Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan reagálnátok, ha a...

Hogyan reagálnátok, ha a kormány betiltaná az abortuszt?

Figyelt kérdés

2019. júl. 22. 23:46
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/202 anonim ***** válasza:
90%

"Várandós nőket kértek arra, hogy egy versikét mondjanak el naponta kétszer pocaklakó babájuknak a _HARMADIK_ trimeszterben."

Itt a lényeg! A HARMADIK trimeszterben, az utolsóban. Itt viszont az ELSŐ trimeszterről van szó, amikor az abortuszt még elvégzik.

"Az anya gondolatai és érzései a baba felé alapvetően befolyásolják a magzat fejlődését. Kutatások szerint legszenzitívebb szakasza a hatodik-tizedik hét közötti időszak. Ne felejtsük el, hogy ilyenkor mérlegelik sokan az abortusz lehetőségét. Ez a gondolat a magzatra nézve egy olyan fenyegetést jelent, ami később hatással lehet különböző mentális betegségek, illetve az öngyilkossági hajlam kialakulására."

Éééés önmagad adtál tökéletes érvet az abortusz MELLETT. Tehát, ha a nő nem akarja megtartani a gyereket, de mégis rákényszerítik, akkor a gyerek nagyobb eséllyel lesz mentális beteg vagy öngyilkos. Ugye, milyen jó, hogy azért megszületett?!

Ja értem, szerinted nem csak betiltani kellene az abortuszt, de még csak gondolni sem szabadna rá! Szánalmas!

2019. júl. 25. 09:12
 122/202 anonim ***** válasza:
86%

Kedves 08:56-os.

Először is illik linkelni is.

Másodszor pedig a fele írásod a második és harmadik szemeszter eseményeiről szól.

Harmadszor pedig még mindig kevered az érzést, az érzelemmel és gondolkodással. Egy forrást sem fogsz találni arra vonatkozóan, hogy az embrió GONDOLKODIK! És amit találni is fogsz, az is vélemény lesz, mintsem tudományos rovat.

Negyedszer pedig elég bullshitnek hangzik az, hogy az anya gondolatai eljutnak az embrióhoz és, ha az abortuszra gondol, akkor később nőni fog az öngyilkosságra való hajlama. Csináltak egy ilyen kutatást, hogy megkérdezték az anyákat, gondolt e vetélésre a terhesség alatt, és ha igen, utána megnézték, hogy megölte-e magát a gyereke később?

Olyanról hallottam már, hogyha rossz az anya közérzete, akkor az ártalmas a babára nézve is, de ennek hormonális okai vannak, aminek a lényege és ok-okozati összefüggése eléggé eltér az idézettől.

2019. júl. 25. 09:13
 123/202 Laylah ***** válasza:
94%

1. "Az arc érzőidegei, a trigeminális ideg, már mindhárom ágával teljesen kifejlődve jelen van egy négyhetes emberi magzatnál. Hét hetes korukban pontosan olyan módon rántják vagy fordítják el a fejüket egy kellemetlen ingertől, mint ahogy azt bármely korosztálynál megszoktuk." (E. Blechschmidt és S. Wintrap)

Nem érzelem, nem gondolkodás, hanem reflex, ami tudattalan reakció.

2. "A bőri érzékelő receptorok a terhesség hetedik hetében jelennek meg és kezdenek el teljességgel működni."

"A tapintás az első érzékelési csatorna, amely kifejlődik. A 7. héten már tapintási reflex figyelhető meg: például ha a magzat szájának környékét érinti valami, félrefordítja a fejét, törzsét és medencéjét, kinyújtja a karjait annak érdekében, hogy megszüntesse az ingerlést. A 17. hétre a magzat teljes bőrfelülete reakciót mutat az érintésre."

Benne is van, reflex. Nem gondolat, nem érzelem.

3. "Anthony DeCasper és Melanie Spence egy igen szellemes kísérlettel oldották meg ezt a problémát. Várandós nőket kértek arra, hogy egy versikét mondjanak el naponta kétszer pocaklakó babájuknak a harmadik trimeszterben."

Felesleges volt bemásolni, itt már nem olyan korú embrióról van szó, ami abortálható.

4. "Az anya gondolatai és érzései a baba felé alapvetően befolyásolják a magzat fejlődését. Kutatások szerint legszenzitívebb szakasza a hatodik-tizedik hét közötti időszak. Ne felejtsük el, hogy ilyenkor mérlegelik sokan az abortusz lehetőségét. Ez a gondolat a magzatra nézve egy olyan fenyegetést jelent, ami később hatással lehet különböző mentális betegségek, illetve az öngyilkossági hajlam kialakulására."

