Téged miben károsított meg az Orbán kormány?
Egy országot tettek tönkre, e mögé a duma mögé bújva, hogy a dohányboltokban nem szolgálunk ki fiatalkorút. Persze országunk ezt is elhitte csont nélkül a fidesznek.
Mi kaptunk egy beetető dumát ők milliárdokat :)
Plusz megmutatták, milyen erősek. Egy pillanat alatt letudnak rombolni életeket, álmokat.
Miért előtte kiszolgáltak cigivel vagy piával? Még 30 éves koromban is sok helyen elkérték a személyim.
09:23-as válaszoló, nem a leszokást segíti elő - adott esetben azt is, ha sokkal körülményesebb hozzájutni, mint abban az említett példában is a túraúttal -, hanem a rászokás elkerülését. Miért szokik rá valaki a cigire? Kizárólag, és csakis menőzésből, a társaságba való integrálódás miatt. Semmilyen más okból nem. A cigi keserű, büdös, mindenkit köhögésre késztet először, qrvadrága, ugyanakkor semmilyen járulékos haszna nincs (éhségre, szomjúságra nem jó, az alkohol esetén lehet még mondani, hogy szomjoltó - de a cigi mit tesz?), azonkívül semmilyen formában nincs pozitív hatása - mint mondjuk a mértéktartó alkoholfogyasztásnak - nem bódít, nem okoz eufóriát, mint a drog vagy a lerészegedés, semmi de semmi indok nem szól mellette, hogy valaki rászokjon, hiszen pont ugyanazt éri el, mintha becsavargatná az ezreseit, és elégetné.
Önszántából senki nem cigizne. Mindig a közösség felé való megfelelés, és a "felnőtt vagyok"-kép sugározása indítja el.
Vagyis ha valaki azt látja, hogy aki cigizik, az nem ülhet bárban, nem mehet diszkóba, nem állhat buszmegállóban, ki kell mennie az iskolából, a középületekből, keresnie kell a helyeket, ahol veheti, és dobozonként egy ezrest rákölt, máris nem lesz olyan vonzó rászoknia, mert éppen azt éri el, ami ellen a cigit magához venné - kizárja magát a közösségi életből.
Érted? A leszokásban nem segít. Akik függők, ezután is meg fogják venni, mindegy, mennyit kell biciklizniük, vagy mekkorára emelik a jövedéki adóját - bár ez sem teljesen igaz, mert van ellenpélda.
De a rászokástól elterel, nem mindenkit, de nem elhanyagolható tényező - meggyőződésem.
"plusz a nemzeti trafikok reklámozását is tiltani kellett volna."
- Táblák hirdetik, hogy merre találhatóak. Ugyanakkor - és éppen emiatt voltak a trafikok kirablásai (bár meggyőződésem, hogy vegyesboltokat is rabolnak ki ennyiszer, csak az nem politikai hír - előírás, hogy az ablaküvegben nem lehet termékmegjelenítés, reklám, semmilyen vevőcsábító reklám nem utalhat a bent forgalmazott árukra. Ezt oldották meg úgy - nem előírásként, hanem egyszerűségből -, hogy lefóliázták az üvegeket.
Mivel erős az empátiával vagyok megáldva, mindennel, amivel az összes többi embertárasamat, ugyanis átérzem az ő növekvő nélkülözésüket.
- Van a gazdagoknak forintban sokkal nagyobb rezsitámogatás, mint a szegényeknek, ellenben megszűnt a szegényeknek járó lakhatási támogatás.
Ezer ehhez hasonló égbekiáltó igazságtalanságot tudnék még mondani, de nem teszem, mert inkább megyek tüntetni, és reménykedek benne, hogy nem kapok agyrázkódást és paprikasprayt, ahogy egy ismerősöm a rendőröktől, és talán nem is jönnek házkutatni, vagy ha elvisznek engem, legalább a barátnőmet engedik felöltözni, aki épp akkor lépett ki a zuhany alól.
Tudod, anyagilag is rettenetesen megkárosítottak, de érzelmileg is, és jogilag is.
