Miért hiszi azt az egyszerű magyar pályakezdő, aki sose élt még külföldön hogy annyira rossz Magyarországon?
Pályafutásom során alkalmam volt rengeteg országba járni kelni, sehol sem volt egyszerű egy pályakezdő fiatalnak lakást találni, illetve azonnal "tejben vajban fürödni"! Mindig fel kell mászni a ranglétrán, hogy többet keres illetve többet kapj, egyszerűbb legyen lakást találni. A jó szakemberből mindenút hiány van, a jó munkásból is mindenút hiány van. Az emberek nem tudják mi az a nélkülözés, csak a mának élnek. Magyarországon hatalmas fejlődés ment végbe az elmúlt években, de főként most. 2010 előtt volt utoljára ekkora volumenű fejlődé, akkor is fenntarthatatlan keretek között! A forint erősödése, és várható további kismértékű erősödése miatt a tavaly nyár eleji gyengülés inflációt növelő hatása csak átmeneti lehet. Egyébként a bérek jóval nagyobb ütemben nőttek az áraknál. Az adó rendszer igazságos, mivel többet vesz el a gazdagoktól, mint a szegényebbektől. Az embereknek pont elég ideje volt megtapasztalni ennek a fordítottját. 2010 előtt az ország elvolt adósítva, bérbefagyasztások voltak, minden ment tönkre az országban. Ez főleg Gyurcsány illetve Medgyessy Hibája mert többet költöttek, mint amennyi jövedelmük volt, és ezt teljes mértékben külföldi eladósításból fedezzék. Az berek ekkor valóban megtanulhatták mi az a nélkülözés, mégsem okultak belőle. A jelenlegi helyzetről a molnár, a fia meg a szamár jutott eszembe, mivel volt egyszer egy öreg molnár, s annak egy kamasz fia.
Volt egy szamaruk; úgy gondolták, eladják a vásáron, és jó pénz kapnak érte. Attól féltek azonban, hogy mire a vásárba érnek vele, a csacsi elfárad, esetleg a lába is feltörik az úton, s akkor nem kel el olyan jó áron.
Ezért hát összekötötték a szamár lábát, rudat dugtak a lábai közé, vállukra vették, s úgy, a rúdon vitték a vásárba…
Ahogy mennek, szembe találkoznak az úton egy emberrel.
Az meglátja a csacsit a rúdon himbálódzva, s elkezd hahotázni.
- No, az egyszer szent igaz, hogy a három közt nem a csacsi a legnagyobb szamár! Ők viszik a szamarat, ahelyett, hogy a szamár vinné őket!
Halja ezt a molnár, gondolja van benne valami igazság. Leteszik a szamarat a földre, kioldják a lábát, nógatva talpra állítják, az öreg fölülteti rá a fiát, s úgy mennek tovább, elől a fiú a szamáron, nyomában gyalog a molnár.
Megint találkoznak egy emberrel.
- Hát ez meg miféle mamlasz? – mondja az ember. – Pöffeszkedik a szamáron, s hagyja az öreget kutyagolni! Szállj le öcsém, engedd szépen apádat a nyeregbe! Gondolták, ennek is igaza van; helyet cseréltek, s úgy mentek tovább, elöl az öreg a szamáron, mögötte gyalog a fiú.
Ismét találkoznak egy emberrel.
- Ó mi szívtelen vénség! – mondja az ember. – Pöffeszkedik a szamáron, s közben ez a szegény gyerek már alig vonszolja magát!- Ennek is igaza van – vakarta meg a fejét az öreg; intett a fiának, hogy üljön fel ő is, és most már így vonultak tovább, szamár háton mind a ketten, míg csak nem találkoztak valakivel.
Micsoda bolond népség! – mondta az ember. Ketten ülnek egy ilyen jámbor kis jószágon, jó, hogy még egy házat is nem rakna rá, tornyostul!
Elszégyellték magukat erre, a molnár is, a fia is; leszálltak, s most elől a csacsi ment, terhétől szabadulva nagy vidámsággal, ide-oda illegetve magát, s mögötte kullogott a molnár meg a fia.
Jön ekkor szemközt egy ember. Azt mondja:- Már csak bolond világot élünk! Elől táncol a szamár, utána liheg fiastul a molnár! Úgy látszik elérkezett a szamarak világa!
Hanem erre már méregbe jött a molnár.
