Hogyan reagálnátok, ha a kormány betiltaná az abortuszt?
179, pl. itt. Nem fog sikerülni. A legtöbb oldal erősen balliberális, odafigyel a rasszizmusra és egyéb liberális témákra, melyek már beszivárogtak a törvényekbe. Németországban a legapróbb dolgok is tiltottak. Ha azt írod, engedjünk be egy csomó bevándorlót, az helyes. Ha azt írod, köztük sokkal több a bűnöző, gyilkos, törölnek.
Az anyák nem tudják, milyen a magzatuk, és milyen egy abortusz. Az emberek alapvetően tudatlanok, ezért sikerült elhitetni velük, hogy az abortusz és sok minden más normális. Kicsivel korábban beírtam sok idézetet, azóta sem cáfolta senki. Nem tudom, hogy lehetségesek bonyolult érzések, gondolatok, mikor fiziológiailag elvileg még nem lenne képes rá a magzat, de úgy tapasztaljuk, vannak érzései. Talán másfajta memóriát használ, pl. a sejtjeibe, még nem kialakult, kezdetleges szerveibe épül az információ, ill. ezek által történik érzékelés.
Nem a speciális esetekről van szó, mint a nemi erőszak. Nemi erőszak esetében egy olyan lény jönne létre, mely genetikai állománya felét erőszakkal kapta meg, az anya erőszakkal esett teherbe, az apa bűnöző, az anyai szeretet hiányzik, az anyát rákényszerítenénk, hogy szülje meg ezt a gyereket, és kötődjön hozzá. Ez nagy dilemma, de úgyis csak az esetek kb. 1%-a, viszont jellemző, hogy folyton ilyen érveket hoznak fel.
Mindegy, megcsináltam, itt lehet nyomonkövetni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
aki aortusz párti az hordja ki és szűlje is meg azt a gyereket!
ja hogy 99%-ban nincs méhe!
"Ugyanazok mocskolják, akik egy fa kivágásakor világ hisztit csinálnak ugyanitt, pár kérdéssel arrébb."
Ha abortálják egy buta leányanya gyerekét, akkor egy hülyével kevesebb.
Ha felújítanak egy utat és azzal kezdik, hogy kivágják az összes fát, akkor élhetetlenebb lesz a környezetem. Előbbiért nem ugrálok, utóbbiért igen.
"Miért nem lehet kimondani hogy az abortusz helytelen? Hogy meg kellene találni azt az utat, módot, hogy a lehető legkevesebb legyen?"
Egy út van, hogy a lehető legkevesebb legyen: hatásos felvilágosítás és olcsó fogamzásgátlás. Nincs más út!
"amikor a halálbüntetésről mondtam el a véleményemet, hogy bizonyos esetekben elfogadhatónak tartanám?"
Én pl szintén támogatnám. Sorozatgyilkosok vagy különös kegyetlenséggel gyilkolók (pl. akik agyonverték Olaszliszkán azt a tanárt) megérdemelnék.
"az anyai szeretet hiányzik, az anyát rákényszerítenénk, hogy szülje meg ezt a gyereket, és kötődjön hozzá. Ez nagy dilemma, de úgyis csak az esetek kb. 1%-a, viszont jellemző, hogy folyton ilyen érveket hoznak fel."
Na, pontosan ugyanilyen helyzet állna elő, ha tiltanád az abortuszt. Rákényszerítenéd egy nőre, hogy szüljön gyereket, holott nem akart, és még örüljön is neki.
Az idézeteidet meg inkább be se másoltad volna, az első számít értelmes forrásnak egyedül, és az sem mondja azt, hogy érzelmei vannak az embriónak.
"part of the brain that will eventually allow the growing person to move, think, speak, plan, and create in a human way." WILL. Nem DOES. Tehát ezt ne vedd úgy, hogy már 5 hetesen neked mozog, gondolkodik, beszél, tervez és alkot, mert NEM erről van szó. Csak létrejön az agynak azon része, ami MAJD ezeket lehetővé teszi.
"At nine weeks, the embryo's ballooning brain allows it to bend its body, hiccup, and react to loud sounds. At week ten, it moves its arms, "breathes" amniotic fluid in and out, opens its jaw, and stretches. Before the first trimester is over, it yawns, sucks, and swallows as well as feels and smells." Reagál a környezetére, mert vannak idegsejtjei. Tud mozogni, reflexek alakulnak ki, az idegvégződések által már képes érintéssel érzékelni, igen. De nem fogja fel, nem tudatos, nem tudatosan irányított mozgás. A többi része már lényegtelen a szövegnek, mert 12. hét utánról szól.
A többit nem minősíteném, a gyakori, az ezo tv meg a femina nem források, az első egy véleményfórum, a második egy nevetséges new age-es maszlag, a harmadik meg egy női magazin unatkozó, no-brainer nőneműeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!