Szerintetek is egyre rosszabb élünk és a kormány rossz irányba viszi az országot?
- rothadó egészségügy
- egykulcsos adó
- kizsákmányolt dolgozók
- csökkenő reálbérek, növekvő árak
- Európa-rekorder ÁFA
- gyenge gazdasági növekedés
- gondok az oktatásban
- a megszorítások ellenére sem csökkenő adósságállomány (az hogy az adósság esetleg GDP arányosan 77% 79 helyett nem mérvadó csökkenés)
6 év alatt már 1 éve dolgoznál a mérnöki MSC-ddel, úgy hogy jobban jársz az egykulcsos adóval
ehelyett mit csináltál az elmúlt 6 évben? van egy olyan érzésem hogy nem mérnöki diplomát
23:11 kor válaszolónak
Kinek van mérnök msc-je? Én nem olvastam, hogy a kérdezőnek lenne, egyébként én ismerek mérnökival jól kereső de munka nélküli illetve másban dolgozó személyeket! Sajnos a mérnöki diploma sem garantál jó állást, sok mindentől függ az is, meg nyilván nem lehet mindenki mérnök, mert itt nemigazán van olyan, hogy ipar!
A szakma alapjait én még anno az Ipari tanuló Intézetben sajátítottam el 3 év alatt. Akkoriban volt technikusképzés is de én nem voltam valami zseni így nem mertem vállalni. Később jött a szakérettségi és ott már sem szakmát sem humán dolgokat használhatóan senki sem kapott.
Autószerelő mester aki vállalkozóként elunta az adó és egyéb sanyargatást, bezárt. Elkocogott a Suzukihoz és ott azzal a feltétellel vették fel hogy mindent amit tudni vél felejtsen el és csak arra koncentráljon ami a szerelőszalagon a feladata. Kérdezem én aki jól,becsületesen dolgozik és nem köpnek utána az kétkezi munkásként tud munkát találni? Egy OKAjés tanfolyamon nem lesz a könyvtárosból CNC esztergályos,de egy betanított forgácsolóból még lehet. A hegesztést is valahol el kell kezdeni és van rá remény hogy elsajátítja a mai modern technológiát. Nem sorolom. Aki ezt megkóstolta tudja miről cseverészek. Talán egy profi szobafestő sem kényszerül a Balatonnál fagylaltot árulni.
Sztív!
Azt kérdezte a kérdező, hogy mit csinált az állam a saját jólétéért az elmúlt 6 évben.
Én meg a szemére vetettem, hogy még ő maga sem tett semmit ezért a célért, miért az államtól várja. Ha tett volna akkor már rég élvezhetné a "gazdagokat" pártoló intézkedéseket.
Nem véletlen, mert ennél bárki csak sokkal rosszabb lenne. A baloldaliakat már el lehet felejteni amit művelnek azóta is egyfolytában az ország érvényesülése és az emberek ellen.
A Jobbik az egy vicc, ahogy azok próbálnak politizálni, habár ötleteik még lennének. Ki van még? ja a Fidesz. Eddig ez adta a legtöbbet ami mérhetően segített a gazdaságon és az embereken is. Már azzal legalább, hogy nem vett el olyan mérhetetlenül mint a baloldali pártok mogyoróországból és máég adott is vissza nagyon sokat mindenkinek abból amit korábban többszörös árra emeltek. Az emberek túlnyomó többsége nem tud ennél jobbat mert nincs! Ha úgy tetszik, a balosok "bal"szemével, az örök pesszimisták szemszögéből se kevésbé rosszat elképzelni. Ez részben a baloldali pártok országot nyúzó ellenkezéseinek, és a valamit elérő kormánypártok állandó furkálásának is köszönhető. Az emberek látják, hogy ez ami van, nem rossz annyira, mint volt eddig bármelyik párt a '90-es évek után, de akár előtte is. Beszélni lehet de mondj ennél jobbat, aki alkalmas is lenne arra a pozícióra. Nincs ilyen!
A baloldali pártok közül bárkit választanál, azt fél év után kitúrná Gyurcsány Medgyesihez hasonlóan és választatlanul, fogadatlan prókátor módjára a nyakunkba települne megint, aztán ...hatnánk évekig mekkora hülyék voltunk megint a már többször előttünk, a mi szemünkben elégtelenre vizsgázott baloldallal!
"ja a Fidesz. Eddig ez adta a legtöbbet ami mérhetően segített a gazdaságon és az embereken is."
Kérlek fejtsd ki, főleg a gazdasági részét.
"Már azzal legalább, hogy nem vett el olyan mérhetetlenül mint a baloldali pártok mogyoróországból és máég adott is vissza nagyon sokat mindenkinek abból amit korábban többszörös árra emeltek."
Már bocs, de az ezelőtti kormány nagyon sokat adott az embereknek, csak hülyén csinálták és nőtt az adósság. Mikor pedig megszorítottak, az egy szükséges lépés volt a válság miatt is, ami szerte Európában ehhez hasonló megszorításokra ösztönözte a kormányokat.
Lehet őket utálni, mert tény és való, hogy a te jólétet sínylette meg, de ennek voltak olyan körülményei, amik kormányfüggetlenek. (UI.: Attól még nem végeztek jó munkát, nem ezt mondom, csak más aspektusra világítottam rá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!