Miért hiszi azt az egyszerű magyar pályakezdő, aki sose élt még külföldön hogy annyira rossz Magyarországon?
Pályafutásom során alkalmam volt rengeteg országba járni kelni, sehol sem volt egyszerű egy pályakezdő fiatalnak lakást találni, illetve azonnal "tejben vajban fürödni"! Mindig fel kell mászni a ranglétrán, hogy többet keres illetve többet kapj, egyszerűbb legyen lakást találni. A jó szakemberből mindenút hiány van, a jó munkásból is mindenút hiány van. Az emberek nem tudják mi az a nélkülözés, csak a mának élnek. Magyarországon hatalmas fejlődés ment végbe az elmúlt években, de főként most. 2010 előtt volt utoljára ekkora volumenű fejlődé, akkor is fenntarthatatlan keretek között! A forint erősödése, és várható további kismértékű erősödése miatt a tavaly nyár eleji gyengülés inflációt növelő hatása csak átmeneti lehet. Egyébként a bérek jóval nagyobb ütemben nőttek az áraknál. Az adó rendszer igazságos, mivel többet vesz el a gazdagoktól, mint a szegényebbektől. Az embereknek pont elég ideje volt megtapasztalni ennek a fordítottját. 2010 előtt az ország elvolt adósítva, bérbefagyasztások voltak, minden ment tönkre az országban. Ez főleg Gyurcsány illetve Medgyessy Hibája mert többet költöttek, mint amennyi jövedelmük volt, és ezt teljes mértékben külföldi eladósításból fedezzék. Az berek ekkor valóban megtanulhatták mi az a nélkülözés, mégsem okultak belőle. A jelenlegi helyzetről a molnár, a fia meg a szamár jutott eszembe, mivel volt egyszer egy öreg molnár, s annak egy kamasz fia.
Volt egy szamaruk; úgy gondolták, eladják a vásáron, és jó pénz kapnak érte. Attól féltek azonban, hogy mire a vásárba érnek vele, a csacsi elfárad, esetleg a lába is feltörik az úton, s akkor nem kel el olyan jó áron.
Ezért hát összekötötték a szamár lábát, rudat dugtak a lábai közé, vállukra vették, s úgy, a rúdon vitték a vásárba…
Ahogy mennek, szembe találkoznak az úton egy emberrel.
Az meglátja a csacsit a rúdon himbálódzva, s elkezd hahotázni.
- No, az egyszer szent igaz, hogy a három közt nem a csacsi a legnagyobb szamár! Ők viszik a szamarat, ahelyett, hogy a szamár vinné őket!
Halja ezt a molnár, gondolja van benne valami igazság. Leteszik a szamarat a földre, kioldják a lábát, nógatva talpra állítják, az öreg fölülteti rá a fiát, s úgy mennek tovább, elől a fiú a szamáron, nyomában gyalog a molnár.
Megint találkoznak egy emberrel.
- Hát ez meg miféle mamlasz? – mondja az ember. – Pöffeszkedik a szamáron, s hagyja az öreget kutyagolni! Szállj le öcsém, engedd szépen apádat a nyeregbe! Gondolták, ennek is igaza van; helyet cseréltek, s úgy mentek tovább, elöl az öreg a szamáron, mögötte gyalog a fiú.
Ismét találkoznak egy emberrel.
- Ó mi szívtelen vénség! – mondja az ember. – Pöffeszkedik a szamáron, s közben ez a szegény gyerek már alig vonszolja magát!- Ennek is igaza van – vakarta meg a fejét az öreg; intett a fiának, hogy üljön fel ő is, és most már így vonultak tovább, szamár háton mind a ketten, míg csak nem találkoztak valakivel.
Micsoda bolond népség! – mondta az ember. Ketten ülnek egy ilyen jámbor kis jószágon, jó, hogy még egy házat is nem rakna rá, tornyostul!
Elszégyellték magukat erre, a molnár is, a fia is; leszálltak, s most elől a csacsi ment, terhétől szabadulva nagy vidámsággal, ide-oda illegetve magát, s mögötte kullogott a molnár meg a fia.
Jön ekkor szemközt egy ember. Azt mondja:- Már csak bolond világot élünk! Elől táncol a szamár, utána liheg fiastul a molnár! Úgy látszik elérkezett a szamarak világa!
Hanem erre már méregbe jött a molnár.
- Úgy bizony – mondta, eddig szamarak világa volt, mert hol erre hallgattam, hol arra, s minden szíre-szóra adtam, kivéve a magam józan eszére! No de mától vége; mától fogva beszéljetek, amit akartok, én azt teszem, amit jónak látok!
Először is ttól még hogy egy cikk pártatlanul kezdődik még nem jelenti azt hogy teljes egészében pártatlan.
Pártatlan jelentése nem csak az, hogy nem egy adott párt finanszírozza, hanem hogy nem képvisel semmilyen érdeket. Tehát nem kormánypárti de nem is ellenzéki, vagy kormánypárti és ellenzéki egyezerre.