Korábban sokkal erősebb átláthatóság volt, most egyre kevesebb van. A CEU-t és egy rakás civil szervezetet az átláthatóságra meg egy rakás más nevetséges kifogásra hivatkozva próbálják ellehetetleníteni. Szerintem is fontos az átláthatóság, de nem csak egyes szervezeteknél, hanem mindegyiknél egyformán. Felesleges az összes kiadványon feltüntetni a támogatókat, de a honlapon mindenképpen legyen feltüntetve, hogy ki mennyivel támogatta az adott szervezetet. Meglepődnénk a CÖF-nél, egyből tudnánk, merről fúj a szél!
Forog a gyomrom a már hivalkodóan cinikus igazságtalanságtól, és hogy sok agymosott ember még tapsol is hozzá, mert annyira le vannak már butítva, hogy nem is érdekli őket, hogy mit mondanak, csak hogy ki mondja, és ha Orbán mondja, akkor jó, ha más, akkor rossz. Mert felesleges a gondolkozás, és sznob dolog a tanulás, így az oktatás kicsinálása direkt jó. A bunkón viselkedő miniszterelnök meg rokonlélek, aki a nép nyelvén beszél-beszól. Ja hogy folyton kifarol a kínos kérdések elöl, az lényegtelen.
Szóval hiába van jogom tájékozódni, ha egyre kevesebb a lehetőségem. Hiába van jogom a szabad véleménynyilvánításhoz, ha korlátozott a tájékozódási lehetőség, tér.
Harmadszor kérdeznek meg a bevándorlással kapcsolatosan, de egyszer sem, hogy akarom-e, hogy legyen nemzeti konzultáció, hogy százmilliárdokat pazaroljanak el a közpénzből valójában pártpropagandára stb.
Pro kontra :)
"Önszántából senki nem cigizne."
- Senkit nem kényszerítenek rá. Még amikor a boltban árulták, akkor sem.
"nem a leszokást segíti elő - adott esetben azt is, ha sokkal körülményesebb hozzájutni"
Már dehogynem. Ha valaki csak menőzni akar, akkor ugyanúgy bemegy a bolt melletti Nemmzeti Trafikmutyiba, és megveszi magának a cigit, mint ahogy bemegy az akármilyen márkaboltba, ahol a menő cuccokat bámulja. Aki le akar szokni, annak az a nagy segítség, ha a kísértés tárgya minél messzebb van a napi rutin útvonaltól, így messze a boltól, iskolától, óvodától, tömegközlekedési megállóktól, csomópontoktól, egészségügyi intézményektől, nincs reklámozva, hogy hol van- értem ez alatt a táblákat, hogy trafik címe: ***. Tudni kell azt is, hogy a szenvedélybetegeknél gyakori a halmozódás, szóval nem szerencsés, ha kocsma, kaszinó és egyéb szerencsejáték bolt mellett vannak. Ha ezeket figyelembe vették volna, sokkal több embert segítettek volna az elhatározásukban, és sokaknak az lenne az utolsó csepp a rossz szokás feladására, hogy túlzottan is körülményes hozzájutni. Azonban itt ellentmondás van: a haveroknak jövedelmező boltot akarnak, nem veszteségeset, márpedig tagadhatatlan, hogy fidesz-közeli kezekbe került a trafikok nemzeti (mutyi) trafikok többsége.
"Táblák hirdetik, hogy merre találhatóak. Ugyanakkor - és éppen emiatt voltak a trafikok kirablásai"
Nem kellene, ha nincsenek táblák, hogy merre van, még kevesebbet gondolnának rá.
"előírás, hogy az ablaküvegben nem lehet termékmegjelenítés, reklám, semmilyen vevőcsábító reklám nem utalhat a bent forgalmazott árukra."
Szart sem ér. Ha az ember retinájába beleég, hogy ott van a cigim forrása, ahol a nemzeti dohánybolt felirat van, akkor már lényegtelen. Ez olyan, mint kb. mindegy, hogy azt mondod, hogy cigány vagy köhintve köhintve és nevetgélve, hogy etnikumi, azzal a lendülettel ugyanaz jut az eszedbe. Feltételes reflexhez is hasonlíthatnám.
