Mi a véleményetek a női kvótáról? Bevezetnétek Magyarországon?
81.
Jó, de magadról mondtad, hogy te olyan meggyőző vagy mint ide Verpelét, nem azt, hogy milyen okos más hozzászóló.
Más lehet, hogy okos.
"ilyesmit két esetben írok: ha már elég hosszan végig vezettem amit gondolok"
Milyen lehet, ha nem vezetted végig?
Tök jó válasz, nem is állítom az ellenkezőjét ennek, csak bagatellizálás, degradálás. Ami méltatlan valamiféle modern világban, hasonló kérdésekben. Mintha a probléma nem is létezne, bár ezt nem is tagadod.
illetve a Numerus Clausus párhuzam is.
"Ami méltatlan valamiféle modern világban"
Persze, és hogy mi a modern világ, lipótvárosi feminista nyavalygók határozzák meg.
"Mintha a probléma nem is létezne, bár ezt nem is tagadod."
Létezik, csak a kvóta nem megoldás.
"illetve a Numerus Clausus párhuzam is."
A Numerus Clausus is egy kvóta volt - és nem volt megoldás.
"A Numerus Clausus is egy kvóta volt - és nem volt megoldás."
Már számtanilag is eltér a fogalom. A nevében benne van, hogy korlátoz a NC, egy kvóta lényege pedig minimum keret meghatározás. De teljesen lényegtelen.
A diszkrimináció és a támogatás között fényévnyi különbség van.
Igen, a kvóta nem megoldás, csak egy valszeg fals kísérlet. Se, ugye mert nem lesz vélhetően bevezetve ilyesmi. Nem is ez a lényeg, hanem leírom ahányszor kell: a probléma deklarálása. Definiálása. Ami hiányzik. Ha nincs problémaként fenntartva, képtelenség problémaként kezelni. Semmi borzasztó nincs ebben különben.
A modern világban nem feminista nyavalygókat lát konzekvens polgár. Mert tudja, hogy túl vagyunk a feudális társadalmakon. Tehát egyetlen borzasztóság amit a modern világnak se sikerül elfogadnia, hogy a női egyenjogúságért legitim küzdeni. Ennek pedig minden következő szálját leírtam, ahogy én látom, és hogy miért.
Mert most már a probléma létezik eddig rendben vagyunk. A kvóta nem megoldás, nem, rendben vagyunk. Feminista nyavalygók, tehát teljesen elvesztem a fonalat. :)
A következő a tévedés: ebben a témakörben nem a kvótán van a hangsúly. Azért mert a kérdés így van fent feltéve. Nem ez a lényeg. És nem ennyiben merül ki a dolog.
A kvóta határozhat meg maximumot is, pl. vadászatnál, halászatnál, egyébként meg az NC nem egy hibás párhuzam (egyébként simán mondhatjuk azt is, hogy a nem zsidó hallgatók minimális arányát határozta meg), de ugyanakkor demagóg, mert az azt követő események asszociációjára épít.
De szerintem is maradjunk annyiban, hogy a kvóta nem megoldás, de azért lenne mit megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!