Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2-3 év múlva milyen Magyarorsz...

2-3 év múlva milyen Magyarországban fogunk élni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a gazdasági helyzetre,az emberek egzisztenciális helyzetére...

Én személy szerint optimistán tekintek a jövőbe,remélem ennél már csak jobb lesz a helyzet!!Kiváncsi vagyok mert a Fidesz állitólag szembemegy az Mszp politikájával,és nem fojtatják azt az utat amit az Mszp csinált..,aminek persze örülök!

2010. ápr. 24. 20:42
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 A kérdező kommentje:
"Kérdés, lesz-e akkor még Magyarország?" Ne paráztass!!:D
2010. ápr. 24. 22:39
 52/64 anonim ***** válasza:
67%

21:41

Ha engem akartál megszólítani, akkor van ötletem, igen. :)

Először is, bár sokan nyekeregnek, azért azzal tisztában kell lenni, hogy van kiút. Nem a fekete munkával, meg az adó kerülő kiskereskedőkkel van a baj. Én 65 forintról nem adtam blokkot tavaly nagypénteken, mert 20-an álltak sorban. 180 ezerre büntettek meg érte... De hagyjuk ezt most. A lényeg, hogy az adóbevétel nem kevés. Az Euban egyedül Svájcban vannak keményebb adóterhek. Tehát a bevétel megvan, csak nem jól költik el. Azok az apehosok, akik engem is megbüntettek, teljesen feleslegesek. Valamelyik szomszédunk (sajnos nem tudom melyik) negyed ekkora apparátust tart fenn. Náluk az a módszer, hogy mindenki vallja be a jövedelmét belátása szerint, és abból adózzon a vállalkozó számára elfogadható mértékben. Ugyanakkor, ha valamelyiket azon kapják, hogy csalt, azt annyira megbüntetik, hogy belerokkan. Mondanom sem kell, mindenki inkább a becsületes bevallást választja, tehát működik. Ezzel ki lehet rakni több tízezer olyan "köz"alkalmazottat, akik felfoghatatlanul sokat keresnek (alap fizetés+prémium). Ez csak egy példa arra, hogy milyen szerveket tartunk fenn feleselgessen. A József Városi piaccal légyszi ne jöjjön senki. Az 1 db piac. A többi másképp működik. Aztán ott vannak az önkormányzatok. Egy 1500 lelkes faluban 10 embert foglalkoztat ki tudja mennyi pénzért az állam (ebben a közmunkások még nincsenek benne). Azt a munkát 4 ember is kényelmesen el tudná végezni. (nem egy önkormányzatban mozgok otthonosan). A témánál maradva, az is röhej, hogy egy önkormányzati "könyveló" 1.5-2-szer többet keres, mint ugyanezt a nagyságrendű, és felelősségű munkát végző a versenyszférában. Mindnek lecsökkenteném a versenyszférára a fizetését, és annyi munkát is adnék nekik. Ezt a felfogást természetesen kiterjeszteném a teljes állami szférára. Azon kívül ott vannak a közmunkások. Megtiltják az önkormányzatoknak, hogy értelmes munkát csináltassanak velük. Nem vicc! A mi falunkban ki küldték őket fát szedni az önkormányzat fűtésére, azok meg rohantak az ombudsmanhoz... Nem fejtem ki jobban. A lényeg, hogy ha már úgy is fenntartjuk őket, ne csak kapirgáljanak az út szélén, hanem legalább enyhítsék az állam kiadásait. Ott vannak az útszélek, a folyó partok, és milliónyi aprócska állami terület, amire fákat ültetve enyhíteni lehetne pl az önkormányzat fűtés számláját. Az agyam eldurran, mikor karom vastagságnyi ágakat tüzelnek el az út mellett. Ez megint csak egy ötlet. Aztán azt a tévhitet is el kell oszlatni, hogy a aljas, kizsákmányoló vállalkozó nem fizet eleget az alkalmazottnak. Ez nem igaz! Tegyük fel, hogy van évi 2 millió forintom egy alkalmazott bérére. Ebből mennyit kap majd készhez emberünk? 960 ezret, ha jól számolok. Vicc! Nyugodtan kaphatna 1.5 milliót is a 2 misiből, minden csak törvényhozás kérdése. Szóval nem az van, hogy a aljas patkány vállalkozó nem jelent be, hanem az, hogy ha bejelentene, akkor nem tudna annyi pénzt se adni, hogy ne halj éhen. Sajnos ezt is sokan rosszul látják, mivel 60 éve uszítják az embereket a maszekok ellen... Na mind1. Erre majd jönnek a szemét főnökről szóló írások... Igen, többnyire az a szemét, akinek "van". Ez magyar betegség. Ezek az adózással, és spórolással kapcsolatos ötleteim, szimpla laikusként.