- Úgy bizony – mondta, eddig szamarak világa volt, mert hol erre hallgattam, hol arra, s minden szíre-szóra adtam, kivéve a magam józan eszére! No de mától vége; mától fogva beszéljetek, amit akartok, én azt teszem, amit jónak látok!
"Én már kifejtettem egyszer neked (egyébként jó hosszan) hogy miért volt a legjobb megoldás a forintosítás."
Kicsit nagyképű a kijelentès, nem kifejtetted, hanem becopyztál egy kormánysajtóban leközölt, jajdefüggetlen ìrást. És ez haza is vágta a tényszerűséget csibém.
" Ezt a cikkben másképp tüntették fel"
Tekintettel arra, hogy az enpenzem.hu nem egy bérfirkász oldal, hanem egy pénzügyi szakportál, így nem azt fogják leírni, ami egyik, vagy masik oldalnak az érdekét szolgálja, hanem a tényeket.
Tudtam én, hogy innen fúj a szél....
" de legyen annyi elég hogy 2100 milliárd forintnyi hiteltől szabadította meg a forintosítás a devizahiteleseket."
Ó, hogyne. Ez megint ugyanaz a szitu, amit úgy négyszáz válasszal korábban már kiveséztünk. Tudod, a példa kvóta népszavazásról. A tény (érvénytelen lett) meg a szubjektív önmarketing, miszerint jaj de rohadt sikeres lett.
Ezzel pont a táblázat foglalkozik (nem a kvótával a gyengébbek kedvéért), amire azt mondtad, hogy az tény. Hát, parancsolj...
"Rengeteg dolog kimaradt a cikkből, vagy egy kicsit másképp lett közölve."
Aha...masképp, mint a nyaloncmédiában. Hát, igen, ez a különbség a tényszerű közlés és részrehajló marketing közt.
"a Nagyon sok mindent amit a Fidesz tett kihagytak (és itt nem a forintosításról van szó)."
Hanem miről? Arról a sok mindenről, amiről a nyaloncmédia áradozott?
"Azzal ért egyet, ezt más sem bizonyítja, mint hogy egyes dolgokat máshogy tálalt."
Tényt csak egyfélekèppen lehet tálalni. Amint máshogy tálalod, az már nem tény.
" És de ha figyelmesen elolvasod a cikket, azok bizony ellenzéki vélemények illetve érvek"
Baromi figyelmesen elolvastam. Pontosan leírja, hogy mikor mi történt és pontosan leírja, hogy kinek, mimor és miben volt felelőssége. Ezt hívják pártatlanságnak kiscsillag.
Ezzel kettő problèma van. Ad egy: a kormány öntömjénező álláspontja a csapból is folyik, sajnos a tények (meg a kilakoltatäsok) ezer ponton cáfolják meg őket.
Ad kettő: nyilván sokat lendítene a helyzeten, ha a kormány nem csak a kis házi sajtójával lenne hajlandó szóba állni, ahol az megy le, amire utasítást adnak.
"Kicsit nagyképű a kijelentès, nem kifejtetted, hanem becopyztál egy kormánysajtóban leközölt, jajdefüggetlen ìrást. És ez haza is vágta a tényszerűséget csibém."
Nem vágta haza a tényszerűséget, mindaddig ameddig nem tudod megcáfolni, ezeket az adatokat. Egyébként pedig a hvg.hu nem éppen egy kormánysajtó, mivel rengeteg kormányt mocskoló cikke van.
"Tekintettel arra, hogy az enpenzem.hu nem egy bérfirkász oldal, hanem egy pénzügyi szakportál, így nem azt fogják leírni, ami egyik, vagy masik oldalnak az érdekét szolgálja, hanem a tényeket."
Itt jelen esetben főként az ellenzéki oldalról vett tényeket írtak le, és rengeteg olyan dolgot ami a Fidesz érdeme kihagytak.
"Ó, hogyne. Ez megint ugyanaz a szitu, amit úgy négyszáz válasszal korábban már kiveséztünk. Tudod, a példa kvóta népszavazásról. A tény (érvénytelen lett) meg a szubjektív önmarketing, miszerint jaj de rohadt sikeres lett.
"Ezzel pont a táblázat foglalkozik (nem a kvótával a gyengébbek kedvéért), amire azt mondtad, hogy az tény. Hát, parancsolj..."
