Hogyan reagálnátok, ha a kormány betiltaná az abortuszt?
Az a baj, hogy itt nem az volt a kérdés, hogy valaki a teljes tilalmat támogatná-e vagy éppen a teljesen szabad abortuszt. Egy hülye kérdést dobott be valaki, nyilvánvalóan kormányellenes hergelés szándékával, hiszen soha nem volt még szigorítási szándéka sem ennek a kormánynak.
Te is egy olyan dolgot veszel készpénznek, amire semmi bizonyítékod nem lehet. Honnan veszed hogy ha nem lehetne abortusszal elvetetni akkor az anya gyűlölné a gyerekét?
Nem véletlenül nem tilos az abortusz és nem véletlen az sem, hogy meg sem próbálta senki szigorítani, pedig már 9 éve van ez a kormányzat, még a megfelelő többsége is simán meg lenne hozzá.
De nem akarják. Sem a kormány, sem a szavazóik. mert a tiltás az egy abszurd, feleslegesen szélsőséges dolog. Ettől még nem kell az abortuszról sem hazudni, sem mismásolni, csak hogy szebben hangzzon. Ha komolyan vennénk és azoknak is éppen olyan lehetősége lenne a véleménye kimondására akik abortusz ellenesek - mint akik abortusz pártiak, akkor sok-sok nő nem fordulna az abortuszhoz.
De itt is láthatod. Amint valaki kimondja, hogy nem ért egyet az abortusszal, nem támogatja, máris mocsokáradat zúdul rá. Pedig pont az életet védené és nem pedig valaminek a pusztulását akarná.
Ugyanazok mocskolják, akik egy fa kivágásakor világ hisztit csinálnak ugyanitt, pár kérdéssel arrébb.
Amikor plakátkampány indult pár éve, nem az abortusz ellen, csupán a születés támogatására, máris feljelentések, támadások indultak ellene. Miért nem lehet kimondani hogy az abortusz helytelen? Hogy meg kellene találni azt az utat, módot, hogy a lehető legkevesebb legyen?
Miért van az, hogy ha én kimondom, az abortusz egy emberi élet kioltása és nem jó dolog, nem akarom, hogy megtörténjen, akkor pontosan ugyanazok és ugyanolyan módon támadnak meg érte, mint amikor a halálbüntetésről mondtam el a véleményemet, hogy bizonyos esetekben elfogadhatónak tartanám?
"Nem véletlenül nem tilos az abortusz és nem véletlen az sem, hogy meg sem próbálta senki szigorítani, pedig már 9 éve van ez a kormányzat, még a megfelelő többsége is simán meg lenne hozzá."
Ettől még nem feltétlenül ez a helyes út, lehet, hogy az ír út az. Sok rossz dolog történik a világban a többség támogatásával. Az abortusz legalitása az egyik legelképesztőbb jelenség.
"Honnan veszed hogy ha nem lehetne abortusszal elvetetni akkor az anya gyűlölné a gyerekét?"
Természetesen ez nem 100%, de nagy esélyt látok rá.
"Ha komolyan vennénk és azoknak is éppen olyan lehetősége lenne a véleménye kimondására akik abortusz ellenesek..."
Tudtommal ugyanolyan lehetőségük van nekik is. Én még nem találkoztam ezt korlátozó cenzúrával vagy a komment/cikk/vélemény törlésével csak azért, mert az abortuszellenes. Ezt mélységesen el is ítélném, ugyanis fontosnak tartom a szólás- és véleményszabadságot.
"De itt is láthatod. Amint valaki kimondja, hogy nem ért egyet az abortusszal, nem támogatja, máris mocsokáradat zúdul rá"
Ránk is zúdul a gyerekgyilkosozás és hasonlók. Nem tudom, engem ez nem érint meg.
"Ugyanazok mocskolják, akik egy fa kivágásakor világ hisztit csinálnak ugyanitt, pár kérdéssel arrébb."
