Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Alapjövedelem-ellenzők! Miért...

Alapjövedelem-ellenzők! Miért nem akartok 50-100 000 Ft-tal több havi bevételt?

Figyelt kérdés

Nem fér a fejembe, miért ellenzik egyesek, hogy 50 000 vagy 100 000 Ft-ot kapjanak az eddigi bevételeiken felül. Ha pl. egy 4 fős családról beszélünk, akkor havonta 200- 400 E Ft bevételről van szó. Miért nem akarják megkapni ezt azok, akik a neten alapjövedelem-ellenes hozzászólásokat írnak?

Ennyire hülyék volnának, hogy nem értik, hogy a korábbi redisztribúciós rendszert megváltoztatva pénzt akarnak nekik adni és ők kézzel-lábbal tiltakoznak ellene?

2017. márc. 4. 15:26
 111/158 anonim ***** válasza:
100%
Bele olvastam innen nem is metem tovább. Megmagyaráznád ez hogyan értendő? :Közféra támogatás csökkenés nettó bércsökkenés nélkül. 400 milliárd feletti megtakarítás. Tehát a közféra béreiből megspórolni hogy lehet úgy hogy közben nem csökken a bér?Elmagyaráznád? Légyszives válaszolj.
2017. márc. 7. 08:07
 112/158 anonim ***** válasza:
Roszul írtam nem a közféra béreiből hanem a támogatásaiból. Na de mindegy is. Milyen támogatásokból? Ilyen lózungokat én is tudok írni. Innen onnan vegyünk el. A másik oldalt is fel kellene tüntetni hogy pontosan honnan. És hogy az elvett pénznek milyen negatív hatásai lennének. Mert egy tollvonással 400 milliárdot elvenni valahonnan papiron lehet hogy egyszerű de mikor lejár a személyid lecserélni nem tudod mert nem lesz okmányiroda hogy csak egy egyszerű példát írjak.
2017. márc. 7. 08:17
 113/158 anonim ***** válasza:
83%

Ez a baj, hogy nem mentél tovább az olvasásban, és ezért kevés az infód. Ha végigolvastad volna, akkor nem illetnéd olyan kritikával, hogy nincs feltüntetve a fedezet. Pontosan fel van tüntetve az, hogy mennyibe kerülne, és az is, hogy ezt milyen forrásokból gondolják előteremteni.

A közhiedelemmel ellentétben egyébként a munkanélkülieknek adott 50 ezer, illetve a kisnyugdíjasok nyugdíjemelése 50 ezerre csak egy nagyon kis tétel ahhoz képest, hogy a minimálbért nettó 105 ezerre emelnék úgy, hogy a munkáltató teljes foglalkoztatási költsége egy forinttal se emelkedjen.

Megjegyzem: a tanulmány nem idén készült, régebbi adatokat vesz tehát alapul, és sok dologban már javítottak rajta.

2017. márc. 7. 08:37
 114/158 anonim ***** válasza:
91%

*sok dologban javítottak rajta -> Ebben a vitairatban még valóban vannak, ha nem is tragikus és jóvátehetetlen költségvetési hibák, amiket azóta már jobban kidolgoztak, de újabb vitairat publikálásáról nem tudok.

Ismét ajánlom: itt tudod elolvasni/letölteni: [link]

Úgy vélem, ha Surányi György közgazdász egyetemi oktató, volt jegybankelnök nem talált ebben égbekiáltó hibákat, és elgondolkoztatónak tartja, akkor lehet, hogy te sem fogsz nála nagyobbat találni.

2017. márc. 7. 08:47
 115/158 anonim ***** válasza:

az elozo link alatt elerheto leirasban szo sincs alapjovedelemrol, az egy ujfajta segelyezesi rendszer.

Az alapjovedelem lenyege hogy MINDENKI egyforman, feltetel nelkul ugyanazt a penzt kapja az allamtol. A PM javaslataban aki dolgozik az kevesebbet kap, vagy egyaltalan nem kap.

Es meg igy is 2200 milliardba kerul, szerintuk.

2017. márc. 7. 08:52
 116/158 anonim ***** válasza:
3%
Surányi a szakértő aki kipucolta az aranytartalékot. Kösz.
2017. márc. 7. 11:20
 117/158 anonim ***** válasza:
90%

"Surányi a szakértő aki kipucolta az aranytartalékot."

Jaj ezek annyira ilyen "kössünk bele ahol lehet ha jobbat nem tudunk" érvek már nem?

2017. márc. 7. 11:24
 118/158 anonim ***** válasza:
75%

"Szépen összejöttetek itt a kérdezővel gyerekgyűlölő családellenes munkakerülők. "

Már miért lenne családellenes,aki igazságtalannak tartja,hogy az állam egyesektől elvesz,és másoknak odaad mindent?

Nem vagyok családellenes,csak nem tartom igazságosnak,hogy nekik minden ingyen jár,másoknak meg semmi.

Az alapjövedelemmel,mindenki egyenlő esélyekkel indul.

2017. márc. 7. 12:48
 119/158 anonim ***** válasza:

Én nem mondtam,hogy csak abból lehet fizetni.

Én nem a mostani nyugdíjasokra gondolok,hanem az én generációmra,akiknek már nem lesz nyugdíja,de a mi generációnktól még vonják ezt is.

Illetve már most azt mondják,hogy tegyünk félre.

Na már most az alapjövedelmedet te el is költheted,vagy félre teheted idősebb korodra is,nem kötelező felélni.

Így mindenki gazdálkodhatna ezzel az összeggel,sokkal kiszámíthatóbb,mintha a nyugdíjad,az idős éveid 30-40 év múlva nem látod előre,hogy akkor mennyi lesz.

A nyugdíj egy kommunista rendszerben működött,ahol papíron mindenki dolgozott,így mindenkinek jutott valamennyi nyugdíj,ezért is mentek el sokan 60 éves koruk előtt,mert nem voltak ilyen nagy aránytalanságok.

Aki meg felelőtlen,és elveri az alapjövedelmet,az magára vessen idős korában.

2017. márc. 7. 12:53
 120/158 anonim ***** válasza:
75%

Hát igen,egyesek szerint erre nincs pénz.

De a családok végtelen segélyezésére van.

Azt ki termeli ki?

Ja,az egyedülállók,hát köszi:)

Ezt úgy hívják,hogy kihasználás.

Nekem jár minden,mert nekem arra jogom van,mástól meg még a levegőt is sajnálom,akkor is ha nekem is jár.

Na,az ilyen emberek miatt tart sajnos itt ez az ország..

2017. márc. 7. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!