Gazdasági szempontból, mivel zöldségezek, és őstermelek párhuzamosan, ezért csak abból a szemszögből tudom megközelíteni. Én azt mondom, hogy minnél előbb nyitni kell a német, orosz, francia, stb piacokra a magyar primőr áruval. Olyan adottságaink vannak ilyen szempontból, mint sehol máshol. Romániában pl annyira nincs primőr áru termelés, hogy nem győzik kihordani az árut a kiskundorozsmai nagybaniról. A Németek olyan földeken termelnek krumplit 1000 hektárszám, modern gépekkel, ahol a magyar még legeltetni sem nagyon legeltetne, annyira értéktelen. Arra akarok kilyukadni, hogy írtozatos pazarlás az, amit a magyar mezőgazdasg művel. Mindehol gabonát termelünk, ahol csak lehet. Az Alföldön 3-4 hektárból jómódban lehet lenni, ennek a kétszeresét művelve pedig már szabályosan gazdagnak számít az alföldi paraszt. Meg lehet nézni milyen falvak vannak dorozsma környékén. Igaz, hogy ott 7 órakor még annyi embert látsz a dolgára menni, mint nálunk, mikor jönnek az emberek a templomból vasárnap. Na de a lényeg, hogy a nagybetűs Mezőgazdaságban meg 100 hektár terület alatt nem is érdemes neki állni gabona félét termelni, mert úgy sem élsz meg belőle... Elég nagy különbség, nem igaz? Persze nem minden terület alkalmas primőr áru termelésre, mert a víz fontos tényező, de bizony lehetne hova fejlődni ezen a téren az ország minden részén.

A Fidesznek nincs más dolga, mint minimális szintre csökkenteni a bürokráciát, és nem segíteni, csak HAGYNI dolgozni azokat az embereket, akik még talpon tudtak maradni. Esetleg az sem árt, ha a nemzetközi piacokra egyengetik az áru útját kicsit. De ennél több dolga nincs. A magyar majd tudja mit kezdjen a szabadságával, nem kell félteni. Azoknak pedig, akiknek most lenne egy jó ötletük, segítséget nyújtani. Hány sikeres ígérkező vállalkozás nem valósul meg csak azért, mert az ember egyszerűen beleveszik a pályázat írás útvesztőibe, ráadásul csak olyanra lehet pályázni, amit kiírtak. Ez csak nálunk működik így. Ausztriában ha van egy jó ötleted, csak bemész a jegyzőhöz, elmeséled, és ha tényleg értelmes, már sinen is van az ügyed. Nem kell nagy dolgokra gondolni. A legtöbb jó megélhetést nyújtó vállalkozást 2-3 millióból, és egy kis hitelből el lehet indítani. Ha kirúgnak 20000 Apehost, akkor azoknak az éves keresetéből 40000 olyan marhát lehetne támogatni, mint én pl. :)

hát így hirtelen ennyi. :)

2010. ápr. 24. 22:49
 53/64 anonim ***** válasza:
45%

hát így hirtelen ennyi. :)

Te annyira nem látod át a dolgokat hogy az már fáj!

A hegyek között, keresed a porszemet.

A valódi okokhoz meg közel sem kerülsz.

2010. ápr. 24. 23:02
 54/64 A kérdező kommentje:
Én sok mindenben egyetértek a 38%-ossal,irjál jobbat 60%! Neked mi az elképzelésed?De ha fáradt vagy ráér holnap is!:)
2010. ápr. 24. 23:09
 55/64 anonim ***** válasza:
49%
Ohh, bocsi a szemét aljas nagytőke visszaszorításáról nem írtam egy szót sem... Jaj jaj... Azért egyszer kifejthetné nekem valaki, hogy a szemét aljas nagytőke zsidó Suzuki gyár például miért is árt az országnak? Az is multi, az is zsidó (tök mindegy, hogy japán), az is nagytőke. Tehát pontosan mi a gond nagytőkével? Pontosan melyik társadalmi rétegnek ártanak?
2010. ápr. 24. 23:12
 56/64 anonim ***** válasza:
45%

Az elmúlt 20 év tragédiája a magyar emberek számára, az hogy a politikusaink egyrészt a saját érdekeiket nézték, illetve az országot erőszakosan akarták feltőkésíteni.

