Szerintetek is egyre rosszabb élünk és a kormány rossz irányba viszi az országot?
- rothadó egészségügy
- egykulcsos adó
- kizsákmányolt dolgozók
- csökkenő reálbérek, növekvő árak
- Európa-rekorder ÁFA
- gyenge gazdasági növekedés
- gondok az oktatásban
- a megszorítások ellenére sem csökkenő adósságállomány (az hogy az adósság esetleg GDP arányosan 77% 79 helyett nem mérvadó csökkenés)
Mert?
Röhögünk nagyon, hogy valaki szerint probléma, hogy a napelem és szélerőmű időjárásfüggő, de egyébként egy ésszerű javaslat nem létezik, hogy a problémát hogyan oldjuk meg. De paks 2 ne legyen. Mert fuck oroszok és főleg fuck orbán!
"-Gyűlöli-e ön Orbán Viktort?
ezt a kérdést pedig feltették legutóbb 2014ben, ahol a nemek győztek"
Akkor legutóbb miért csak 2 millió szavazatot kapott meg a 8-ból, ha mindenki őt szereti és imádja?
Szerintem igen, egyre rosszabbul élünk, de ez nem a Fityisz alatt kezdődött, hanem jóval korábban. Emlékszem, hogy a 90-es években úgy meg tudtunk élni (igaz nem nagy lábon), hogy egyedül anyám dolgozott, faterom nem. Aztán ahogy teltek-múltak az évek egyre nehezebb lett, úgyhogy amikor már idősebb lettem fater is elment dolgozni, de valahogy nehezebb volt megélni a két fizetésből, mint korábban az egyből.
Aztán ugrok gyorsan előre... egyetemre jártam, simán fizettük a lakhatásomat és megengedhettem magamnak azt, hogy hetente többször is étteremben egyek (nem kell puccosra gondolni, hanem csak egy kifőzdére). Sőt, a pizza és egyéb rendelős csodák is jöhettek. Aztán jött a "rendszerváltás" és utána már nem nagyon engedhettem meg magamnak azt a luxust, amit korábban. Ráadásul el kellett kezdenem dolgozni is a tanulás mellett, mert nem tudtam kijönni a pénzemből. Aztán azt látom folyamatosan, hogy egyre kevesebb dologra elég a pénzem, miközben már ott tartunk, hogy megéri Ausztriába, vagy Németországba kijárni vásárolni, mert több mindent tudok ott megvenni a pénzemből, mint itt. Ez hol igazságos?
Az oktatásról, meg egészségügyről nem is beszélve... Most olyan dolgok is megtörténhetnek egy kórházban, vagy sürgősségin, amit 15 évvel ezelőtt el nem tudtam volna képzelni; pedig már akkor sem volt minden csudaszép.
2: Kelet-Magyarországon élsz? Nekem szerintem az összes volt osztálytársam dolgozik valahol, nem tudok senkiről, aki élősködne a szülein...
10: Azért van elég sok ember ám, aki elmegy a felsőoktatásba csak azért, hogy bulizzon és bacik a világra. Szerintem az ilyen megérdemli, hogy kifizettessék vele a számlát. Az persze más kérdés, hogy vannak olyan szakok/egyetemek is, ahol meg megy a szopatás ezerrel. Az ilyen helyeken viszont szemét dolognak tartom kifizettetni a hallgatóval a képzés költségeit.
Csöpp nosztalgia:'70-'80 között adtam a bevásárló asszonynak 20! forintot hogy hozzon reggelit. 1,20ft-ért hozott kenyeret,egy darab lángolt kolbászt meg 3,80ft.-ért egy doboz Románcot(cigit).
TSZ. melléküzemágban járműfelújítással kerestem a betevőt.3400 Ft.-t ha jól emlékezem havonta.Igaz mindig kevésnek találtam én is s csoportban mindenki. Megfürödtünk,átöltöztünk és 1-2 kőbányai világost megittunk. Egy jobb,szebb jövőről ábrándoztunk amely évek múlva meg is jött. Hogy szebb e? Annak biztosan aki a TSZ.-eket,üzemeket,gyárakat szétszedte és kisajátította. A TSZ. földjeit elosztották egymás között és körbekerítették hogy magánterület. A gyárak helyét felszántották majd épült rá egy szupermarket. Minden kapható csak pénz kell hozzá. Sokszor hallottam hogy még egy kis megszorítás és utána jobb élete lesz a kétkezi munkásnak (is). Mindenki azzal biztat szavazáskor hogy majd mi a haza megmentői,majd mi....és tömik a zsebükbe meg a rokonokéba ami még pénzzé tehető. 5 milliós havi fizetés!? valaki vagy valakik tömegesen hülyék? Nekik jár. A szájuk az biztosan ha indok kell arra hogy miért ilyen különbség egy kőműves meg egy kormány gázszerelője között a havi kereset.
"Az a baj, hogy ezekről a kérdésekről egyébként az embereknek fogalmuk sincs."
Ez egyéni szocprobléma. Egyébként anno kinek milyen fogalma volt a vizitdíjról, meg a kórházi napidíjról? Az egy igazi Gyurcsányellenes népszavazás volt a jobbosoknak, semmi több.
Egyébként speciel az olimpiáról van fogalma az embereknek, éppenséggel arról lehetne szavazni.
"Csöpp nosztalgia:'70-'80 között adtam a bevásárló asszonynak 20! forintot hogy hozzon reggelit."
Vissza emlékeztem én is.
Akkor kerestem kb 3.500,-Ft körül havonta.
Az most megfelel a harmincszorosának, ha kb most száz e körül keres valaki. Vagyis az a huszas most reálisan 600 Ft. Abból már lehet reggelit venni, sőt kevesebből is.
"Akkor kerestem kb 3.500,-Ft körül havonta.
Az most megfelel a harmincszorosának, ha kb most száz e körül keres valaki. Vagyis az a huszas most reálisan 600 Ft. Abból már lehet reggelit venni, sőt kevesebből is."
Akkor 3Ft volt egy liter benzin, ma 330. Azaz 110x kerül többe. Ahhoz, hogy ugyanolyan színvonalon élj, azaz ne bukj a dolgon, nttó 385000-et kellene keresned! Hogy van ez? Lehet persze 600 Ft-ból reggelire valót venni, csak akkor ne propagáljon senki itt a fogyasztás élénkítésével, meg, hogy nő a fogyasztás. Ebből is látszik, hogy humbuk az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!