Te vagy baromi naiv vagy, vagy hivatásos. Neked ebből van a napi betevőd, úgy látom. Hogy ez pénzben, vagy fidesz-vallásban (hisz nem csak kenyéren él az ember) az engem nem érdekel.
Az is milyen jó akik naponta leugrottak a boltba egy cigiért most kocsiba ülnek és úgy mennek a NEMZETIBE ezzel kipufogó füstöt juttatva a környezetbe. (ja és több millió emberről beszélek)
Meg reggel egy órával előbb indulj melóba mert a NEMZETINÉL sorba kell állni. Az meg nem kevés idő, amire előtted mindenki megveszi. A kaparós sorsjegyet (mert már az is van) Megissza a kávéját,stb
"Senkit nem kényszerítenek rá. Még amikor a boltban árulták, akkor sem."
- Kifejtettem részletesen, hogy mire gondoltam. Ha nem értetted meg, olvasd el többször, nem dedózok mostmár.
"Aki le akar szokni, annak az a nagy segítség, ha a kísértés tárgya minél messzebb van a napi rutin útvonaltól, így messze a boltól, iskolától, óvodától, tömegközlekedési megállóktól, csomópontoktól, egészségügyi intézményektől, nincs reklámozva, hogy hol van- értem ez alatt a táblákat, hogy trafik címe: ***."
- És ez így is van. Dohányreklámok nincsenek a tévében, sem szponzorokként, tilos a dohányzás az iskolák, óvodák, buszmegállók, éttermek, szórakozóhelyek, kocsmák, hivatali épületek területén és azoknak meghatározott közelében. Aki ennyire kizárná magát vele a közösségi életből, kisebb eséllyel szokik rá. Egy órát ki lehet bírni egy nem-dohányzó étteremben. De munkahelyen, a buszmegállóban, itt is, ott is? Akkor inkább mellőzöm.
Azt pedig, hogy kellett a haveroknak, hagyjuk ki. Többezres(!) nagyságrendől beszélünk a dohánytrafikok esetén. Nyilván, lehet göngyölgetni szálakat, több tucattal, vagy százzal is, aki viszont ez alá vonja az egészet, annak - a számok függvényében - nincs realitása. És csak fújja a másfelől épp maga által is panaszolt propagandát. Ugyanannak a drótnak a két vége.
"Szart sem ér. Ha az ember retinájába beleég, hogy ott van a cigim forrása, ahol a nemzeti dohánybolt felirat van, akkor már lényegtelen."
- Nem a leszokásnak szól elsődlegesen. Írtam.
"Te vagy baromi naiv vagy, vagy hivatásos. Neked ebből van a napi betevőd, úgy látom. Hogy ez pénzben, vagy fidesz-vallásban (hisz nem csak kenyéren él az ember) az engem nem érdekel."
- Kezd unalmassá válni a mostmár szinte rendszerkeretbe foglalt ilyen elhiteltelítésem, és a folyamatos, ismétlés útján elültetett dehonesztálása a hitelemnek. Ez az igazán feltűnő.
Talán csak nem szemetszúrtam valakinek, és most el kell hitelteleníteni engem ilyen olcsóságokkal?:)
----------
"Az is milyen jó akik naponta leugrottak a boltba egy cigiért most kocsiba ülnek és úgy mennek a NEMZETIBE ezzel kipufogó füstöt juttatva a környezetbe. (ja és több millió emberről beszélek)"
- És mi alapján beszélsz többmillió emberről? Olyan könnyen dobálnak akárkik egzakt számokat, mintha nem éreznék a szavaik súlyát. Igazából nem mintha.
Egyébként: ha a velejéró kellemtlenségek miatt sokaknál ki sem alakul a függőség, azzal már nyertünk.
"Leshetne orbi, ha egyik napról a másikra mindenki leszokna a dohányzásról. Napi miliárdok esnének ki az államkasszából.
"
Na meg az a sok fideszes képviselő,aki 5-6 trafikot kapott,és kb ez a jövedelmük legnagyobb bevétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!