Másodszor nekem nem az nem tetszik itt, hogy az ellenzéki pártok véleményére alapoz vagy benne van (ahogy neked tetszik), hanem hogy nincs benne egyetlen egy kormánypárti érv sem.
"Először is ttól még hogy egy cikk pártatlanul kezdődik még nem jelenti azt hogy teljes egészében pártatlan."
Aha.....tehát a cikk vègere meggondja magát...értem...🙄😁
"Pártatlan jelentése nem csak az, hogy nem egy adott párt finanszírozza, hanem hogy nem képvisel semmilyen érdeket."
Köszi, hovy négy napi értetlenkedés után most te akarod elmagyarázni, hogy mit jelent a pärtatlanság....😀
"Tehát nem kormánypárti de nem is ellenzéki, vagy kormánypárti és ellenzéki egyezerre."
Aha...aha....
"Másodszor nekem nem az nem tetszik itt, hogy az ellenzéki pártok véleményére alapoz vagy benne van (ahogy neked tetszik)"
Ez nem tetszés kérdése.
," hanem hogy nincs benne egyetlen egy kormánypárti érv sem"
Ééés akkpr vissza a 306/os välaszra..
.ismètlès a tudás anyja...
Ne csüggedj, egyszer sikerülni fog!
Az a gáz hogy te még mindig nem fogtad fel mit jelent a pártatlan! (Nem az amit te gondolsz)
Attól hogy leírod 6x ugyanazt hogy olvassam el még nem lesz igaz ami benne van.
Attól még hogy a cikk kezdete pártatlan, még nem azt jelenti hogy az egész cikk is az!
"Az a gáz hogy te még mindig nem fogtad fel mit jelent a pártatlan! (Nem az amit te gondolsz)"
Èrtem, tehát akkor most jön a "játszuk a hülyèt" játèk. Olvasd vissza a korábbi válaszaimat, elég komikus ennek tükrében fogalmatlansággal vádolnod engem, totál fogalmatlanul.
A másik: mikor tervezel ledzokni a gondatolvasási kísérleteidről? Jelzem, cefet szarul megy.
Hovy mit jelent a lärtatlanság, leírtam, elmavyaráztam, példát is kaptál hozzá. Mai napig nem értetted meg, de betalálsz ezzel a vicces kísérlettel....bocs, adj egy percet, röhögnöm kell...
"Attól hogy leírod 6x ugyanazt hogy olvassam el még nem lesz igaz ami benne van."
Újabb vicces próbálkogás olyant, akinek minden érve kimerül a "csakazértis" nyomatékban és a módosítások nélküli nullhuszonnégyes mantrázásokban. 😄
"Attól még hogy a cikk kezdete pártatlan, még nem azt jelenti hogy az egész cikk is az!"
Világos...tehát elkegdte emberünk a cikket pártatlanul, majd a végére meggondolta magát, sőt, hirtelen ellenzékivé vált....
Uramisten....beszarok rajtad...😀😄😃
Még mindig 306....
"Èrtem, tehát akkor most jön a "játszuk a hülyèt" játèk. Olvasd vissza a korábbi válaszaimat, elég komikus ennek tükrében fogalmatlansággal vádolnod engem, totál fogalmatlanul."
Persze mert neked csakis igazad lehet, és amit te mondasz a szent és sérthetetlen! :DD
"A másik: mikor tervezel ledzokni a gondatolvasási kísérleteidről? Jelzem, cefet szarul megy.
Hovy mit jelent a lärtatlanság, leírtam, elmavyaráztam, példát is kaptál hozzá. Mai napig nem értetted meg, de betalálsz ezzel a vicces kísérlettel....bocs, adj egy percet, röhögnöm kell..."
De neked az is pártatlanság, ha tele van egy cikk ellenzéki érvekkel, és a kormányt támadja megkérdőjelezhető dolgokkal. De mivel van egy pártatlan rész benne ezért neked az az egész cikk! xD
"Attól hogy leírod 6x ugyanazt hogy olvassam el még nem lesz igaz ami benne van."
"Újabb vicces próbálkogás olyant, akinek minden érve kimerül a "csakazértis" nyomatékban és a módosítások nélküli nullhuszonnégyes mantrázásokban. 😄"
Ez nálad áll fenn és ezért "mantrázod" ugyanazt! :D
"Világos...tehát elkegdte emberünk a cikket pártatlanul, majd a végére meggondolta magát, sőt, hirtelen ellenzékivé vált...."
Nem ezt mondtam, de nem is csodálkozom a rossz felfogásodon!
"Uramisten....beszarok rajtad...😀😄😃
Még mindig 306...."
Szokásos mantra :D
"De neked az is pártatlanság, ha tele van egy cikk ellenzéki érvekkel, és a kormányt támadja megkérdőjelezhető dolgokkal. De mivel van egy pártatlan rész benne ezért neked az az egész cikk! xD"
#306 ne csüggedj, talán egyszer felfogod. Talán...
"Ez nálad áll fenn és ezért "mantrázod" ugyanazt! :D"
Kénytelen vahyok, mivel minden lényegeset leírtsm a 306-os välaszban. Csak fel kellene végre fognod.