Csak az a gond hogy az általad megjelölt forrás vagy nem számol be arról ami a Fidesz érdeme, vagy pedig azt másképp tünteti fel. Ez a gond ezekkel az oldalakkal, hogy általában csak elferdített igazságokat tüntetnek fel, amelynek egy része valós tényeken alapul.
"Aha...masképp, mint a nyaloncmédiában. Hát, igen, ez a különbség a tényszerű közlés é
s részrehajló marketing közt."
Nem "nyalonc média!"
"Hanem miről? Arról a sok mindenről, amiről a nyaloncmédia áradozott?"
Másodszor is megismétlem, hogy nem "nyalonc média!"
"Tényt csak egyfélekèppen lehet tálalni. Amint máshogy tálalod, az már nem tény."
Itt a kulcsszó a "máshogy" tehát elferdíted.
"Baromi figyelmesen elolvastam. Pontosan leírja, hogy mikor mi történt és pontosan leírja, hogy kinek, mimor és miben volt felelőssége. Ezt hívják pártatlanságnak kiscsillag."
Én még mindig nem a táblázatra céloztam, hanem az egész cikkre.
"Ezzel kettő problèma van. Ad egy: a kormány öntömjénező álláspontja a csapból is folyik, sajnos a tények (meg a kilakoltatäsok) ezer ponton cáfolják meg őket."
Ezek tények csak jelentősen elferdítve, az az máshogy tálalva, és sok mindent elhallgatva, ami a másikoldal érdeme. Ez más oldalaknál is hasonlóan van.
"Ad kettő: nyilván sokat lendítene a helyzeten, ha a kormány nem csak a kis házi sajtójával lenne hajlandó szóba állni, ahol az megy le, amire utasítást adnak."
Szerintem akkor sem igaz hogy nem tudtak beletenni egyetlen egy kormánypárti véleményt sem. Ettől függetlenül be lehetett volna tenni a cikkbe azokat a dolgokat amik a Fidesz érdemei és kimaradtak, ezen kívül a dolgokat pártatlanul közölni, nem pedig másképp tálalni egyes tényeket.
"Amúgy érdekes, hogy az a cikk ami valamilyen szinten egyetért a kormány állításával, az neked mindjárt egyenlő a "nyalonc méidával".
Milyen érdekes, ha valahol nem istenítik a kormányt, te már azonnal kormány elleni támadasról ès ellenzékről visítasz.
"Ha én beszélnék így a különböző ellenzéki oldalakról (amiket amúgy te is bújsz)"...
Oh, a bukott gondolatolvasó tanfolyam után most indult egy látnoki?
Honnan veszed, hogy én mit bújok kiscsillag? 🙂
Pechedre egyetlen ellenzéki portáltól sem idéztem. Kizárólag gazdasági szaklapokból, mint azenpenzem ès portfolio.
Az áltad idézett pirtálok pedig kormányközeli jajdeobjektív oldalak. Igen cicám a vs is. Nem annak indult. De az lett belőle. Miután Matolcsynak is van benne érdekeltsége és egy idő utän indultak a beleszólasok abba, hogy miről lehet és miről nem lehet írni ès amiről lehet, arról hogyan és mit. Ilyen ez a popszakma.
És csak hogy ezen dgok ismeretében visszapasszoljam a labd\t, milyen aranyos, hogy neked csak akkpr objektív egy cikk, ha az rommá aj \rozza a kormányt. Ami t kritik\t fogalmaz meg, büdös ellenzékivé vik, amelyik ferdíti a tényeket. Ki is elfogult akkor kiscsillag?
Èn egy pártot sem ajnározok, sőt! Igen rendesen ekèzem mindet. Ugyanakkor bármelyimről, ha igahtalan dolgot állítanak, azért felemelem a szavam.
Így ezzel is peched van.
"Milyen érdekes, ha valahol nem istenítik a kormányt, te már azonnal kormány elleni támadasról ès ellenzékről visítasz."
Nem kértem hogy istenítsék a kormányt, de a tényeket ne máshogy közöljék, és ha annyira pártatlanok ne hagyjanak ki dolgokat amik a Fidesz érdeme.
"Oh, a bukott gondolatolvasó tanfolyam után most indult egy látnoki?
Honnan veszed, hogy én mit bújok kiscsillag? 🙂
Pechedre egyetlen ellenzéki portáltól sem idéztem. Kizárólag gazdasági szaklapokból, mint azenpenzem ès portfolio."
