Alapjövedelem-ellenzők! Miért nem akartok 50-100 000 Ft-tal több havi bevételt?
Nem fér a fejembe, miért ellenzik egyesek, hogy 50 000 vagy 100 000 Ft-ot kapjanak az eddigi bevételeiken felül. Ha pl. egy 4 fős családról beszélünk, akkor havonta 200- 400 E Ft bevételről van szó. Miért nem akarják megkapni ezt azok, akik a neten alapjövedelem-ellenes hozzászólásokat írnak?
Ennyire hülyék volnának, hogy nem értik, hogy a korábbi redisztribúciós rendszert megváltoztatva pénzt akarnak nekik adni és ők kézzel-lábbal tiltakoznak ellene?
"németországban például jár a 700 euró munkanélkülisegély német állampolgárnak vagy a 450 euró a menekülteknek, és mégis olcsóbb nagyjából minden, mint a kávé, csoki, sör. a pékárú jut csak eszembe ami drágább, meg a gépjárműbiztosítás."
Ez igy egy ordas nagy hazugsag/baromsag.
"Az állami költségvetésnek töredékösszegéről beszélünk. "
Na, szamoljunk.
50.000 x 10.000.000 x 12, mert ezek igy egyszeru szamok, ugye ennyibe kerulne havi 50e forint mindenkinek egy ev alatt.
Ez kerlek szepen 6000 000 000 000 Ft, azaz hatezer milliard.
Namost a magyar koltsegvetes teljes osszege egy evben olyan 17 ezer milliard, pluszminusz. Tehat te a teljes magyar koltsegvetes durvan 35%-at akarnak szetosztogatni.
Namost ebbol is latszik hogy ez teljesen irrealis elkepzeles, megvalosithatatlan, nincs ra penz. Pont.
Ezert ellenezzuk, mert baromsag.
elolvastad, hogy honnan akarják finanszírozni?
csak pár példa:
-egy korrupció-ellenes intézkedési csomag bevezetése
-egy államháztartási pazarlás-ellenes fordulat megvalósítása
Számomra már itt megbuki. Olyan összegekről beszélnek, amiket az elmúlt 25 évben senki nem bírt behajtani. Ja, így könnyű.
Na.. most komolyan? :D
A youtube-t már meg se néztem.
"Na, szamoljunk......
Namost ebbol is latszik hogy ez teljesen irrealis elkepzeles, megvalosithatatlan, nincs ra penz. Pont. "
Az mindig elfelejtődik, hogy ez nem valami csiribú csiribá újdonság lenne a levegőből, hanem leváltaná a most is költségvetési tételként mozgó ezeregy féle segélykét meg támogatást. Van belőlük kismillió. Valószínűbb, hogy mire kicserélnénk őket az alapjövedelemre még kevesebbe lenne a költségvetésnek! Jó lenne erről egy valódi kalkuláció, én is kíváncsi lennék rá.
Én már lassan több mint nyolc éve munkanélküli vagyok.
Úgyhogy örülnék neki ha nem az alalpjövedelem ellenzői vennék el tőlem a léthez való jogot.
""Pont, hogy kapitalista találmány az alapjövedelem,mert ugye ha egy gazdaság kapitalista ott nem lehet mindenkinek állandó munkája, munkahelye. Ugyanis a munkaerőpiac körforgással működik és benne az emberek folyamatosan cserélődnek, plussz a folyamatos robotika is egyre kevesebb embert igényel majd. Ugye akinek éppen nincsen munkája neki is élnie kell valamiből. Jó ha tudjátok, hogy aki olyan 1978 vagy az után született annak nem lesz pár év munkaviszonyán kívül több. Nem lesz már 40 év ledolgozott munkában eltöltött év, mert a cégek akár multi, akár kisvállalkozás csak azért nem fog munkaerőt felvenni, hogy legyen valakinek munkája, hanem csak olyan embert akire éppen szüksége van. Ezek a cégek már nem olyanok mint a múlt rendszerben veszteséget is elbíró állami cégek."""
-Teljes mértékben egyetértek veled,Mintha csak én irtam volna.De legérdekesebb az amikor az ember ugynezt mgatapasztlaja asaját bőrén külföldön egy olyan országban ahol már kezdettől fogva kapitalizmus van.Hogy ma már sajnos az "X" generácia többsége is ott tart hogy nemhogy 20év munkaviszont de a tulnyomó részük még tiz év munkaviszonyt sem tud felmutatni,az általad említett okból kifolyólag(mi lesz akkor vajon az utánnik jövő életképtelen Y és Z generációkkal.Ezekkel a dolgokkal senki se törődik.Pedig nagyon nagy a baj .Azért ezen el kellene ám gondolkodni hogy itt hamarosan tömegek fognak segitségre szorulni
61es nek mondom hogy járjon utána mielőtt kijelentené hogy hazugság.
német állampolgárként 790 euró körül kapsz munkanélkülisegélyt, amit csökkenthetnek 400-ra, attól függően, mennyire "látszik rajtad a dolgozni akarás"
a menekültek pedig kb 450 eurót kapnak "munkahajlandóság" nélkül + önkormányzati lakást olcsón vagy bérmentve.
hollandiában is jár minden állampolgárnak a 6-700 euró, svédeknél pedig több mint ezer. spanyoloknál 400 körül, és sorolhatnám.
érdemes lenne vagy utánajárni, vagy kimenni pár évre és megtapasztalni, minthogy itt leszidni mindenkit aki egy kicsit tovább lát mint a tányér pereme.
mert nem csak az a kaja létezik, amit eléd tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!