Ez a kettő pedig sokszor, sőt túlnyomó részt összeért. Ha jóindulatúan fogalmazok! Az elmúlt 20 év arról szólt hogy miként lehet a tőkét ide csalogatni, mint egy egyszeri befektetést, és azt hogy mit is okoz a gazdaságban mellékesnek tekintették. Ezért nem a tőke a hibás, hiszen az csak végezte a dolgát, hanem mi magyarok. Egyszerűen felvásárolták a magyar profit termelésben résztvevő magyar cégeket, így nincs az országnak profit termelése amit újra tudna tőkésíteni, növekedni, működni, ahogy egy piacgazdaságban kell.

Megvalósítottuk a tőke nélküli tőkés országot, ahol nem létezik a termelésből származó profit, csak nagyon halvány adója ezeknek a cégeknek, és egy rendkívül alacsony bérkifizetés.

Be kell látni hogy az alacsony munkabérekből nem lehet egy gazdaságot működtetni sehol a világon. Ma már nincsenek magyar cégek, akik amellett hogy a gazdaságban tartanák a profitot, versenyt jelentenének mint a termékek árában, mint a munkaerő piacon.

A helyzet annyira súlyos hogy a versenyképességünket jelentő területeinket is uralják, amire ékes példa hogy az ipari áram ma a franciáknak a 1,5× ébe kerül, ami halmozott versenyhátrányt jelent. Nem beszélve arról hogy a hatalmas profitot is kiviszik, ami nem tud újara tőkésedni! A magyar politikai „elit” oldaltól független, ezeknek a nagy cégeknek a kegyeit kereste, hiszen innen kapták a támogatásaikat, a működésük árát, a kampánypénzeiket, és olyan korrupt kenőrendszereket építettek ki, ami alól nincs menekvés.

A nagy nemzetközi cégek, folyamatosan vásárolták ki a monopol jogokat, a magyarokat a versenyhelyzetből kiütő szabályokat, az adó elkerülés lehetőségeinek jogszabály szintű alkalmazásait. Mára eljutottunk oda, hogy nekik termelünk, és nekik fogyasztunk, az ő gépeiken az ő álltaluk megszabott béren, az ő termékeit gyártva, az ők kereskedelmi egységein keresztül vásároljuk meg a fogyasztásunk 70% át.

Nem vagyok tőke ellenes, de ez már nem piac gazdaság, hanem a megvalósult imperializmus.

Gyakorlatilag, annyit kapunk tőlük hogy a munkaerőnket képesek legyünk reprodukálni. „ minek neveznéd ezt az akcentust?” Ez egyszerűen fenntarthatatlan, hiszen ha versenyképességet akarunk javítani, akkor nem a saját versenyképességünket javítjuk, hanem az övékét. Ez pedig azt jelenti, hogy ha leépítjük a szociális hálót hogy versenyképesebbek legyünk, nekik lesz magasabb a profitjuk, de a tőkejövedelem híján, és a munkaerőpiac híján, a mi jövedelmünkben nem fog jelentkezni az öngondoskodásnak egy magasabb fokához elengedhetetlen magasabb jövedelem. „ mert elszívják”

Szerintem ezt eddi mindenki képes volt megérteni.

De itt jön a probléma, hisz amíg a tőke jövedelmek és a munkajövedelmek aránya nem változik addig nem lehet igazi változás. Amíg az ország, nem rendelkezik tőke jövedelmekkel amihez a magyar vállalkozókat helyzetbe kellene hozni, addig nincs esély.

Az hogy a munkabérekre rakódó terheket csökkentik az = 0, hiszen ezzel a versenyhátrány nem szűnik meg csak nagyobb haszna lesz a tőkének mind a többlet fogyasztásból, mind az alacsonyabb termelési költségekből. A megoldás a nemzetközi vállalatok korrupt módon történt előnyeinek megszűntetése, hogy pariba lehessenek a magyar cégek, és kialakulhasson

a munkaerőpiac ami emeli a béreket.

A baj, hogy pontosan Orbán engedte be a ker multikat mint a fogyasztás végfelhasználóit, és ő adta a kiváltságokat nekik „ nem ingyen”! Ahogy az Eu s feltételeket is ők szabták, ami szintén nem előnyös a számunkra. Már a rendszerváltozásnál elkötelezték magukat, és a 20 évben ez a kapcsolat egy pillanatra sem szakadt meg.

Tedd fel a kérdést magadnak!

Ha egy multi kiszivárogtatná hogy egy magyar politikust 20éve lefizet, ki is járna rosszul.

