Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is egyre rosszabb...

Szerintetek is egyre rosszabb élünk és a kormány rossz irányba viszi az országot?

Figyelt kérdés

- rothadó egészségügy

- egykulcsos adó

- kizsákmányolt dolgozók

- csökkenő reálbérek, növekvő árak

- Európa-rekorder ÁFA

- gyenge gazdasági növekedés

- gondok az oktatásban

- a megszorítások ellenére sem csökkenő adósságállomány (az hogy az adósság esetleg GDP arányosan 77% 79 helyett nem mérvadó csökkenés)

2016. jún. 20. 22:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/119 anonim ***** válasza:
72%

"Olyan vagy, mint egy gyerek, aki nem eszi meg a spenótot, mert az hallotta, hogy nem finom, meg egyébként is zöld. "

Nem kell ahhoz megtapasztalnom a spenótot, hogy véleményt tudjak formálni róla, ráadásul a valóságban a szavazatok szerint pont hogy finom a spenót, csak én látom másként. Mondjuk egy étellel példálózni most elég nagy hülyeség, de arra akarok kilyukadni, hogy bizonyos dolgokat nem kell megtapasztalni ahhoz, hogy megértsük, ellenezzük, egyetértsünk vele stb.

Nyilván a környezetem is sokat alakított a világnézeteimen, de ezzel egyrészt nem vagyok egyedül, másrészt pedig ettől nem leszek kevésbé önmagam. Így érzek, így gondolkodok, lényeg hogy legyen kritikaérzékem a magam nézeteimmel szemben is és ezért írtam hogy ("balos" létemre) nem szimpatizálok az előző balos kormánypárttal, mert bár világnézetben nagyobb átfedésben lehetnek velem, az eredményeik függvényében nem preferálom őket.

"Azt hiszed manapság a rendszerváltáskor trendi független ellenzéki lét manapság még tartja magát?"

Ellenzéki az vagyok, de nem független.

A többire pedig nem reagálok, jó hogy szembesítesz néhány dologgal, de azok zöme igazából az előítéleteidből született meg, a maradék pedig igazából bárkire ráhúzható. Szerintem nem ismersz annyira hogy ténylegesen szembesíteni tudnál engem, ahogy azt is kétlem hogy minden válaszomat analizáltad a GyK-n.

2016. jún. 28. 01:03
 112/119 anonim ***** válasza:
24%

Ennél egyszerűbben pedig nem tudtam demonstrálni...

Pont azért utálod a fideszt, amiért a gyerekek a spenótot. Csak. Dacból. És mert az "ovistársaid" előtt ciki még a gondolata is, hogy valaki nem csak beszél a spenótról, de történetesen meg is kóstolta.

Az meg nem alternatíva, hogy lekváros bukta kéne ebédre. Spenót van. A körítést lehet megválasztani.

2016. jún. 28. 01:08
 113/119 anonim ***** válasza:
52%

Megint #109 vagyok:

Balos vagyok de azért nem "DK fan". Az csak legfeljebb egy alternatíva. Inkább LMP-vel szimpatizálok,vagy a PM-el, de nem közömbös számomra az MSZP vagy a DK sem. Leírtam amiket gondolok, csak azért mondtam ezt el, hogy világosabb legyen. :D

2016. jún. 28. 01:15
 114/119 homo ludensz ***** válasza:
58%

Régen volt a munkás aki a szakmai tudását és többnyire a fizikai erejét kínálta fel s másik oldalon a gyáros akié a gépek és létesítmények voltak a "tőkés" és megalkudtak hogy mennyiért veszi meg a munkás produktumát.

Egymás nélkül egyik sem létezett. A XIX. sz. vége XX. sz. elejei vadkapitalizmusban is volt annyi üzleti érzéke a tőkésnek hogy a jó szakembereit úgy megfizette hogy a gép mellett ne szédelegjen az éhségtől.Még munkás és tisztviselő kolóniákat is épített hogy tető legyen felettük. A középréteg (polgárság) az nem attól alakul ki hogy jobb vagy baloldali emberkék vannak felül és aki épp ott van az tömi a sógor-koma-jóbarát zsebeit hogy majd azok adnak munkát. Ezek az emberek sem tanulták s így a multikat majmolva a tűréshatárig leszorítják a munkavégző embereket sokszor még túltesznek a multikon. A multi is kiviszi a megtermelt hasznot és semmi garancia hogy újgazdagék nem külföldi bankszámlán tartják a nagyját.

A jobb és a bal jelzővel illetett kormányok csak megkülönböztetésül szolgálnak a köznép számára és erre jó bizonyság az eltelt negyedszázad. Hasonló környezetben szocializálódtak s így hiába szeretnének nagynak meg különbnek látszani az egymás pocskondiázása a középszerűség ismérve.

