Szerintetek is egyre rosszabb élünk és a kormány rossz irányba viszi az országot?
- rothadó egészségügy
- egykulcsos adó
- kizsákmányolt dolgozók
- csökkenő reálbérek, növekvő árak
- Európa-rekorder ÁFA
- gyenge gazdasági növekedés
- gondok az oktatásban
- a megszorítások ellenére sem csökkenő adósságállomány (az hogy az adósság esetleg GDP arányosan 77% 79 helyett nem mérvadó csökkenés)
"nahát pl Görögországnak és Szlovákiának is van eurója, kérdezd meg fenékig tejfel-e az élet "
Görögországot pont az EU nem engedi végérvényesen becsődölni, mert az kihatna az euróra is. Egyébként is maguknak köszönhetik a helyzetüket. Jahh és megint a számba próbálod adni a szavakat, mert azt egy szóval se mondtam, hogy az euró bevezetése automatikusan jóléthez vezet. És egyébként is rossz a példát mert a 2008-as válság nemzetközi mértékű volt, az USA-tól kezdve Debrecen városunkig. Az hogy pl. Szlovákia mennyire középszerű, az nem hiszem, hogy veszélyeztetné szerte Európát.
Egyébként még mindig ott vannak a nyitott kérdéseim fentebb.
A nemzetközi valutaalap meg semmilyen országot nem enged csődbe menni. Görögországgal az a nagy helyzet, hogy a saját pénzét nem inflálhatja el a jegybankjuk, így viszont a nem fluicid vagyon értéke erőltetetten csökken (Euróban, miközben a bérek stagnálnak), a munkanélküliség nő, és a gazdaság meg csökken egészen addig, amíg be nem áll egy egyensúly. Ha ez 50%-os munkanélküliségnél és ott, hogy diákhitelből vehet magának valaki egy görög szigetet, akkor ott.
Szóval ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy az EU nem hagyja csődbe menni Görögországot. G.o. már csődbe ment, csak nem fizetésképtelen, de az állam gyakorlatilag feldobta a talpát.
A válság azokat az országokat érintette keményen, ahol nem valós teljesítmény valósult meg a hitelből. Pl 13. havi nyugdíj. Ennek a költségeit valakiken azonban be kell vasalni. A kivéreztetett gazdaság ejrárünkarramég gazdaságpolitika pedig 2008ban ezért érintette súlyosan Magyarországot. Nem az, hogy világpiaci jellegű volt. Szlovákiát miért nem érintette úgy?!
"az hogy a kulfoldi toke hogyan fog viszonyulni egy esetleges valsaghoz nagyon jol szemleltette 2008
elinflaltak a forintban levo megtakaritasokat a vilagpiacon es volt nincs veszteseg :)"
"Nem az, hogy világpiaci jellegű volt."
Szerintem Szlovákiát is éppolyan súlyosan érintette a 2008-as válság, mint minket, főleg az előzetesen kihangsúlyozott külkereskedelmük miatt, amihez feltételezek egy szép kis korrelációt is a GDP alakulása kapcsán. Egyszerűen jobb válságkezelők voltak, és ezért is hagynak le máig minket mutatószámokat illetően.
És vissza is fordulnék egy ezelőtti kérdésemhez, ami az eredeti kérdéshez is jobban kapcsolódik: Mit tett a Fidesz kormány a gazdaság élénkítése érdekében eddig?
"Mit tett a Fidesz kormány a gazdaság élénkítése érdekében eddig?"
Ott a sok gyakorlatilag ingyen vállalkozás élénkítő hitel, az emelt keretszámok a gazdaságilag kiemelten fontos hiányterületeken. Az árfolyam stabilan exportbarát. Mi a szart kellene még szerinted tenni?
"Szerintem Szlovákiát is éppolyan súlyosan érintette a 2008-as válság, mint minket, főleg az előzetesen kihangsúlyozott külkereskedelmük miatt,"
én máshogy emlékszem... hogy szlovákia az autóiparra alapozta a gazdaságát, aminek recessziója alapjaiban hatott ki a GDP-jére
valamint a szlovák gazdaság 8% körüli értékekkel növekedett a válságig, míg a magyar ehhez képest stagnált
ehhez viszonyítottam azt, hogy ugyan az a recesszió sokkal súlyosabban érintette a magyar, mint a szlovák gazdaságot, hiszen az előbbi amúgy is gyengélkedett
Nos megint szeretnék nyilatkozni:
Én írtam a 1, 11, 14, 16,23, 31, 37, 39, 41, 43, 45, 47, 48, 50, 58, 61, 67-es válaszokat. Amint látjátok elég sokdolgon felkapom a fejem. Amikor errőlvan szó hogy jobban élünk, akkor a Fidesz melletti érvek megjelennek, azok pedig teljesen elfogadhatatlanok, nem elég nyomósak. Ediig volt egy pár kijelentés amin egyszerűen nem tudoknapirendre térni:
Most röviden azok lényege:
"Mészáros Lőrinc meggazdagodása a mi érdekünket szolgálja...."