A multi? Nem mennél oda vagy mi? Vagy a politikus?

Gondolkodj!

2010. ápr. 24. 23:23
 57/64 anonim ***** válasza:
45%

Ohh, bocsi a szemét aljas nagytőke visszaszorításáról nem írtam egy szót sem... Jaj jaj... Azért egyszer kifejthetné nekem valaki, hogy a szemét aljas nagytőke zsidó Suzuki gyár például miért is árt az országnak? Az is multi, az is zsidó (tök mindegy, hogy japán), az is nagytőke. Tehát pontosan mi a gond nagytőkével? Pontosan melyik társadalmi rétegnek ártanak?

Nem a szuzuki, csak te nem érted azt ami túl megy az 1+1=2határain!

A kereskedelmi multik tesznek tönkre.

Mert ha csinász egy adó csökkentést és nő a jövedelem, ott költik el az ebberek a pénzük jelentős részét.

Így minden 100Ft ből, már repül is kifelé 15.

Aztán ismét vásáról és ismét, és semi nem marad.

A baj hogy minden a kezükben van,pld a feldolgozó ipar ahonan szintén szalad ki a pénz.

Mert rengeteg adó elkerülési kiskaput " vettek meg" a poliikusainktól!

A magyar és külföldi kereskedelem arányait gyökeresen kell megváltoztatni.

PLD Hogy lehet egy alluminium üzem, versenyképes mikor itt az áram a 1.5× e a franciának. Az alu ipar költsée 30% nam az áramból adódik. Csak hogy az áramszolgáltatók nem magyarok és nem nemzetgazdasági szempontok alapján alakítják az áraikat.

És 1000 ijen dolog, ami mind a korupt politikából fakad.

Mert nem az a sok amit ők zsebretesznek, hanem amekkora kárt a jelenség nemzetgazdaságilg okoz!

Ijen butaságot! Svájc nem is Eus!

1500fő az község, de ott is körjegyzőség van és nem ökm.

De nem is folytatom. Mert te a felszínt kapargatod, én meg a gyökerét a problémának.

Hiába termelsz itthol ha sokkal kevesebb tajta az Eu s támogatás, és pld a franciák védik a piacukat pld a 50km es körzeten belüli gazdák lokálisan ADÓMENTESEK!

2010. ápr. 24. 23:36
 58/64 anonim ***** válasza:
45%
Böcs van egy egy blőd hí hiba, de kicsit felbosszantottál a 14 éves színvonallal!
2010. ápr. 24. 23:39
 59/64 anonim ***** válasza:
67%

Öcsém, te nagyon benyelted a gigabrokit, de komolyan. :D És ezt Te szentül hiszed, hogy fejből is lököd már, vagy azért csak bemásoltad valahonnan? Ha fejből megy, akkor te már nagyon be vagy zombulva. :) Ez tipikusan olyan Jobbikos fellengzős, tudálékos maszlag, aminek a világon semmi köze problémák gyökeréhez. Sőt, tulajdonképpen egy az egyben ökörség.

Az elmúlt húsz év tragédiája az, hogy a rendszerváltáskor nem zavarták el az összes kommunistát a francba. Egyszerűen megoldották a román kollegák. Aki tisztséget töltött be az előző rendszerben, az az újban nem vállalhat közfeladatot. Ennyi. Meg lehet nézni, hogy fejlődnek. Mivel Antal ennyire bendzsa volt, pontosan azok a pártitkárok, főkommunisták kerültek helyzetbe, és lettek milliárdosok, akik előtte is szivatták a népet (tehát nem a külföldi nagytőke). Ezt ismerjük ma MSZP néven. Nem kell tévedésbe esni, a Fidesz nincs tele milliárdossal (persze nyilván van köztük, de többek között OV nem az, és ez sokmindent elárul). Ennyi. Ha normálisan zajlik le a rendszer váltás, és a privatizáció során nem a TSZ elnök veszi meg sok helyen az összes földet, akkor most nem tartunk itt. Fel kellene ébredni, és megérteni, hogy az ország egyetlen igazi értéke a termő területeink.

Az elmúlt 20 év előtti 40 év tragédiája, hogy az ökör kommunisták olyan dolgokat akartak Magyarországon gyártani, amihez gyakorlatilag mindent úgy kellett behozni. Fém ipar egy olyan országban, ahol egy deka érc sincs? Ki hallott már ilyet? Ez sokakat bánt, de ez van, ilyen iparágra nem lehet alapozni. És nem egy ilyen dolog volt.

