Alapjövedelem-ellenzők! Miért nem akartok 50-100 000 Ft-tal több havi bevételt?
Nem fér a fejembe, miért ellenzik egyesek, hogy 50 000 vagy 100 000 Ft-ot kapjanak az eddigi bevételeiken felül. Ha pl. egy 4 fős családról beszélünk, akkor havonta 200- 400 E Ft bevételről van szó. Miért nem akarják megkapni ezt azok, akik a neten alapjövedelem-ellenes hozzászólásokat írnak?
Ennyire hülyék volnának, hogy nem értik, hogy a korábbi redisztribúciós rendszert megváltoztatva pénzt akarnak nekik adni és ők kézzel-lábbal tiltakoznak ellene?
"havi +50 ezer a gyakorlatban annyit jelentene, hogy nem késelnének meg vagy rabolnának ki nyugdíjasokat párezer forintért."
Igaz, erre sokan eleve nem gondolnak, hogy a jelenlegi visszaélhető szociális juttatások és segélyek kiváltásán felül milyen járulékos "nyereségekkel", vagyis veszteségek visszaszorításával is járna együtt esetleg. Sok apró dolog a közbiztonságon túl bizonyos tételekkel az egészségügy, adminisztrációs rendszer, bürokrácia mind könnyebbülne és ezzel együtt a költségvetés. Egész önkormányzati egységek húznák le a rolót.
Valóban érdekes lenne ha valaki tényleg nekiveselkedne és egy tisztességes számszerűsített összehasonlítást gyártana a jelenlegi segélyező és a helyette bevezethető alapjövedelem rendszerről.
Kár, hogy nem lehet lezárni.
Köszi.
Van még egy konklúzióm.
"Alapjövedelem-ellenzők! Miért nem akartok 50-100 000 Ft-tal több havi bevételt?"
Válaszként született bennem egy új közmondás: mert inkább nekem se legyen tehenem, csak a szomszédnak nehogy legyen.:D
Én gyakran elgondolkodom ezen kérdező,hogy miféle nemzeti összetartozásról papolnak itt azok az emberek,akik ellenzik az alapjövedelmet,akik tényleg ezt a "nekem sem kell tehén inkább,azért,hogy a szomszédnak se lehessen".
Milyen nemzeti összetartás ez?
Ez nagy kamu az egész.
Mindenki azon mesterkedik,hogy nehogy már másnak ugyanannyi legyen,mint neki.
Szörnyű,ostoba,primitív egy népség.
93: Szerencsére messze nem mindenki, hanem az ellenző 50%-nak egy része.
Furcsa kimondani, de kellő büntetés lesz számukra, ha lesz majd alapjövedelem.:)
draga kerdezo, sik hulye vagy a gazdasagi kerdesekhez. A GDP-t NEM LEHET ELOSZTANI, mert az egy gazdasagi meroszam, egy virtualis mennyiseg.
Az allami beveteleket lehet elosztani, az meg konkretan 17 ezer milliard forint korul van, te pedig ebbol akarnal minimum 6000 milliardot szetszorni a szelbe.
Nincs ra fedezet, pont.
Amugy a magyar GDP kb. 36 ezer milliard forint, tehat az is baromsag hogy a GDP masfel szazaleka lenne a havi 50 rugo. Jobb az 16%-nak, ami oriasi arany.
Kezdjük előlről?
Teljesen mindegy hogy én mit értek a gazdasági kérdésekhez, mert szakértői véleményeket jelöltem meg forrásként a topicban tucatnyi alkalommal, innentől vagy tessék megvonni a fizetésüket, hogy nem értenek hozzá, vagy elfogadni és alkalmazni a szakvéleményt, amit megfizettél nekik.
De hogy fizeted is őket, de el se fogadod a javaslatukat, az a pazarlás netovábbja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!