A munkaalapú társadalom fenntartható lesz az egyre csökkenő munkalehetőségek mellett?
"ha a nyugdíjakra sincsen elég pénz, akkor mi a halálnak akarnál te alapjövedelmet?"
Nem is igazán én akarom, mert én magam sem értek vele egyet, de hosszabbtávon elkerülhetetlen lesz szerintem.A nyugdíj probléma pedig javarészt az elbaltázott biztosítási rendszernek az eredménye.
Az egész munkaalapú társadalom egy elavult,középkori eszme.
De nem csak azzal van a baj,hogy nem jut mindenkinek munka,nincs szükség rá,hanem azzal az életszemlélettel,hogy csak azoknak van joga élni,akik mindenben a legjobbak.
Rengetegen teljesen haszontalan dolgokat tanulnak,aztán semmire nem mennek vele.
Az a baj,hogy ezek a "piacképes" emberek mind istenek akarnak lenni.
Lenne lehetőség a munkaalapú társadalom felszámolására.
De ehhez csökkenteni kellene a népességet.
Pl nem támogatni a nagycsaládokat,1 gyereken felül semmit támogatást nem adni.
Ezzel szemben pont ennek az ellenkezőjét csinálják.
Csak mi értelme ennek,mikor a szalagmunkát robotok is elfogják végezni,értelmi munkára pedig nem mindenki alkalmas.
Hiába van munkaerőhiány a mérnököknél,ha egyszer 100ból 2 ember alkalmas egy ilyen munkakör betöltésére.
Egyszerűen a munkaalapú,kapitalista társadalom fenntarthatatlan,mert ennek mindig a profittermelés a célja,tehát lehetőleg minél olcsóbban legyen meg az előállított termék.Ha 30 ezerért megcsinálja a robot,akkor minek fizessünk 70 ezres éhbérét egy embernek?
"mi a halálnak akarnál te alapjövedelmet?"
Mert jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!