Még mindig nem értem mi a baj a multival. Ezt csak a Jobbikosok gondolják így. Gondolom a tuskó alkalmazottak nem annyira értenek egyet veletek. Szeretnek azok pénzt keresni, nem kell, hogy a Jobbik kiüldözze az országból. Sőt, Angliában a pénzforgalom 80%-t a multik csinálják (tudom, a hogy tusko angol, olvasdd végig). Még is jól élnek. Az más kérdés, hogy náluk nem volt MSZP, meg kommunista felfogás, hogy dögöljön meg minden maszek, minden termelő, meg mindenki, akinek van valamilye, mert "nekem miért nincs?". Ezért aztán náluk nem élnek olyan törvények, amik védik a helyi termelőket. Ugyanis nem volt rá igény, sőt, a h*lye kommunistának még tetszett is, hogy sz*patják a szemét mocskos vállalkozókat. Na mind1. Magyarországon nem tartana semeddig ilyen törvényeket hozni, csak eddig a komcsik voltak hatalmon. Azt meg, hogy az euba ilyen feltételekkel sikerült csak belépni, nehogy mán a Fideszre fogjuk. A kettő kicsit más idősík, ha jól emlékszem... Tudom, tudom, az alapfeltételeket még a Fidesz tárgyalta ki. Nem tudjuk mi jött volna utána, úgyhogy hagyjuk már ezt.

Az meg teljesen fiktív, és bizonyíték nélküli, hogy OV-t ki, és miért vásárolta fel, ha felvásárolta. Számomra ez már túl elrugaszkodott, Én ezzel nem is foglalkoznék nagyon. Kicsit nehezemre esik elhinni, hogy mindannyian egy több tíz évnyire előre eltervezett összeesküvés elmélet áldozatai vagyunk. Mert ki az a nagytőke, aki felvásárolta? Egy konkrét ember? Egy ember csoport, egy cég? Még is ki? Jól hangzik, mikor ezt pufogtatjátok, csak nem tudom kiről van szó.

A tescora visszatérve, és a 100-ból 15 forintra. Látom addig eljutottál már, hogy az ország jóléte a külföldről be, és kifolyó pénzen múlik. Ha több pénz jön be, tehát nagyobb az export, mint ami kimegy, tehát mint az import, akkor az országban több lesz a pénz. Látom ez nagyjából világos számodra. Na most. Miért is üldöznénk el egy ekkora piaccal rendelkező céget, mikor megfelelő szervezettség mellett Ő hordhatná tőlünk az általunk megtermelt zöldségfélét? Ebben a témában nem találsz rajtam fogást, kár is próbálkozni. Olyan nagytermelőtől vannak az infóim, aki az egész országba árul paradicsomot. Ő mondja, hogy azért nincs komoly exportja a magyar primőr árunak, mert egyelőre a fejletlen infrastruktúra miatt nincs állandó ellátás. A multi meg bármilyen olcsó, nem fog bevállalni egy olyan beszállítót, amelyik nem szállítja pontosan a megfelelő mennyiséget és minőséget. Ehhez kellene a termelést, és az infrastuktúrát is fejleszteni, hogy a Tesco például eljuttasa német országba, francia országba, angliába a magyar primőr árut. Tudom, hogy ezt a panelből nehéz megérteni, de ez van.

Svájc nem Eus? Én azt hittem Svájc Európában van. De akkor rosszul tudtam bocs... Nem abból kell kiindulni, hogy a másik hülye. Az Unió rövidítése amúgy is EU. De mind1.

Azt meg hadd tudjam már, hogy faluban lakom-e, és van-e a falumnak önkormányzata, jó? A körjegyzőség teljesen mástészta, minek mész bele olyanba, amihez lövésed sincs? 800, de 250 fős falunak is van polgármestere, önkormányzata, képviselő testülete. Tudom, ez a panelből kicsit érthetetlen, de azért próbáld meg felfogni.

Másrészt Orbánék programjában szerepel, hogy 30 km-en belül mindenféle hapci nélkül lehet árulni a tojást, kolbászt, stb... Hoppá. És hogy tájékoztassalak, a magyar őstermelők 600 ezer forintig az ország teljes területén adómentesen árulhatják a portékájukat, ez átlagosan 4 őstermelőivel számolva (2 szülő, két gyerek) 2.4 millió egy évben. Kicsit tájékozódj mielőtt olyan témába kapsz bele, amiben nem vagy jártas.

2010. ápr. 25. 00:17
 60/64 anonim ***** válasza:
49%
nálunk
2010. ápr. 25. 00:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!