincs.“

Aha, biztosan így van, főleg, hogy úgy minősítesz engem, hogy én ezt nem tettem meg, az asszociációs készség pedig nem intelligencia kérdése egyébként, és ha valaki rosszul használ egy fogalmat, az nem az én hibám. De az intelligenciád akkor arra miért nem terjed ki, hogy megértsd, hogy “konkrétan” nem neveztem kontárnak senkit és semmit. Részt vettem egy komoly egyetemi vitán az abortuszról szóló témában, (nem nem olyan vita volt mint ez itt), amihez szakorvosi segítséget, szakirodalmat és tanulmányokat is kaptam segítségül, nem csak rákerestem a googleben. Gondolom nyilvánvaló, hogy melyik a relevánsabb forrás.

De felőlem azt hiszel az intelligenciáddal, amit akarsz, nekem tök mindegy, és nem is fogok ebbe jobban belemélyedni.

2019. júl. 25. 15:52
 140/202 anonim ***** válasza:
2%

"úgy minősítesz engem, hogy én ezt nem tettem meg"

"el is hinném, hogy nem vagytok ennyire buták"

"Ti tipikus fotelharcosok vagytok"

Nem idézgetek végig 14 oldalt. Nem minősítettelek, hanem rávilágítottam, hogy neked vagy nincs meg ez a készséged, vagy szándékosan idegesíted az embereket azzal, hogy a kifejezésekbe kötsz bele vitatkozás helyett. De ez már megint az a stratégia, hogy feleslegesen felkapod a vizet és belekötsz teljesen független valamibe, most éppen sértődést szimulálsz, és technikailag próbálod vakvágányba vinni a beszélgetést. Meg kéne tanulni a vitára koncentrálni, és nem megsértődni dolgokon. Én sem fogok megsértődni azon, hogy fotelharcosnak nevezel.

Úgy beszélsz, mintha Blikket idéztem volna. Kilistáztam neked az egyetemek publikációit. Mutattam szaklapokat. Ez nem hivatalos forrás? Mi a hivatalos forrás? Hogy összeültök 4-en az egyetem kampuszában, és az a nagy szakmai vita? Már a szakdolgozathoz is ismerni kéne a tudományos keresőket, különösen egészségügyi pályán kellene a pubmednek mondania valamit. Főleg, ha még ha bármilyen vitád is volt az abortuszról, de azt nem mondtad el, hogy milyen rendezvényen.

2019. júl. 25. 16:51
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!