Ezt meg te nem tudhatod biztosra. :)
"Miért nem lehet kimondani hogy az abortusz helytelen?"
Ki lehet mondani és ki lehet mondani az ellenkezőjét is. És lehet egyet nem érteni bármelyikkel.
"Hogy meg kellene találni azt az utat, módot, hogy a lehető legkevesebb legyen?"
Ebben eddig szerintem mindkét tábor egyetértett.
"Miért van az, hogy ha én kimondom, az abortusz egy emberi élet kioltása és nem jó dolog, nem akarom, hogy megtörténjen, akkor pontosan ugyanazok és ugyanolyan módon támadnak meg érte, mint amikor a halálbüntetésről mondtam el a véleményemet, hogy bizonyos esetekben elfogadhatónak tartanám?"
Azért, mert nekik meg más a véleményük és ők is elmondják az övéket. Nem kell egyébként itt senkinek sem meggyőzni senkit, a vita nem erről szól. A vita lényege szerintem egymás látókörének tágítása. Bárki írhat olyan érveket, amire valaki más azt gondolja, hogy "Basszus, erre nem is gondoltam. Igaza van". Ami viszont még fontosabb, hogy az elolvasott érvek ott dolgoznak tovább az emberben, ha egyetértett velük, ha nem. És lehet, hogy 2 hét múlva a buszon ülve, elmélázva áll össze valakinek az ellentábor véleménye és döbben rá, hogy mostmár ezzel ért jobban egyet. Ez már a magánvéleményem, hogy szerintem általánosságban a vitának ez a lényege. Hogy közösen keressük az igazságot és haladjunk felé, bármi is legyen az, bármilyen témában.
#158-as már most vannak olyan népek akik éheznek, most ök mit csináljanak mond meg? azt mondod mentsük meg a földet de attól hogy szemetet szedünk még nem lesz sem több élelem sem több víz
Van a földnek egy bizonyos eltartó képessége amit nem lehet meghaladni és nem tudod böviteni sem és sajnos az elmult két ezer évben nem csak olyan károkat okoztunk amik helyre hozhatóak
Nem tudom te hogy vagy vele de szerintem érzödik hogy azért nem minden olyan mint volt, nézd meg az idöjárást pl
De amugy kár most itt veszekedni mert nem ezzel váltjuk meg a világot.
Hiába ellenkeznek páran az abortusz még mindig legális, de csak a 12.-hétig (egészséges magzat esetén), erkölcsileg nem ez a leghelyesebb dolog igen, ezt senki sem mondta, DE mindenkinek joga van oka eldönteni hogyan áll a dologhoz és hogy akarja e vagy sem, nem lehet senkire se rákényszeriteni egy gyereket ha nem akarja (erőszakkal nem lehet életet menteni mert ha ráeröszakolják valakira az már igenis eröszak talán nem fizikailag de az)
Higgyétek el hogy a nők többsége nem poénból hozza meg a döntést és nagy bártorságra van szükség ahhoz hogy megtegyék, én speciál tisztelem öket. (Nem mondom hogy helyes amit, de meghoztak egy NEHÉZ döntést, mert igenis nehéz és végig csinálták és aki most le akarna szólni az higgye el azt is hogy az abortuszon átment emberek utána jobban védik az életet)
Minden embernek meg van a saját SZABAD akarata és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni sajnálom, mindenki csak a saját testéröl dönthet ennyit erröl
De abortusz ellenesek hagy kérdezzek valamit
Tegyük fel hogy van egy 15 éves lány aki egyik este elment otthonról, ám az éjszaka folyamán eröszak áldozatává válik, ami lelkileg nagyon megviseli szinte összeomlik, aztán egyszer csak kiderül hogy terhes
Ti mit tanácsolnátok neki? Szülje meg mert szerintetek az a helyes és az ő lelki gyötrelmével, azzal amin addig keresztül üent nem is foglalkoznátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!