Alapjövedelem-ellenzők! Miért nem akartok 50-100 000 Ft-tal több havi bevételt?
Nem fér a fejembe, miért ellenzik egyesek, hogy 50 000 vagy 100 000 Ft-ot kapjanak az eddigi bevételeiken felül. Ha pl. egy 4 fős családról beszélünk, akkor havonta 200- 400 E Ft bevételről van szó. Miért nem akarják megkapni ezt azok, akik a neten alapjövedelem-ellenes hozzászólásokat írnak?
Ennyire hülyék volnának, hogy nem értik, hogy a korábbi redisztribúciós rendszert megváltoztatva pénzt akarnak nekik adni és ők kézzel-lábbal tiltakoznak ellene?
"Na már most az alapjövedelmedet te el is költheted,vagy félre teheted idősebb korodra is,nem kötelező felélni. "
Nezd mar meg a kerdezo altal betett koncepciot! Aki dolgozik az nem kap lofaxt sem, a minimalberesek jovedelmet felemelik szaz nettora aztan viszlat + bevezetnek a tobbkulcsos adot, eltorolnek a gyerekek utan jaro adokedvezmenyt, esatobbi.
Tehat ha tanultal, van piackepes tudasod, jobban keresel mint az atlag, akkor erre az uj segelyezesi rendszerre rafaragsz, nemhogy tobb penzed lesz, de kevesebb mint korabban.
"a családok végtelen segélyezésére van. "
Melyik orszagban? Mert Magyarorszagon minden van csak nem vegtelen segelyezes a csaladoknak.
A 100 ezret én is sokallom,azért nem menne el sok ember dolgozni.
De mondjuk ha 30 ezer lenne,abból még megélni nem lehetne,így kénytelenek lennének mellette dolgozni is.
"még ezek után családit is kap a gyerekek után."
Amivel az allam csak kis reszben kompenzalja a gyerekneveles koltsegeit.
"Amivel az allam csak kis reszben kompenzalja a gyerekneveles koltsegeit."
Jó,de az emberek nem az államnak vállalják a gyereket,hanem a maguk örömére.
Ha nem akarnának gyereket,akkor nem is vállalnának.
Ez alól kivételek a megélhetési gyerekvállalók.
Aki viszont nem ebből az okból vállal,az a maga örömére vállalja,nem az államnak.
De eleve miért van az az alapfelvetés,hogy az államnak kell a költségeit támogatni?
Ha ez felmerül benned,akkor másban is joggal felmerülhet,hogy miért az adófizetőknek kell őket támogatni?
Erre lenne igazságos az alapjövedelem.
Rengeteg ember életét teszi tönkre az,hogy a szülei felelőtlenül bevállalják,mert az állam ad rá pénzt.
Így viszont nem kellene a gyereket felhasználniuk.
Nekem nincs bajom azzal,ha valaki gyereket vállal,csak azt nem értem,hogy miért más nyakába akarják varrni a felelősséget.
Ismerek olyan családot,ahol megvan a 3 gyereke,aztán a szülők hol dolgoznak hol nem.De a gyerek utáni támogatás mindig fixen jön nekik.És cigi és pia akkor is van,ha nincs mit enni.
Nézd,a nyugdíjas is elmehet 4 órába valahová dolgozni,ha neki kevés az alapjövedelem.
Mások meghalnak nyugdíj előtt,és semmit nem kapnak.
Az igazságos?
Az alapjövedelemnek nem a megélhetés a célja,hanem az,hogy senkit nem hagynak az út szélén...
Mint mondtam én nem a mostani nyugdíjasokra gondolok,hanem a jövő nyugdíjaira.
A mostani 40 alatti generációnak már nem nagyon lesz nyugdíja,vagy kevesebb,mint amennyit itt most alapjövedelként hívnak,tehát így is úgy is rá lesznek kényszerülve,hogy dolgozzanak.
Az alapjövedelem viszont egy segítség lenne a felelősségteljes embereknek,akik ezt akár félre is tehetnék.
Nem egy nyugdíjast hallok panaszkodni,hogy jaj de kevés az a 100 ezer nyugdíj,az nem zavarja hogy mások munkával nem keresnek ennyit.És mondjuk nem saját ingatlanban laknak.
Az alapjövedelemmel a gyerekvállalási kedv és nagyobb lenne,akik most 0 és 1 gyereket vállalnak és szeretnének többet,akkor vállalnának még egyet.
A 6-8 gyerekes megélhetési gyerekvállalók viszont kiszorulnának.
Ilyen sok gyereket nem is egészséges vállalni.
A minőség fontosabb a mennyiségnél.
Így sokan vállalnának kevesebb gyereket,nem pedig kevesen sokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!