"Nem ezt mondtam, de nem is csodálkozom a rossz felfogásodon!"
De csibém, amit mondtál az pontosan ez.
Szóval még mindig 306....
Szokásos mantrázás! :D
"De csibém, amit mondtál az pontosan ez."
Én azt mondtam, hogyha a cikk egy része pártatlan, attól még nem lesz teljesen az, főleg ha tele van ellenzéki érvekkel!
Mivel visszatérően játszod a hülyét, kénytelen vagyok ugyanarra hivatkozni.
"Én azt mondtam, hogyha a cikk egy része pártatlan, attól még nem lesz teljesen az, főleg ha tele van ellenzéki érvekkel!"
Tudom mit mondtál. Csak a jelek szerint neked nem esik le, hogy ha elkezd valaki írni egy cikket, ami szerinted csak az elején pártatlan, majd a vègére ez szerinted megváltozik, az kväzi annyit tesz, hogy emberünk menet közben álláspontot vált.
Imádom, amikor valaki azt sem erti, amit mond...
Fenti szitu azèrt is elég nonszensz, mert a cikk kronologikus sorrendben végigvette a történteket, ami nem több, mint tényközlés. A táblázatban ehhez hogzátett egy kis szakmai véleményt (pénzügyi szakmai oldal révén)
A tény meg ugyebár pártatlan. (Mert a fű akkor is zöld, ha te kéknek látod és ezt mással is el akarod hitetni. Vajon ellenzéki lesz az, aki ezzel szembeszáll...?🤔 tèged fog tämadni, aki szerint zöld?)
Ezután leközli (tehát leközki és nem véleményezi, kezitcsókolom) néhány ellenzéki politikus nyilatkozatát (annyi kritikával kiegészítve, hogy ez csak most kezdett számukra fontos lenni èrdekes módon)
Te pedig megrögzötten azon rugózol, hogy az3rt nem lártatlan, mert nem nyatkozott egy fideszes sem és nem mondta el, amit amúgy a pofánkba tolnak a tvben is naponta....
Namärmost: te, a hatalmas rendszereddel ebből arra követkehtegtél, hogy ettől már jaj de ellenzéki lett az írás.
Pontosan miért is? Èrte bírálat a kormányt? Nem, csak a jegybankot és a bankokat. Kommentálta ezt a cikk? Nem, csak leközölte.
Ha én leközlök egy fideszes nyilatkozatot, kormánypártivá válok?
Önerőből te sem lehetsz ilyen hülye...
Huh...
Beletelt egy kis időbe, de végigolvastam.
Basszus már 300 felett jártok...
#Kérdező:
Alapjáraton vagy definíciós zavarban!
A "pártatlan"-t te össze akarod mosni a "nem részre hajló"-val.
Ez két különböző fogalom. Az egyik a adatokra ÉS értékelésükre, míg a másik a vélemény-re vonatkozik. A kettő létezhet együtt, egymás nélkül, és kizárva is.
A 4 eset:
1. Pártatlan/Nem részre hajló
Ez lenne az objektivitás. Ebben igazad van, ilyen M.o.-n szinte alig van. Létezik, csak nem politikában. Bár elvétve talán találni.
Ezért a gyakorlatban:
-Adatokbanben jó/rossz = x<1,25 ; x>0,75
-Véleményben jó/rossz = x>0,75 ; x<1,25
2. Nem pártatlan/Nem részrehajló
-Adatokban a jó/rossz = x>1,25 ; x<0,75
-Véleményben jó/rossz = x>0,75 ; x<1,25
3. Nem pártatlan/Részrehajló
-Adatokban a jó/rossz = x>1,25 ; x<0,75
-Véleményben jó/rossz = x<0,75 ; x>1,25
4. Pártatlan/Részrehajló
-Adatokbanben jó/rossz = x<1,25 ; x>0,75
-Véleményben jó/rossz = x<0,75 ; x>1,25
.
.
A cikk a 4. kategóriába tartozik.
Az, hogy a cikkíró "hogyan" közli és "miért" közli úgy ahogy, az nem változtat az adatokon, amennyiben azok hiteles forrásból vannak.
A hiteles adatok világszinten technikailag elfogadott módszerek/számítások pártatlan, tudományos (legyen az akár politológiai, szociológiai, közgazdaságtani, stb.) értékelése nem változik, nem lesz hiteltelenebb attól, hogy körülötte akár minden második szó részrehajló.
K. N.
"Pártatlan/Nem részre hajló
Ez lenne az objektivitás. Ebben igazad van, ilyen M.o.-n szinte alig van. Létezik, csak nem politikában. Bár elvétve talán találni."
Pont erre szerettem volna kilyukadni, de hiába mondtam példákat nem fogta fel. A cikkben levő adatok amelyek például a táblázatban is vannak azok hitelesek. A cikkben vannak dolgok amik nem teljesen tükrözik a valóságot, illetve rengeteg dolog ki is maradt belőle. Ha ez a cikk valóban teljes egészében pártatlan lenne, akkor nem lenne benne részrehajlás, de tudom ezt hiába magyarázom nem fogja senki sem felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!