Ahogy láttam az eddigiek során mindig is csak az ellenzéki oldal csecsét szoptad, és mindig ott voltál hogyha a kormányt kellet kritizálni itt a gyakorin. Általában tipikus ellenzéki érvekkel álaz elő, amelyek bármely ellenzéki oldalon felelhetőek, és általában csekély valóságtartalommal rendelkeznek. Nem egy ember cáfolta meg őket.
Az áltad idézett pirtálok pedig kormányközeli jajdeobjektív oldalak. Igen cicám a vs is. Nem annak indult. De az lett belőle. Miután Matolcsynak is van benne érdekeltsége és egy idő utän indultak a beleszólasok abba, hogy miről lehet és miről nem lehet írni ès amiről lehet, arról hogyan és mit. Ilyen ez a popszakma.
A hvg.hu-ról beszéltem az előbb, és nem a vs-ről.
És csak hogy ezen dgok ismeretében visszapasszoljam a labd\t, milyen aranyos, hogy neked csak akkpr objektív egy cikk, ha az rommá aj \rozza a kormányt. Ami t kritik\t fogalmaz meg, büdös ellenzékivé vik, amelyik ferdíti a tényeket. Ki is elfogult akkor kiscsillag?
Nem a hvg.hu nem ilyen cikkek vannak.
"Èn egy pártot sem ajnározok, sőt! Igen rendesen ekèzem mindet. Ugyanakkor bármelyimről, ha igahtalan dolgot állítanak, azért felemelem a szavam."
Még is élen jársz minden ellenzéki hírben, amit előszeretettel tudok tényekkel megcáfolni.
"Én is kérdeznék kérdező. Miért lesznek hitelesek attól a portálok,hogy a kormányt támogatják?"
Vissza kérdezek. Miért lesznek attól hitelesek az oldalak, ha a kormányt támadják?
"Nem kértem hogy istenítsék a kormányt, de a tényeket ne máshogy közöljék, és ha annyira pártatlanok ne hagyjanak ki dolgokat amik a Fidesz érdeme."
När ott elb.a.szod kiscsillag, hogy te szentül hiszed, hogy amit a nyaloncmedia leközöl, az a tény. Van egy rossz hírem: nem.
Van még egy rossz hìrem: mivel nem ellenzéki, hanem független eès szakmai oldalról beszélünk, itt senkinek sem èrdeke ajnározni egyik oldalt sem. Nem is teszi.
Olyan furcsa....esküszöm, ezt mintha már elcsicseregtem volna....
"Ahogy láttam az eddigiek során mindig is csak az ellenzéki oldal csecsét szoptad, és mindig ott voltál hogyha a kormányt kellet kritizálni itt a gyakorin."
Aha, értem. Nos, sajnos van miért kritizálni. És ezek szerint ahogy korábban mar mondtam, most pedig itt a bizonyíték is rá, aki a kormányt kritiz\lja, az az ellenzék csecset szopja...aha...világos....az a baj, hogy teged annyira bekebelezett a sajät elfogultságod, hogy ki se látsz belőle.
" Általában tipikus ellenzéki érvekkel álaz elő, amelyek bármely ellenzéki oldalon felelhetőek, és általában csekély valóságtartalommal rendelkeznek. Nem egy ember cáfolta meg őket."
Bocs, ne keverjük a tagadást a cáfolattal csibém!
"A hvg.hu-ról beszéltem az előbb, és nem a vs-ről."
Azt én ertem, hogy te arról brszèlsz. Idézni viszont a vs-ről idéztél kiscsillag. Linket is onnan copyztál.
"Még is élen jársz minden ellenzéki hírben" tényleg?
, "amit előszeretettel tudok tényekkel megcáfolni."
Akkor miért nem teszed? Ennyi szájtépes után jól jönne már valami ténnyel előállnod a sok "akkor is" és "csakazértis" durci után.
A mantrázó tagadás nem cáfolat, a kormányzati önmarketing meg nem tény.
Puszi a hasadra.
"När ott elb.a.szod kiscsillag, hogy te szentül hiszed, hogy amit a nyaloncmedia leközöl, az a tény. Van egy rossz hírem: nem"
Én ilyet nem mondtam, az adataim nem a "nyalonc médiából" vannak.
"Van még egy rossz hìrem: mivel nem ellenzéki, hanem független eès szakmai oldalról beszélünk, itt senkinek sem èrdeke ajnározni egyik oldalt sem. Nem is teszi."