Feltételezés, a fogalmazás is elárulja. "Hatással LEHET". Nem írta senki, hogy VAN.

5. "A később megszületett gyerekeket tizenéves korukig követték, és az derült ki, hogy azok sérültek legsúlyosabban, akik a katasztrófa idején a 20. hét környékén jártak, pontosabban a 14-22. hét között."

Szintén feleseges volt bemásolni, 12. hétig abortálható az embrió, itt minimum 14 heteseket említ.

Legalább helyesen érvelni tanulj már meg, bár, legalább próbálkozol.

2019. júl. 25. 09:15
 124/202 anonim ***** válasza:
94%

Egyébként én bántalmazó családban nőttem fel, szeretetlenségben. Ha választhatnék, azt választanám, hogy inkább kapartak volna ki. Most depresszióval küzdök, tavaly kezdtem a pszichoterápiát, mert már annyira erős volt bennem a halálvágy, hogy minden éjjel azt álmodtam, hogy lent vagyok a víz alatt és nem kapok levegőt. Akkor azt gondoltam, hogy rendben, akkor most vagy ugorjak le a hídról, vagy keressek egy terapeutát.

A terápiát választottam (egyelőre). Nos, ami azt illeti, ez nem olcsó mulatság. Egy év alatt már ráköltöttem erre több, mint 2500 eurót. Te, kedves 43%-os, és a többi életvédő összedobhatnátok a terápiám költségét. De mégjobb lenne, ha létrehoznátok erre egy alapítványt, ami a nem kívánt, de megszületett gyerekek, (később felnőttek) pszichoterápiájának költségét fedezné. Na ENNEK lenne értelme. A saját érzelmi alapokra helyezett, következetlen kapálózásnak viszont nincs.

2019. júl. 25. 09:23
 125/202 anonim ***** válasza:
91%

Bőszen hozod Írországot példának.

Tudsz arról, hogy amikor még nem enyhítettek az abortusz törvényen, több nő is belehalt a terhességbe!?

2019. júl. 25. 09:36
 126/202 anonim ***** válasza:
0%

"Nem kéne ehhez kombinált védekezés, mert azért ha már tablettát szed a nő, minek még gumit is húzni? Az kellene, hogy egy módszert használjanak, de azt jól."

A biztonsági övet se kapcsoljuk be, elég, ha betartjuk a sebességkorlátozást.

2019. júl. 25. 10:21
 127/202 anonim ***** válasza:
100%

"A biztonsági övet se kapcsoljuk be, elég, ha betartjuk a sebességkorlátozást."

Ez nem jó hasonlat. A biztonsági öv nagyban csökkenti a baleset következményeit, de a balesetet nem előzi meg. A sebességkorlátozás betartása viszont megelőzheti a balesetet.

2019. júl. 25. 10:44
 128/202 anonim ***** válasza:
0%

"Úgy,- ahogy amúgy már előttem leírták, hogy egy módszer se 100%-os. A gumi, elszakadhat."

Meg kell nézni azt a gumit, ha nem szakadt el, hogyan eshet teherbe egy nő?

2019. júl. 25. 11:24
 129/202 anonim ***** válasza:
52%

Pedig ez elég jó hasonlat, mert én most rólad beszélek, nem az autóról. A sebességkorlátozás és a biztonsági öv is elsősorban téged véd. De felhozhattam volna a többfaktoros azonosítást is a számítástechnikában. Vagy felhozhattam volna a biztonsági kamerát meg a biztonsági őrt is stb.

Ezeket nem viccből találták ki, de hát pont erről beszélünk már 13 oldalon keresztül, hogy az oktatás erre nem tér ki. Ez az élet bármilyen területén működik: ha nincs biztos módszer, akkor kombinálj többet, és akkor a baleset esélye olyan alacsony szintre csökken, hogy az a statisztikában nagyon szépen meg fog látszódni. Ha meg három módszert kombinálsz, akkor még a lottó ötösnek is nagyobb esélye lesz, tehát minden szex után vegyél egy sorsjegyet, és akkor boldog leszel.

2019. júl. 25. 11:35
 130/202 anonim ***** válasza:
100%

"Meg kell nézni azt a gumit, ha nem szakadt el, hogyan eshet teherbe egy nő?"

Oké, nagyokos! Megvolt az aktus, megnézi a gumit, elszakadt. Akkor mi van? Max mehet esemény utáni tablettáért, de azt nem lehet csak úgy akármikor beszedni és teljesen felborítja a hormonháztartást.

Ilyen helyzetben az esemény utánin kívül már csak az abortusz marad, ha teherbe esik a nő.

2019. júl. 25. 11:47
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!