Miért baj az ha valaki büszke a magyar származására?
Manapság erénynek számít, ha valaki büszke arra hogy meleg, biszexuális, cigány, zsidó, fekete, indián, migráns satöbbi. Az mind erény, és támogatandó.
Az miért van tűzzel-vassal üldözve, ha valaki arra büszke hogy magyar? Mert az ugye populista-demagóg-nacionalista-soviniszta-fasiszta-náci-kirekesztő-gyűlölködő-intoleráns-horthysta-szélsőséges...
Nem igazán értem a logikát emögött.
És sztem ha nincs ez a szemléletmód a ballibeknél már évtizedek óta, akkor nem lenne ilyen erős szélsőjobb sem mint a Jobbik. Ők kreálták azzal hogy folyton farkast kiáltottak!
13-as vagyok.
A lepontozásomból arra következtetek, hogy tökéletesen félreértettétek a kommentem mondanivalóját. Amikor azt mondom, hogy csak olyan dolgokra lehetsz büszke, amik által te egy kisebbségbe sorolod magad, akkor azalatt nem azt kell érteni, hogy ezek a dolgok automatikusan rosszak és minden kisebbség eleve és megmásíthatatlanul rossz.
A 21. század szélső balos narratívája szerint a többségi társadalom következetesen és szisztematikusan elnyom minden kisebbséget, vagyis a többségi társadalom a rossz, a kisebbség pedig a jó. Képzeljünk el egy kitalált országot, amit 80 százalékban kék, 15 százalékban piros és 5 százalékban zöld emberek laknak. Ha fogjuk az előbb említett narratívát és az alapján elemezzük ki ennek a kitalált országnak a lakosságát, akkor valahogy úgy fog kinézni a diagnózis, hogy "a szemét kék emberek elnyomják a szegény piros és zöld embereket, mert náluk van a hatalom és ezzel kínozzák és zsákmányolják ki folyton a pirosakat és a zöldeket". Maradjunk továbbra is ennél a példánál. Ha a büszkeséget vesszük és továbbra is a szélső balos narratívánál maradunk, akkor úgy fog kinézni a helyzet, hogy ha egy kék ember mondja azt, hogy "büszke vagyok arra, hogy kék vagyok", akkor azonnal le lesz támadva és ki lesz csontozva amiatt, hogy egy elnyomó rétegre büszke, azonban ha egy piros vagy egy zöld ember lesz büszke arra, hogy piros/zöld, akkor az azonnal piedesztálra lesz emelve és nem győzik majd dicsérni a bátorsága miatt, holott semmi mást nem tett, mint azt, amit a piros, de mivel a piros a többségi társadalom része, így neki nem szabad arra büszkének lenni.
Ez a balosok vesszőparipája. Fogj egy országot/közösséget, válaszd szét bizonyos irányvonalak menték a társadalom tagjait és rakd őket bizonyos csoportokba, végül nézd meg kié a legnagyobb csoport és ragaszd rájuk az ELNYOMÓ jelzőt, ugyanis az ő logikájuk szerint a legnagyobb csoport mindig egyben az elnyomó is, a kisebbek pedig a szenvedő alanyok, akik az elnyomás rabigája alatt sínylődnek. Vegyük például Magyarországot. Ha etnikai alapon kategorizáljuk az itt élőket, akkor a legnagyobb halmaz a magyaroké lesz, vagyis a balos logika szerint a magyarok az elnyomók, viszont ha ugyanezt a logikát alkalmazzuk mondjuk Londonban, ahol a magyaroké csak egy apró halmaz, abban az esetben a magyarok csak szenvedő alanyok. Mármost ha valaki idehaza arra büszke, hogy magyar, akkor azzal az elnyomó csoporttal azonosítja magát, vagyis nyíltan kimondja, hogy ő igenis örül, hogy elnyomó lehet. Mielőtt valaki letámadna, hogy milyen hülyeségeket írok, ebben én egyáltalán nem hiszek, csupán felvázolom, hogy a szélső balos narratíva alapján hogy is néz ki a dolog.