Nem pártatlan, mivel részrehajló. A részrehajló normális esetben nem pártatlan.
"Olyan furcsa....esküszöm, ezt mintha már elcsicseregtem volna...."
Ezt hajtogatod állandóan, de a tény tény marad, hogy a cikkbe kihagytak sok olyan dolgot, amiket a Fidesz tett és jelentős.
"Aha, értem. Nos, sajnos van miért kritizálni. És ezek szerint ahogy korábban mar mondtam, most pedig itt a bizonyíték is rá, aki a kormányt kritiz\lja, az az ellenzék csecset szopja...aha...világos....az a baj, hogy teged annyira bekebelezett a sajät elfogultságod, hogy ki se látsz belőle."
Mondja ezt egy elfogult ellenzéki, aki mindig jelen van amikor a Fideszt kell szidni! Hogyha én vagy valaki esetleg egyetért a kormány véleményével, akkor ugyanezt megkapja, hogy a "Fidesz csecsét szopja." Elég ciki hogy pont te hozod fel ezt ellenem!
"Bocs, ne keverjük a tagadást a cáfolattal csibém!"
Nem keverjük, hanem téged többször is megcáfoltalak, több kérdésnél is. Olyan ellenzéki érveket szoktál mondani amely a 444.hu szintű helyeken van, annyira nagy baromságok.
"Azt én ertem, hogy te arról brszèlsz. Idézni viszont a vs-ről idéztél kiscsillag. Linket is onnan copyztál."
De én nem arra céloztam amikor a vs-ről idéztem , hanem arra amikor a hvg.hu-ról!
"Akkor miért nem teszed? Ennyi szájtépes után jól jönne már valami ténnyel előállnod a sok "akkor is" és "csakazértis" durci után.
A mantrázó tagadás nem cáfolat, a kormányzati önmarketing meg nem tény."
Az a baj, hogy itt te vagy az aki állandóan ugyanazokat mantrázza, csak mindig másféleképp, és csodálkozol hogy ugyanazt a választ kapod!
Kérdező, a vak hitnél nincs veszélyesebb, láthatóan téged nem lehet meggyőzni semmilyen érvvel, nem is ez a célom nekem sem. Végigpörgettem a válaszokat nagyjából, úgyhogy van fogalmam nagyjából a dolgokról, amik ebben a kérdésben vannak. Képzeld kérdező, nem csak kormánypárti, illetve ellenzéki ember létezik, ugyanúgy ahogy nem csak bal vagy jobb oldal politikában sem. Hogy lásd: én magam eléggé elhatárolom minden párttól, próbálok a legtöbb forrásból tájékozódni mielőtt kialakítom a véleményem.
Nem tudok azonosulni sem a mostani ellenzék nyújtotta eszmékkel, sem pedig a kormánypártival. Vannak olyan döntések, amivel egyetértek alapvetően és jó döntésnek tartom a kormány részéről, tehát azt nem mondhatjuk, hogy a kormány semmit nem csinál, mert láthatóan aktív, azt már lehet bírálni, hogy jó vagy rossz.
Viszont vannak olyanok, amiket nem tudok megérteni, vagy egyenesen rossz döntésnek tartom őket.
A kormány propagandájával semmilyen szinten se tudok azonosulni, szerintem ennyi gyűlöletkeltés borzasztóan kártékony egy társadalomra.
Érdekelne pár dolog, hogy te hogyan is látod:
- szerintem felesleges ennyi stadion, főleg egy istenhátamögötti faluba egy, érdekelne mi a véleményed
- Mészáros Lőrinc személyéről mit gondolsz
- [link] az ilyen fajta dolgokról (ne haragudj ha nem elég pártatlan a forrás, googleben megtalálod az origo és hozzá kapcsolódó hivatalos oldalakon is a helyreigazításokat)
- az eszméletlen sok propaganda minden csatornán való túltolásáról
- illetve nem tudom jártál-e mostanában kórházban vagy egészségügyi intézményben, de az állapotuk az EU-tól kapott pénzekhez viszonyítva jócskán alulteljesít, erről mit gondolsz?
- az albérlet és az ingatlanárak az egekben, átlagfizetéshez is viszonyítva fenttarthatatlannak látszik egy emberre, ilyen szinten már az állam közbeavatkozása javasolt általában
Illetve, igen igazad van abban, hogy Magyarország fejlődik, az emberek csak azt kifogásolják, hogy nem az elvárt ütemben.
Válaszodat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!