Alapjövedelem-ellenzők! Miért nem akartok 50-100 000 Ft-tal több havi bevételt?
Nem fér a fejembe, miért ellenzik egyesek, hogy 50 000 vagy 100 000 Ft-ot kapjanak az eddigi bevételeiken felül. Ha pl. egy 4 fős családról beszélünk, akkor havonta 200- 400 E Ft bevételről van szó. Miért nem akarják megkapni ezt azok, akik a neten alapjövedelem-ellenes hozzászólásokat írnak?
Ennyire hülyék volnának, hogy nem értik, hogy a korábbi redisztribúciós rendszert megváltoztatva pénzt akarnak nekik adni és ők kézzel-lábbal tiltakoznak ellene?
106: Az alapjövedelem a nyugdíj MELLÉ jár!
És a gyermekeknek is jár alapjövedelem!
Igen, annyira gyűlöljük a gyerekeket és a nyugdíjasokat, hogy megpróbáljuk meggyőzni a hozzád hasonló fafejűeket arról, hogy engedjék már meg nekünk, hogy odaadhassuk a több pénzt a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak.:)
107: Én is utánaszámoltam, láthatod, és nekem is kijött.
Lezárni azért akartam, mert megkaptam a választ a kérdésemre, és úgy emlékszem, hogy ilyenkor le lehet zárniaa témát, hiszen a topic betöltötte a célját. Ennek a topicnak az a célja, hogy ÉN MEGTUDJAM, amit korábban nem tudtam. Nem az, hogy a te érdeklődési körödet kivesézzük. Majd nyitsz magadnak topicot, abban lehet arról szó, ami téged érdekel, engem ami érdekelt, azt megtudtam az első 2 oldalon bőven.
107: Annál többre már nem akarom vinni, hogy megteremtettem magamnak egy olyan anyagi hátteret, hogy már abból életem végéig megélek, én ezzel elégedett vagyok, mint valamire vivéssel.
Így most már tudok azzal foglalkozni, hogy mások számára is megteremtsem ezt - talán még ez az, amire még vinni szeretném. Adni a közösségnek, javítani a társadalmon.
A diplomáim is társadalomtudományiak többek között, tehát szakmámba vág ez a tevékenység, ennél jobban nem is hasznosíthatnám.
Teneked mi bajod azzal, hogy ha minden családtagod kapna a meglévő jövedelme mellé 50 000 Ft-ot? Te is, a dolgozó rokonaid és a nyugdíjasok is.
111: Ajánlom figyelmedbe a Google-n és Youtube-on az alapjövedelem keresőszóra kijövő találatokat, köztük a számítást, amit az előző oldalon belinkeltem.
Csak utána kell olvasni, hogy miből jön ki.
Kb. 25 perc volt nekem, miután szólt a topictársam, hogy számoljak utána, mert a 350 Mrd az nem stimmel.
Ha elolvasod az előző oldalt, kiderítettem, hogy miért nem stimmel, neked csak el kéne olvasni azt a pár soros hozzászólásomat. Köszi.
Tehát te azért ellenzed, mert nem vagy képes elolvasni, hogy mindenki szerint kijön, és hogy pontosan miből jön ki. Ha meg elolvasod, nem hiszed el, mert más a világképed, nem fogod fel a valóságot, dogmákhoz ragaszkodsz ahelyett, ami tényként a szemed előtt van.
Íme újra az egyik számítás a sok közül. Így jön ki:
1,9 millió gyerek, 90 000 várandós, 7,5 millió felnőtt, amire kalkulálnak,
5 097,6 Mrd a teljes költségigény, és 350 Mrd az, amire külön forrást kell találni a meglévő felett, ez az összeg költségvetés 2%-a, 1,2%-a a GDP-nek a riportban elhangzottak szerint (nem a teljes).
Forrás: [link]
"Manapság mikor arról papol mindenki hogy sok nyugdíjas nem tud fűteni biztos örülnének össz. 50 nyugdíjnak."
SENKI nem akar össz 50 nyugdíjat adni a nyugdíjasoknak.
A meglévő MELLÉ akarunk PLUSZ 50-et adni nekik.
Ha valakinek 130 a NYUGDÍJA, EZENTÚL 130+50-ET KAPNA HA LENNE ALAPJÖVEDELEM.
Szerintem az emberek nem hisznek ebben az egészben.Pedig itt valóban nem egy nagy összegról van szó.(Ugyan van egy kis diszkriminatív felhangja a dolognak olyan szempontból hogy férfiak havi ötvenezret kapnának a nök pedig ha jól tudom hetvenötezret de tökmindegy igazából nem is ez a lényeg hanem az hogy a jelenlegi kormány nem akar segíteni az embereken.Ez itt a legnagyobb baj.)
Bevallom jelenleg én se látom a realitását az alapjövedelem megvalósíthatóságának mindaddig amíg a fidesz kormány van hatalmon.Ezek ugyanis már megmondták azt tisztán és világosan hogy nem fognak alapjövedelmet adni a magyaroknak. Ahhoz hogy a PM alapjövedelmi programja a gyakorlatban is megvalósulhasson véleményem szerint az első lépésnek mindenképp a kormányváltásnak kéne lennie.Jelenleg a fidesz úgymond "nyeregben" érzi magát de ne feledjük,semmi sem tart örökké.
"Szépen összejöttetek itt a kérdezővel gyerekgyűlölő családellenes munkakerülők"
Ez jó, hisz ez mind te vagy. :DD Te sajnálod tőlük az alapjövedelmet ami nyilván nekik is járna igazságosan, csak ti mániákusan ragaszkodtok ahhoz a téveszmétekhez, hogy ez bizony a munkakerülők bére lenne a semmiért cserébe. Mint ahogy ahhoz is, hogy nincs rá keret. Most van segélyre? Na ebből lenne az alapjövedelem. Olyan egyszerű ez, csak gondolkodni kellene a gyűlölködés helyett.
Tenyleg kiszedeted azokat a valaszokat, amikben konkret szamitasokat irtam neked?
Nem erzed ezt marhara szanalmasnak?
Az altalad kiszamolt 5000 milliardra sincsen penz. Te tenyleg ennyire nem erzed a nagysagrendeket?
Azert ellenezzuk mert minden epeszu ember ellenzi az eladosodast es a vegen az allamcsodot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!