Én amondó vagyok, hogy bárki arra lehet büszke, amire csak akar, felőlem arra is verheted magad, hogy tudsz három sugárban pisálni, a büszkeség végső soron csak egy vélemény, a véleményhez pedig mindenkinek joga van. Ha te azt mondod, hogy büszke vagy arra, hogy magyar/román/angol/középföldi lehetsz, akkor te lényegében azt a véleményt formálod meg, hogy meglátásod szerint azok a dolgok, amiket az általad említett csoportok képviselnek olyasmik, amikkel te egyetértesz és szívesen azonosulsz.
Persze gondolom ebből egyetlen tetves szót se fogtatok fel és az első sor elolvasása után pirosat nyomtatok. Őszintén szólva leszarom, az indoklás nélküli lepontozás is csak egy vélemény, egy meglehetősen szánalmas és gyerekes vélemény, de akkor is vélemény, szóval hajrá, mutassátok meg mennyire primitívek vagytok, ez egy elévülhetetlen jogotok.
Emeld már ki ahol valaki szó szerint ezt leírta. Ne legyél már ilyen mélyibbant.
Nem tudom, hogy ki mondta hogy nem lehetsz büszke arra, hogy magyar vagy. Lehetsz rá büszke jobb és baloldaliként is, ez nem ettől függ. Mindkét oldal (elméletileg) Magyarország javára akar kormányozni más elképzelésekkel, szóval jobb oldalról kisajátítani a hazaszeretetet szerintem álszent és valóban populista dolog.
Mindemellett ha a "magyarságod" abban merül ki, hogy dögöljön meg az összes roma, akkor ne csodálkozz azon, ha egyesek gyökérnek néznek és jelzőkkel illetnek, mert valahogy ez a jobboldali "magyarság" elég gyakran szól erről tapasztalataim alapján. Persze vannak kivételek.
"jobb oldalról kisajátítani a hazaszeretetet szerintem álszent és valóban populista dolog"
És aki egy ilyen mondatot általánosságban leír az aztán csodálkozik hogy beindul a kontraprodukció és a szélsőséges jobboldaliak erősödnek meg az ilyen kijelentések ellensúlyaként...
Aztán akik ilyeneket írtak, meg a szélsőjobb, na ők ketten szépen elvitáznak és mutogatnak egymásra, csinálják egymásból a nagy mumust, és közben gőzerővel folyik az összemosás a mérsékelt (85%) és a szélsőséges (15%) jobboldal között.
Ugyebár annó a tévészékházat is Orbán Viktor adta parancsba hogy ostromolják meg...
# 36
Fogd már fel, hogy nem a politikai irányultságtól függ a hazaszeretet. Neked a fejedben az van, hogy a jobb oldal az ország javára akar cselekedni, a bal oldal meg az ország ellensége, de ez nem így van. Elméletben mindkét oldal az országért van, gyakorlatban az emberek persze ennél sokkal önzőbbek és megy az egymásra köpködés azért, hogy egy kis előnyt kikovácsoljon valamelyik, akár jobb akár baloldali.
"Neked a fejedben az van, hogy a jobb oldal az ország javára akar cselekedni, a bal oldal meg az ország ellensége"
Nem ezt gondolom, hanem hogy a jobboldal sokkal jobban képviseli az emberek érdekeit mint a baloldal. És hát valljuk be, a politikusoknak pont ez lenne a dolguk.
De nem erről szólt a kérdés, hanem hogy 1990-ben olyan kampányfilmekkel kampányolt az SZDSZ amit a Kóka János-féle SZDSZ már minimum intoleráns-kirekesztő-horthystának bélyegzett volna a tartalma miatt.
Kérdező!
Mit jelent az, hogy "magyar származás"?
Én magyar anyanelvű magyar állampolgár vagyok, de sohasem szavaztam se a Fideszre, se a Jobbokra.
Szerinted lehetek én büszke a magyar származásomra?
Vagy nem is lehetek magyar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!