2016. jún. 28. 09:03
 115/119 anonim ***** válasza:
58%

"Pont azért utálod a fideszt, amiért a gyerekek a spenótot. Csak."

Jó, akkor mondogasd ezt magadnak, mit bánom én. Ilyen egyszerűen megmagyarázni egy ember világnézetét, nyilván akkor a Fidesz léthez sem kell több, mint a Fidesz ellenességhez.

2016. jún. 28. 23:31
 116/119 anonim ***** válasza:
44%

A listát kiegészíteném a honvédség állapotával.

(Bocs ha mondta már valaki.)

2017. máj. 6. 10:12
 117/119 anonim ***** válasza:
82%

A kérdés megválaszolására elég, ha az eredményeket megnézed. A 3-4 %-os állam háztartási hiány mértéke mint olyan megszűnt. helyette már a 4%-os nyereség az amivel számolhatunk.

A fizetések emelkednek.

A nyugdíj 2009 év véghez képest, jövő januárjáig már 36%-ot emelkedik, ami a korábbi egy éves viszonylatban havi többletként szoktak számolni, az szerint már négy havi éves többletnek lehet számolni, amiből 3 havi inflációt kompenzáló volt és egy havi az ami érték növelő.

Azóta épül MAgyarország és már lassan ugyan de emelkedik az életszínvonal. Ez a mostani fő irány mellett csak javulni fog.

A hazai magán vállalkozókat kell megerősíteni és a nyugati multik helyett őket kell jobb helyzetbe hopzni, mert a magyarok tudják itthon tartani azt a vagyont, amit beforgatnak a gazdaságba. Pénz itthon is csak pénzből lehet csinálni. Mi vagyon hazai magán kézbe kerül, az itt Magyarországon hajt nekünk hasznot.

Amit elvisznek a nyugati multik, az a számunkra elveszett! Nem véletlen, hogy ebból az EU vissza csorgat valami keveset, mert ma még sokkal több pénzt elvisznek a nyugati multi nagyvállalkozók az országból, mint amit kapunk EU támogatás címén. Ez nem ajándék pénz, csak megvesztegetése az országnak a nyugat részéről, hogy megtűrjük az ő multijaikat, akik sokkan nagyobb vagyon elvisznek Magyarországról. Azért az Eu bakvilágban is tudnak gondolkodni, még nálunk is rafináltabban. Semmiképp nem akarnak ráfizetni a közösködésre!

Erről szól a közmondás is, "Közös lónak túrós a háta!".

2017. máj. 9. 08:48
 118/119 anonim ***** válasza:
20%

Sikítva kell röhögnöm a sok narancsbirkán. Kérlek, magyarázzatok meg nekem pár dolgot, ha annyira jobban élünk!

Miért él az ország 8-10%-a külföldön (és ezek az elmúlt 7 évben vándoroltak ki!)? Miért menekült el majdnem MINDEGYIK volt osztálytársam az elmúlt öt évben az országból?

Miért csúszunk hátra a nemzetközi oktatási színvonalhoz képest?

Miért halt meg tavaly több ember kórházi fertőzésben, mint autobalesetben? (És itt nem a MRSA-ra és hasonló antibiotikum-rezisztens szuperbaktériumok okozták a halálok zömét, hanem olyan fertőzések, amelyeket egy egyszerű kézmosással és alapvető higiéniás szabályok betartásával meg lehetne akadályozni)

Miért zárnak be egyetemek? Miért lesznek az eddig független egyetem élén a kormányt kiszolgáló elvtelen lakájok?

Hová tűnt a független média?

Miért oké az, hogy aki ellenzéki azt simán leb*zizhatom?

Miért vernek újságírókat?

Miért csak Mészáros Lőrinc és strómanjai kapnak nagyobb közbeszerzéseket, ha annyira a hazai gazdaság védelme a cél?

Hová tűnt 3 ezer MILLIÁRD forint, amit kivettek a magánnyugdíjpénztárból? Miért nem számoltak el részletesen róla, hogy mire ment az a pénz?

Bayer Zsoltot miért nem ítélte még el egyetlen bíróság se gyűlöletbeszédért? Mert bocsánat, bármelyik civilizált országban az az ember már börtönben lenne!

Miért lett Simicska rosszfiú, ha eddig szinte minden pénzt az ő cégeibe tolt a Fidesz? Ha nem csicskapárt a Fidesz, akkor mit kerestek évekig Simicska zsebében?

És még sorolhatnám, de csak egy kérdést még hadd tegyek fel a végére:

ÉS MIÉRT VAGYTOK ILYEN ISTENTELENÜL BUTÁK, HOGY EZEKET NEM LÁTJÁTOK?!!

2017. máj. 10. 11:03
 119/119 anonim ***** válasza:
100%
2017. máj. 10. 16:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!