Miért baj az ha valaki büszke a magyar származására?
Manapság erénynek számít, ha valaki büszke arra hogy meleg, biszexuális, cigány, zsidó, fekete, indián, migráns satöbbi. Az mind erény, és támogatandó.
Az miért van tűzzel-vassal üldözve, ha valaki arra büszke hogy magyar? Mert az ugye populista-demagóg-nacionalista-soviniszta-fasiszta-náci-kirekesztő-gyűlölködő-intoleráns-horthysta-szélsőséges...
Nem igazán értem a logikát emögött.
És sztem ha nincs ez a szemléletmód a ballibeknél már évtizedek óta, akkor nem lenne ilyen erős szélsőjobb sem mint a Jobbik. Ők kreálták azzal hogy folyton farkast kiáltottak!
40:
Oscarra minden műfajban esélytelen vagyok. Teli torokból nem szoktam üvölteni. A nagy állami és egyházi ünnepeken elmenekülök a városból, még rádión se hallgatom az ünnepi beszédeket. Ateista vagyok. Ennyi elég ahhoz, hogy ne legyek magyar?
"Vagy nem is lehetek magyar?"
Szerintem a magyarság és általában a nemzet a nyelvhez köthető leginkább. "Nyelvében él a nemzet."
Így gondolom, érzem, és nagyon-nagyon szeretem a verseket - melyeket legjobban, legmélyebben anyanyelvemen élem át. Ezért örülök, hogy magyarnak születtem, a szavazás, pártok, politika nem érint meg.
42: "... akkor nem vagy magyar szerintem"
Szerintem meg magyar vagyok, és nem fontos, hogy vannak olyan magyarok, akik engem nem tartanak annak. Szomszédos országokban sem viselek cifraszűrt, nem gúnyolom az ott élő szlovákokat, románokat, egyebeket. Ha meg kell szólalnom külföldön, úgyis észreveszik, hogy idegen vagyok, de ha nem kérdezik, nem mondom el hogy honnan jöttem. Gyakran előfordul itthon, hogy külföldiek társaságában vagyok, és engem is idegennek vélnek. Néha tesznek ízléstelen megjegyzéseket a honfitársaim, de ilyenkor úgy csinálok, mintha tényleg nem érteném. Az ilyenek legyenek büszkék a magyarságukra.
Ez olyan vicces érv, hogy azért nem kéne erre büszkének lennünk, mert az ember csak arra lehet büszke, amiért tesz valamit.
Én nem így látom. Az ember arra is büszke lehet, ha egy közösség tagja. Ilyenkor a közösség egésze a fontos számára. Ilyenkor a közösség más tagjainak sikereivel együtt tud örülni. Például nem véletlenül szurkolunk a mieinknek az olimpián. Nem véletlenül örülünk Hosszú Katinka vagy Szász Emese sikerének. Közösségi lények vagyunk, szükségünk van a közösséghez tartozásra. A nemzet is egy közösség. Nagy, népes közösség ugyan, de közösség. Miért ne lehetne valaki büszke arra, hogy ennek a közösségnek a tagja?
"Miért ne lehetne valaki büszke arra, hogy ennek a közösségnek a tagja?"
Mert nincs alapja. Nem te fekudtel le az amerikai edzovel, azert hogy megfelelo kepzest kapj, nem te uszol, lenyegeben semmi kozod hozza. Persze lehet orulni neki, de egyszeruen ertelmezhetetlen szamomra az hogy a foldrajzi elhelyzkedes es a kozos nyelv alapjan te legyen buszke egy sportolo teljesitmenyere, vagy arra hogy te is itt szulettel meg o is.
Most legyek en is arra buszke hogy szakallas vagyok, vagy ferfi, vagy hogy szentkiralyi vizet iszok, vagy mert fekete autom van? Hulyeseg ez is.
Mar csak azert is mert a magyar valoszinuleg a fold legostobabb nemzete.
Kedves kérdező,
nézd meg, hogy néznek ki a magyar falvak, és milyenek a kistelepülések a környező országokban. Építészetre, parkosításra, általában a vizuális kulturáltságra gondolok, aminek felfogásához nem kell nyelvtudás. Nincs mire büszkének lennünk. Mit szólsz ahhoz, hogy a magyarul nem tudó vendégeket a magyar pincérek, taxisok átverik. Ilyenkor is büszke vagy a származásodra, és magad is így teszel, amikor lehetőséged van rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!