Mit szólna az EU egy olyan javaslathoz, hogy minden magyar pályakezdő fiatal 250 000 Euro-s támogatást kapna?
Persze feltétel lenne, hogy az EU-ban kell dolgoznia X évig. Ez a kérdés azért lenne jogos, mivel mint az EU harmadik legszegényebb, viszont keményen dolgozó országa vagyunk, ezért mi is hátrányos helyzetből indulunk. És ha a migránsokat (indirekt módon ugyan), de megilleti ennyi (jelenleg még csak szóban forgó) támogatás, akkor minket meg pláne megillet. Ez lenne az EU-ban való maradásunk feltétele. Ez lenne a záloga, hogy mi is jóléti állam legyünk. Ennyi pénzből (kb. 78 millió forint) a fiatal pályakezdő magyar vehetne saját lakást, saját autót, beindíthatná a saját vállalkozását, vagy akár többen összeállva egy nagyon céget, akár magyar multikat is ki lehetne alakítani így részvényesekből. Ettől beindulna a gazdaság, és a jólét. És nem kellene külföldre menniük a fiataloknak dolgozni és élni, ráadásul lenne pénz is több gyereket vállalni, mert bizony sokan anyagi okok miatt sem vállalnak gyereket, vagy több gyereket. Ezzel meg is lenne oldva a képességfogyás, és nem is lenne szükség a közel-keleti migránsokra.
Ti támogatnátok ezt?
nagyon reális kérés lenne.
szerintem kiröhögnének és minden menne tovább
" az EU harmadik legszegényebb, viszont keményen dolgozó országa vagyunk, ezért mi is hátrányos helyzetből indulunk"
Valóban. Ezért is kaptuk a vissza nem térítendő támogatásokat a belépésünk óta folyamatosan. Ja, hogy nem a felzárkózásra használtuk?
aztán mire fel?
az eutól kuncsorogjunk pénzt? megint?
a saját kormányunk megszavazza hogy nem köteles nyugdíjat SEM fizetni csak elvárja a nyugdíj járulékunk
szerintem akkor röhögtek ekkorát amikor a viktort bírálták az meg előugrott hogy megvédi magyar ország becsületét igaz nem az országot bírálták akkor se de a diktátorok szeretik magukat az országgal 1 kalap alá venni
Mit szólnál, ha úgy tennénk fel a kérdést, hogy minden 18 évesnél idősebb állampolgártól szedjünk be évente plusz 5 ezer eurót különadóként, hogy abból adjunk 250 ezret azoknak, akik adott évben betöltik a 18-adik évüket?
Így is tetszene? Mert nekem nem.
"az EU harmadik legszegényebb, viszont keményen dolgozó országa vagyunk,"
Kérdezd meg az illetékeseket, hogy ez hogyan fordulhatott elő!
Keményen dolgozó azért nem mondanám... 10 millióból 4 dolgozik, amiben a naplopó közmunkások is benne vannak. (Tisztelet a kivételnek természetesen!)
Az EU nem szólna semmit, mert a fiskális politika a tagállamokra vonatkozik.
Az EU-nak nincs joga ilyen támogatást adni, szóval ezt csak a magyar állam tudni fizetni, ahhoz meg az EU-nak semmi köze, hogy egy tagállam kormánya mire költi a pénzt.
"És ha a migránsokat (indirekt módon ugyan), de megilleti ennyi (jelenleg még csak szóban forgó) támogatás, akkor minket meg pláne megillet"
A migránsokat nem illeti meg semmi. Minden tagállam külön dönt arról, hogy mennyi pénzt ad nekik. Amiről te beszélsz az a büntetés amit a be nem fogadott migránsok után kell fizetnünk az EU-nak.
"Ez lenne az EU-ban való maradásunk feltétele"
Nem hiszem, hogy annyira marasztalnának minket.
-3-szor annyi pénzt kapunk mint amennyit fizetünk
-állandóan megy velünk a cirkusz
-Orbán
Szerintem az egyetlen ok amiért nem raktak ki minket az EU-ból az az, hogy nem akarják, hogy egy második Fehéroroszorág szerű Putyinbarát diktatúra jöjjön létre a szomszédban.
Szerintem nem foglalkoznának vele.
Mellesleg nem támogatnám én sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!