Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a női...

Mi a véleményetek a női kvótáról? Bevezetnétek Magyarországon?

Figyelt kérdés
2017. dec. 29. 12:49
 81/91 anonim ***** válasza:
0%
79: egyébként konkrétan a vitát érdemes végig olvasnod nem a hozzászólásaimat konkrétan.
2017. dec. 29. 20:49
 82/91 anonim ***** válasza:
19%

81.

Jó, de magadról mondtad, hogy te olyan meggyőző vagy mint ide Verpelét, nem azt, hogy milyen okos más hozzászóló.

Más lehet, hogy okos.

2017. dec. 29. 20:53
 83/91 anonim ***** válasza:
19%

"ilyesmit két esetben írok: ha már elég hosszan végig vezettem amit gondolok"

Milyen lehet, ha nem vezetted végig?

2017. dec. 29. 20:55
 84/91 anonim ***** válasza:
0%
Annyira nem vagyok meggyőző, de asszem az 59 válasz, bagatellizáláshoz képest talán egy leheletnyit.
2017. dec. 29. 20:57
 85/91 anonim ***** válasza:
58%
59-es*
2017. dec. 29. 20:59
 86/91 anonim ***** válasza:
100%
Az egy tök jó válasz, mit akarsz?
2017. dec. 29. 21:03
 87/91 anonim ***** válasza:
58%

Tök jó válasz, nem is állítom az ellenkezőjét ennek, csak bagatellizálás, degradálás. Ami méltatlan valamiféle modern világban, hasonló kérdésekben. Mintha a probléma nem is létezne, bár ezt nem is tagadod.

illetve a Numerus Clausus párhuzam is.

2017. dec. 29. 21:06
 88/91 anonim ***** válasza:
19%

"Ami méltatlan valamiféle modern világban"

Persze, és hogy mi a modern világ, lipótvárosi feminista nyavalygók határozzák meg.

"Mintha a probléma nem is létezne, bár ezt nem is tagadod."

Létezik, csak a kvóta nem megoldás.

"illetve a Numerus Clausus párhuzam is."

A Numerus Clausus is egy kvóta volt - és nem volt megoldás.

2017. dec. 29. 21:44
 89/91 anonim ***** válasza:
77%

"A Numerus Clausus is egy kvóta volt - és nem volt megoldás."

Már számtanilag is eltér a fogalom. A nevében benne van, hogy korlátoz a NC, egy kvóta lényege pedig minimum keret meghatározás. De teljesen lényegtelen.

A diszkrimináció és a támogatás között fényévnyi különbség van.

Igen, a kvóta nem megoldás, csak egy valszeg fals kísérlet. Se, ugye mert nem lesz vélhetően bevezetve ilyesmi. Nem is ez a lényeg, hanem leírom ahányszor kell: a probléma deklarálása. Definiálása. Ami hiányzik. Ha nincs problémaként fenntartva, képtelenség problémaként kezelni. Semmi borzasztó nincs ebben különben.

A modern világban nem feminista nyavalygókat lát konzekvens polgár. Mert tudja, hogy túl vagyunk a feudális társadalmakon. Tehát egyetlen borzasztóság amit a modern világnak se sikerül elfogadnia, hogy a női egyenjogúságért legitim küzdeni. Ennek pedig minden következő szálját leírtam, ahogy én látom, és hogy miért.

Mert most már a probléma létezik eddig rendben vagyunk. A kvóta nem megoldás, nem, rendben vagyunk. Feminista nyavalygók, tehát teljesen elvesztem a fonalat. :)

A következő a tévedés: ebben a témakörben nem a kvótán van a hangsúly. Azért mert a kérdés így van fent feltéve. Nem ez a lényeg. És nem ennyiben merül ki a dolog.

2017. dec. 29. 22:05
 90/91 anonim ***** válasza:
100%

A kvóta határozhat meg maximumot is, pl. vadászatnál, halászatnál, egyébként meg az NC nem egy hibás párhuzam (egyébként simán mondhatjuk azt is, hogy a nem zsidó hallgatók minimális arányát határozta meg), de ugyanakkor demagóg, mert az azt követő események asszociációjára épít.

De szerintem is maradjunk annyiban, hogy a kvóta nem megoldás, de azért lenne mit megoldani.

2017. dec. 29. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!