"A Fidesz az egyetlen aki törődik az emberekkel is..."
Ezek a lényegeik. Nem idéztem, rövidítettem. Ezek egyszerűen nevetségesen nulla mondatok. Bocsánat, de ez a helyzet. Ráadásképpen amikor meg azg mondjátok, hogy nem élünk azért még mindig Gyurcsány hibás. Ennyi év után is....véletelenül se Orbán fene nagy törődése... . Ez amitől kiütésem van. Ezzel nem sztárolom Gyurcsányt . Leírtam mit gondolok róla. De ez az érvtelenség engem irritál. Tessék má mondani, hogy miben élünk jobban ha szerinetek jobban élünk és nem rosszabbul. Erre várok. Mert én ezt mondom még mindig:
A bajnai kormány idején kialakult az "enyhült válság állapota", amitől a válság végeztévelcsakfeljebb van út. Na most az a helyzet.....hogy mi itt maradtunk. Továbbra is olyan nehéz elhelyezkedni, a bérek nem változtak számottevően pozitìv irányba. Plusz sajnos az a helyzet hogy Gyurcsány meg pláne Megyesssy idején egyszerűbben jutottál végzettséghez , mint most. A tandíj a tizede volt ennek, a tanulási körülmények magasan élhetőbbek voltak. Tehát ez nem hogy javult volna,romlott. Az egészségügy úgyszintén,nem is kell azt ecsetelni. Ezek után ti mivel éltek jobban ,vagy legalább is biztosabban, nyögjétek kivégre.
Ja:
"
Ott a sok gyakorlatilag ingyen vállalkozás élénkítő hitel, az emelt keretszámok a gazdaságilag kiemelten fontos hiányterületeken. Az árfolyam stabilan exportbarát. Mi a szart kellene még szerinted tenni? "
Ettől kielégítőbbet ha kérhetem....mer ez kbnesze semmi van valami. Mondjátok meg mit tesz a Fidesz értünk kis "hülyékért"vagy ha úy tetszik dolgozókért,esetleg tanulókért. Mondjátokmeg, mert én nem jöttem rá azokból amit írtatok. Ja +mostantól mellőzük már az "ördögfajzat" baloldal égetését, és beszéljünk most már "az angyali fényesen tiszta" orbánféle jobboldalról , oke? Mostmár elég,mondjátok meg mitől olyan isteni jó ez hogy senki más nem lenne jó? Nyugodtanvissza is olvashatja amiket írogattam, akinekvan kedve, lehet higy magára lel benne. Nos?
Kétlem, hogy bárki is ilyen véleményen lenne. Idézd ide tisztességesen.
"és beszéljünk most már "az angyali fényesen tiszta" orbánféle jobboldalról , oke? "
jajaj... ne beszéljük már úgy mintha akár csak egyszer is elhangzott volna ez...
mit tesz a tanulókért a kormány? hát pl ingyen tanulhat
ez nem elég? mi a szart kéne csinálnia?
ezt is megkérdeztem... nem jött válasz
úgy tűnik fogalmad sincs mi az amit jobban lehetne csinálni, csak az arcod nagy rá
"Plusz sajnos az a helyzet hogy Gyurcsány meg pláne Megyesssy idején egyszerűbben jutottál végzettséghez , mint most."
jaja... teletolták a magyar munkaerőpiacot semmire sem jó bölcsészekkel a 90es években, és semmire sem jó gazdászokkal a 2000-res években
na köszi...
miközben valamire jó szakmunkást meg egyszerűen nem lehet találni
Hiszed vagy sem, de te vagy az első Fideszfan aki tudott is mit mondani. Na nézzük:
"emelt keretszámok a gazdaságilag kiemelten fontos hiányterületeken"
Ez teljesen alap dolog.
"Az árfolyam stabilan exportbarát."
Az jó dolog, de az árfolyam sokkal inkább önműködő folyamat, ebből pedig adódik a kérdés, hogy a Fidesz miként tartja stabilan, nem pedig magától stagnál? :D Cseppet sem lettünk vonzóbbak a befektetők számára, ellenben itt vannak a szomszédos országaink, akiknek máig magasabb a minősítésük.
"sok gyakorlatilag ingyen vállalkozás élénkítő hitel"
Volt is egy "cégalapítási láz", de egy ideje csökken az erre való hajlandóság. Nem hiszem, hogy ezek az élénkítő hitelek beteljesítették volna az eléjük tárt célokat. Legalább is én még nem látom ennek a konkrét hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!